konik_testuje
18. aug 2021
1438 

Výnimočný priateľ, pre výnimočné dieťa

Každoročne si vravím, že sa už konečne nenechám „nachytať na hruškách“ a posilňovať imunitu detí začnem skôr, než počítať prvých „odpadlíkov“ v kolektívoch, ktoré navštevujú moje deti. Vtedy je už totiž neskoro. Nebyť tohto redakčného testovania, asi zostanem aj toto leto iba pri silných rečiach. Pretože komu sa chce myslieť počas horúcich letných dní, na nástrahy jesene?

Vraví sa, že šťastie praje pripraveným, a tak sme sa pustili do testovania produktu, ktorý sa nám dostal do redakcie. Imunko1 set – darčekové balenie výživového doplnku, ktorý napomáha podporovať imunitu a celkové zdravie detí. Balenie je priam úchvatné a deti sršali nedočkavosťou, kedy si budú môcť prekvapenie rozbaliť. 

Cítili sa výnimočne, a s im nie vlastnou trpezlivosťou, počúvali, čo sa píše v sprievodnom liste. Po prvých riadkoch určených deťom, sa pustili do skutočného unboxingu. A my sme si dočítali, čo sa v okázalej krabičke skrýva a prečo by sa mali deti začať „priateliť“ s Imunkom – ak sú často choré, potrebujú podporiť imunitný systém, vyživiť ďasná, zuby a kosti, majú problémy so sústredením, trávením alebo ich trápia alergie, či potravinové intolerancie.

V krabici sa skrývali dva tubusy plné praktických vrecúšok, vďaka ktorým si môžete nápoj pripraviť kedykoľvek a kdekoľvek. Perforovaný rožtek umožňuje skutočne jednoduché otváranie. Stačí ho odtrhnúť, chce to len trošku praxe a nie sú potrebné nožnice. 

Prášok stačí vysypať do suchého pohára, zaliať vodou a premiešať. Ide to aj opačne, rovnako sa prášok rozpustil, aj keď sme ho nasypali do pohára, v ktorom už voda bola. Prášok sa pomerne dobre rozpúšťa, stačí lepšie premiešať. Neviem ako u vás, ale u nás je miešanie jedna z najobľúbenejších činností, takže žiaden problém.

Výnimočný je obsahom HMO z materského mlieka, oligosacharidov, ktoré sú kľúčové pre vývin mozgu a kognitívnych schopností.

Vývoj čriev, črevnú bariéru a tráviaci trakt, v ktorých sa nachádza až 80% imunity posilňuje akáciová vláknina. Je preto vhodný pre deti, ktoré majú problémy s trávením, s alergiami, potravinovými intoleranciami či nechuťou do jedla. Ide o jedinú vlákninu, ktorá sa dokáže udržať v celej dĺžke čreva. Na rozdiel od iných vláknin sa v čreve postupne uvoľňuje počas 24-48 hodín.

ťažok zo smrekovca opadavého, nazývaného aj arabinogalaktan, dokáže zvýšiť schopnosť tela brániť sa proti infekciám a bežnému nachladnutiu.

Vďaka ďalším zložkám, ktorými sú rakytník, s vysokým obsahom vitamínu C, posilňuje celkovú imunitu. Vysoký podiel vitamínu C prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy, k správnemu fungovaniu nervového systému a k správnej funkcii ďasien.

Obsiahnutý horčík vyživuje kosti i zuby a má priaznivý vplyv na správnu funkciu svalov.

Zloženie Imunka znie naozaj dobre, oceňujeme, že obsahuje len prírodné zložky bez „éčok", syntetických konzervantov a farbív.

Chuť je jemná jablková, nie je presladená, ani vtieravá. Proces prípravy si deti veľmi rýchlo obľúbili, a ak sme zabudli my dospelí, svoju dennú dávku si pýtali samé. Vybrať si možno aj mandarínkovú príchuť. 

Počas testovania sme so sebou vzali Imunko k vode, na stanovačku, či dokonca športové sústredenie. Priznám sa, že za iných okolností by mi to prišlo asi čudné, no pre „vedecké“ účely čokoľvek. Neviem, či je to náhoda, no konečne sme po mesiaci zbavili zelených soplíkov chytených v škôlke a neustále sa vracajúcich vďaka bazénom, priehradám, či jazerám, ktoré asi vyliečeniu neprospievajú. Imunko je naozaj sympatický "parťák" do koča aj do voza, ktorý deti baví. 

#test_imunko

Dosli predvcerom...som zvedava 👍. Balenie vymakane

20. aug 2021

mna zaujima od akeho veku to je vhodne?

20. aug 2021

aj mna zaujíma, od akého veku je imunko vhodný?

20. aug 2021

@buba08
nasla som ze od 3 rokov

21. aug 2021

@ivec16 od 3 rokov kvôli legislatíve ako na všetkých doplnkoch výživy , nájdite si na fb pána Andrej Medveď, ma aj iné vymakané doplnky výživy on vám da vhodne dávkovanie aj pre menšie detičky 🙂

21. aug 2021

A kde to kúpim?

21. aug 2021

Začni písať komentár...

Odošli