Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    No, tak toto som vám musela ukázať, v živote som nič podobné len tak na ulici nevidela....veď posúďte samé...auto s mihalnicami?!.

    Aha akú praktickú pomôcku pre naše detičky vymysleli naše učiteľky v skôlke v Košiciach, už žiadne stratené sponky, veľmi praktické a milé...

    Dnešné fotenie v elegantnom štýle aj keď mi šlo hlavu odfúknuť....

    ...síce píšem o office a business štýle, elegantnej móde a tak.... Ale na deň Hasičov t.j. včera 6.mája si môžem vziať na seba aj krátke šaty,

    (2 fotky)
    kora79
    5. máj 2016    Čítané 43x

    Blog

    Začiatok...

    V úvode by som vám chcela načrtnúť o čom budem písať. 

    Dresscode je sám o sebe niečo čo je potrebné dodržiavať aby sa zachovala ,,pracovná morálka" a učitý štýl obliekania pre daný segment: ako je farba, dĺžka, strih,.

    Ale vkusné formálne či neformálne oblečenie sa týka aj bežného života a podľa toho sa k ľudom veľakrát pristupuje.

    Rada som experimentovala a rôzne sa obliekala, ale sama na vlastnej koži pociťujem aj dnes, že je veľký rozdiel ako k vám ľudia pristupujú či v banke, v obchode na nákupoch alebo u lekára keď ste elegantne oblečená, upravená / samozrejme aj nechty- nehovorím hneď o francúzkej manikúre, ale aspoň nech majú tvar a priesvitný lak ako základ/ alebo máte na sebe napr. tepláky, vlasy ako po výbuchu, o nechtoch vo veľa prípadoch ani nehovorím, ÁNO aj takto ľudia chodia kľudne von a nemajú s tým problém. Je to všetko o ľudoch.

    Samozrejme v pracovnej etikete nejde len o obliekanie ale aj o správanie a celkový dojem kde veľakrát ,,Missky"s konfekčnou veľkosťou XS/S  to majú o niečo jednoduchšie ako dámy, ktoré sa ničia v posilovni, diétami atď. Ale vytrvalosť a celkové vyžarovanie je v nás. Môžme mať na sebe aj šaty od Diora ale ak sme v našom vnútri smutné a vrčíme na celý svet okolo nás nepomôže nám to posunúť sa ďalej alebo dosiahnuť výsledky o ktorých v hĺbke duše snívame. 

    V dnešnej dobe je toľko možností ako sa elegantne, vkusne obliecť pre office a business štýl, že ani neviem kde začať a hlavne rada uvítam akékoľvek novinky vo sfére obliekania sa pretože doba ide ďalej a trendy neobídu ani office a business štýly, ale predpokladám, že dĺžky a strihy ostali len tá farebnosť je o čosi pestrejšia čo som si mohla všimnúť aj v bežnom živote napr. v bankách.

    Budem prinášať stále niečo fresh pre túto tému: dresscody, office a business štýl , možno pre niekoho nudnú alebo nepotrebnú tému. 

    Hlavne sa budem držať dĺžok, strihov a farieb. No možno niekedy uletím pretože začína byť teplejšie a mňa už lákajú krásne A sukne s potlačou kvetov a krikľavé blúzky.... ale brzdím a pokračujem v duchu témy, striedmosť je tiež dôležitá hlavne pre nositeľky prsia von a nohy von pretože toto sa v office a business štýle nenosí alebo sa mýlim? 

    Kľudne ma opravte ak sa mýlim, bude to príkladné pre dámy, ktoré radi skúšajú niečo nové ale len pokiaľ etiketa pustí a toto je moja úplna myšlienka o čom bude môj blog. 

    veľmi pekná kampaň

    čierno biela klasika...

    (2 fotky)

    Ahojte, zháňam vešiačiky dekoratívne na fotenie, viete kde by som ich vedela zohnať?
    ďakujem

    - včera na prechádzke, pekná reklama

    Krásne sa to číta, že? .....

    Všetkým prajem krásne veľkonočné sviatky......

    kora79
    25. mar 2016    Čítané 51x

    Takto by som sa rada obliekala.

    Ach tie šaty, topánky, kabelky ......

    Kde na to človek má vziať peniaze?

    Niekedy keď vidím v časopisoch alebo v TV bohaté dámy, herečky, speváčky či modelky tak sa mi zdá, že peniazmi a slávou sa u nich stráca súdnosť a vkusnosť v obliekaní sa, česť výnimkám...

    kora79
    22. mar 2016    Čítané 36x

    Biznis a ženy.

    Kto by to povedal pred veľmi mnoho rokmi, že mi ,,slabšie" pohlavie toho budeme zvládať čím ďalej tým viac.

    Táto doba ani nedovoľuje aby sme urobili krok späť. Ale ak sa cítime, že to potrebujeme tak aj krok späť je dobrá vec. Veľakrát v živote sa mi stalo, že krokom späť som vlastne len dobila baterky, niekedy som si poplakala ale koniec koncov keď sa na to pozerám s odstupom času vždy som z toho vyšla silnejšia hoci na začiatku som si to vôbec nemyslela. Ale stáva sa to a mne veľmi často.

    Niekedy radšej skloním hlavu pre dobro veci ale nakoniec zistím, že to bol lepší krok ako keby som šla hlavou proti múru. Naopak niekedy sa mi oplatilo keď som sa poriadne ozvala a ukázala, že sa nebojím a aj ja mám nápady, ale nie každý bol mojimi nápadmi nadšený. To nevadí. Idem ďalej a nakoniec som skončila tu na modrom koníkovi a snažím sa písať môj blog.

    Nebude síce o biznise alebo bude?

    Myslím, že šaty robia človeka a nehovoriac o žene, ktorá má rokovanie, ktorá pracuje v banke alebo ktorá sa musí držať určitých stanov v obliekaní do práce.

    Dresscody bude téma, ktorej sa budem venovať a teším sa na to.

    Ženy v mužskom svete to nemajú ľahké ale vďaka správnemu oblečeniu vieme vyraziť dych aj bez hlbokého výstrihu či mini sukničke pod zadok.

    pokračovanie nabudúce.......... 


    Ako na vás pôsobia ženy v kanceláriach oblečené:
    1. minisukňa a hlboký výstrih, legíny...
    2. midi sukňa alebo sukňa jemne nad kolená s košeľou alebo blúzkou s gombičkami zapnutými ku krku


    Ktorej z týchto žien budete viac dôverovať, že vie presne o čom hovorí?. 

    Ja určite tej druhej nielen z vlastných skúseností ale aj zo skuseností mojich priateliek, známych. Mne sa to takto proste páči určite viac a je mi príjemnejšie jednať s osobou viac ,,oblečenou" ako ,,vyzlečenou".


    Aký má dopad nerešpektovania určitých dresscodov obliekania v zamestnaní? 
    Ide striktne len o určité inštítúcie/spoločnosti kde je dresscode na dennom poriadku alebo sa od toho mierne upúšťa? 
    Budem sa snažiť písať množstvo ďalších tém v rámci Biznisu-módy-detí.

    kora79
    26. feb 2016    Čítané 48x

    Košele a dresscode.

    Tak, rada by som začala ako som už prečítala mnoho článkov o tejto téme ako by sme mali vyzerať vkusne a krásne zároveň aby sme sa pýšili našim výberom oblečenia a cítili sa napriek dresscodu príjemne.

    Ja osobne preferujem body košele, ja viem to zapínanie medzi nohami aj mňa prvýkrát prekvapilo a musím uznať, musela som si zvyknúť ale pri väčnom vstávaní zo stoličky som sa blbo cítila, keď mi na porade stále vyskakovala košeľa zo sukne alebo nohavíc a musela som si ju zapraviť po každom pohybe.

    Ja fakt nemám čas na takéto veci keď treba riešiť zmluvy a obchodný partner si vás samozrejme prezerá. Body a body košele to vyriešili.

    Čo sa týka farby určite každá manažérka a ženy vo vedúcich pozíciach ak je v spoločnosti určitý dresscode uprednostní bielu, béžovú, púdrovú, svetlo modrú, tmavo modrú ale samozrejme aj čierna je in ale pre staršie dámy čiernu farbu treba posúvať nižšie od tváre kvôli tomu, že zvýrazňuje kruhy pod očami a vrásky. Tak to si myslím začína platiť aj pre mňa ale ja mám čiernu rada a tak si dám krémiky a nejak tie kruhy a vrásky prekrijem.

    Samozrejme spodná bielizeň by nemala byť viditeľná pod oblečením.

    Ak to so svojou prácou myslíte vážne košeľa nesmie byť priesvitná a nesmie mať hlboký výstrih. A čo sa týka rukávov tak hlavne podľa počasia a či plánujete odkladať sako. Krátky, dlhý a či 3/4 rukáv všetko vyzerá pekne.

    Ak som niečo zabudla pripomenúť kľudne ma opravte alebo doplnte, robíme to pre seba.

    A muži nech sa naším zjavom kochajú.

    kora79
    14. feb 2016    Čítané 52x

    Dresscode, formálne a neformálne oblečenie.

    Niekedy keď aj idem po ulici alebo vybaviť niečo na úrade myslím, že dresscode je nevyhnutný ale stále si mylsím, že je to otázka vkusu. Každému sa môže páčiť niečo iné. Tak ako mne.  Rada sa budem venovať dresscodom, ktorými sa musia držať hlavne dámy v biznise a samozrejme aj pri rôznych príležitostiach, ktoré sú usporiadané firmami, v ktorých pracujeme, napr. firemný večierok. Je mnoho príležitostí ako a kde sa treba držať rôznym dresscodom aj keď to nie je pracovná večera ale večierok, sme stále vo firme a hlavne obklopení našimy kolegami, nadriadenými tak si treba dávať pozor aj na príjem alkoholu aby sa firemný večierok v našich očiach nezmenil na párty odkiaľ už nie je cesty späť a ťažko sa mi bude na nasledujúci deň vysvetlovať naše "uvoľnené" správanie.

    Ale aby som neskákala z témy na tému, najprv si prejdeme klasické dresscody, ktorými sa riadia rôzne inštitúcie kde má žena reprezentovať firmu nie len vedomosťami ale aj vkusom, ktorým ukáže, že presne vie čo chce a ide si za tým. Pre ženu v kancelárii je veľmi dôležité ako sa vkusne obliecť a nepôsobiť lacno. Priesvitné košeľe, krátke sukňe, výstrihy, krikľavé farby a silonky s nápadnými vzormi sú absolútne nevhodné do práce v kancelárii. 

    Ďakujem za akékoľvek rady a postrehy.

    kora79
    10. jan 2016    Čítané 64x

    Elegancia a Biznis dresscode

    Nie som žiadna spisovateľka a ani som nikdy nepísala žiadny blog ale dozrela som a rozhodla som sa začať. Sranda je, že mám už 36 rokov a teším sa ako keby som mala 20 vtedy ma zaujímalo úplne všetko a v podstate nič. Obdivujem všetky mladé dievčatá, ktoré sú chytré a už dávno majú písanie blogov za sebou. Mne to teda trvalo ale podstatné je začať a nebáť sa ísť za svojím snom, svojou túžbou,a týka sa to všetkého v našom živote, nielen môjho blogu.

    Chcela by som vám predstaviť môj blog, ktorý bude nielen o nás dámach ale aj o našich detičkách. Budem písať pomaly, blog bude mať niekoľko častí, ako mi budú myšlienky prichádzať na nové témy a postrehy od vás. Mám veľmi rada túto oblasť módy je to v každom prípade zaujímavá téma. Budem vyhľadávať odpovede na vaše otázky .

    Viem, že je k týmto témam napísané nespočetné množstvo článkov ale ja mám záujem využívať nielen vlastné skúsenosti ale aj skúsenosti mamičiek a nemamičiek, tému chcem rozšíriť aj pre deti- dievčatká a chlapcov od 4 rokov čo sa týka elegancie. Pre business dress code sa popísalo už veľa ale ja chcem písať skúsenosti nás všetkých napr. z banky, z kancelárie, úradov kde na rôznych postoch a rôznych spoločnostiach udáva sa daný štýl  a aj keď nemáme náladu treba sa do práce nahodiť v správnom dresscode, správne nalíčená, učesaná a navoňaná, a aj o tom by som rada viedla moje blogy. Navyše ak si chcete vyjsť so svojimi detičkami nastajlovanými na určitú príležitosť budem naklonená rôznym nápadom ako prekvapiť, ako sa vieme zladiť.

    Na FB budem viesť rôzne diskusie, ale aj na mojom e-shope budú diskusie otvorené ku každému tovaru, kde sa budú môcť moje zákazníčky podeliť o skúsenosti s nakupovaním a tovarom.

    Otváram e-shop s dámskou a detskou eleganciu a damskym biznis štýlom. Všetko vám v čas oznámim. Bude to trvať dlhšie ale verím, že výsledok bude stáť za to.

    Prosím Vás všetky za trpezlivosť, nikdy som nič nepísala ale milujem knihy tak to bude určite fungovať, len musím správne poskladať všetky moje myšlienky a plány, rada prijímam rady a pomáham ak niekto má záujem.

    Samozrejme ak sa vám niečo nebude páčiť, budete mať odlišný názor alebo čokoľvek budete mať na srdci ohľadne môjho blogu kľudne mi napíšte, budem rada, privítam akékoľvek názory. Posielajte mi foto ak máte záujem, ako pracujúce mamičky sa snažia zladiť so svojimi ratolesťami, a nemamičky so svojimi krsniatkami, neterkami, synovcami. Kľudne k tomu nejaký ten popis a tie naj budú na týchto stránkach pre inšpiráciu ostatným.

    Pracujúca mamička s dcérkou, nafotené v NewYorku.