kuukii
12. jún 2022
34 

ZLATÝ BAŽANT – SVIEŽI RADLER 0,0% - NEBUDEM V TOM SAMA !

Vitaj, pivko, v malej dedinke, peknej záhrade, našej rodinke. Ani nevieš, ako mi poskočilo srdce, keď som bola vybraná, ťa testovať. Priznám sa, že ako vyjdú prvé slnečné lúče, Radler u nás v chladničke nesmie chýbať. Som síce za jednoduché kombinácie, tak som mala rešpekt, či budem vedieť tvoju novú chuť opísať. Preto som toto testovanie, ako celkom nerozhodný blíženec, začala testovať s priamočiarym strelcom. A veruže to bola svieža jazda.

Odkedy ma na MK vybrali až do chvíle, keď mi zazvonil pri bránke kuriér ubehol celkom krátky čas. Paradox je, že moje prekvapenie bolo o to väčšie, lebo som ho nečakala. Cez víkend mi spadol z bicykla mobil, rozbil sa mi display a ostala som úplne odrezaná od virtuálneho sveta. Našťastie ma kuriéri už celkom dobre poznajú, aj tento išiel na istotu. Ding-dong, ozvalo sa. „Dobrý deň, volal som vám, ale nedovolal som sa, tak som išiel na istotu." „Jaj, no, som bez mobilu, stáva sa.. „

Prišla mi celkom ťažká krabica, ktorá v sebe ukrývala 12 ks sviežeho citrónu a 12 ks sviežeho jablka. Verte či nie, svoj prvý Radler sme neochutnali hneď prvý deň. Ale až druhý, lebo ako sa vraví, na dobré si treba počkať. A my vieme, že dobrý Radler je nie len svieži, ale hlavne vychladený! Aj ja, podobne ako kuriér, som išla na istotu. Naliala som nám s manželom vychladený svieži citrónový radler, lebo, ako vieme, citrónový je proste klasika. Klasika, vďaka ktorej vznikol prvý, nám dnes známy Radler. Taká klasika, ktorá nikdy neomrzí. U nás je taký zvyk, že ja sa vždy naháňam a všetko pochystám, zatiaľ čo manžel sa cíti dôležito a zodpovedne, lebo sedí a číta etikety a tvári sa, že tomu rozumie. Teraz tomu nebolo inak. Ako zistil, má 0,0000 % alkoholu, čiže je to dobrý parťák za volant. Má o 30% menej cukru, čiže je to dobrý parťák do plaviek. A ako bonus má prírodnú arómu a obsahuje prírodnú citrónovú šťavu.

Keď ho človek pije, zisťuje, že naozaj nechutí umelo. Zhodli sme sa, že mu udeľujeme 5 bodov z 5 a aj po vyčerpaní testovacích zásob, nebude u nás v chladničke určite chýbať minimálne do konca letnej sezóny.

Deň 3. Čas 14:10. Vonku slnečno, cca 30 °C. Manžel prišiel na bicykli z práce s otázkou, či si nemôže dať ten dobrý citrónový radler čo včera, lebo o 2 hodiny musí ísť autom do mesta a nemôže si dať vychladené pivko. Tak som ho samozrejme zrušila, aby si nezvykol a nepil to miesto vody. 😊 Ale ako najlepšia manželka som mu ponúkla alternatívu, „miláčik, dnes testujeme svieže jablko“„Jablko? Omg, to určite bude chutiť ako umelý jablkový džús s pridanými bublinkami. To teda bude kombinácia chutí," mysleli sme si.

Lenže ako sa vraví, nesúď knihu podľa obalu. Po otvorení nás prekvapila príjemná svieža vôňa, v ktorej bola menej citeľná aróma piva, než v citrónovej verzii. A chuť? Wau! Ani som neverila že pijem radler. S manželom sme sa jednoznačne zhodli, že je tam niečo, čo nám obidvom pripomína chuť z detstva. Paradox je, že ja som z dediny a on z mesta a ako sa spojili naše životné cesty, tak sa aj naše chuťové poháriky zhodli na tom istom. Je výborný a je v ňom niečo, nejaká chuť, ktorú sme cítili naposledy veľmi dávno, asi v detstve. Aj po vypití všetkých radlerov sme na to doteraz neprišli, ale ktovie, možno sa to dozvieme z ďalších recenzií. Ale máme tip, že tú sviežu podvedomú chuť dotvára prírodná jablková šťava a prírodná šťava z aceroly. Mňam, už len mať o tých 15 rokov menej. 😊 4 body z 5. A ten jeden bod mínus je len preto, lebo sme doteraz neprišli na to, prečo nám tá chuť pripomína detstvo.

A inak je super, že neobsahuje žiaden alkohol, ani konzervanty, umelé farbivá, veľa cukru a dokonca mysleli aj na celiatikov, keďže je bez lepku. Klobúk dolu.

Tak čo? Už máš svoj svieži Radler v chladničke? Ja áno. Bez neho si leto neviem predstaviť. Či už bude citrónový alebo jablkový, je to moja prvá pomoc v chladničke. Svieža, prakticky balená, vždy po ruke. Na zdravie!

PS: Ďakujem Modrému koníku a Zlatému Bažantovi za možnosť testovať tieto svieže chuťovky. Taktiež manželovi za večné čítanie etikiet a jeho „odborný“ názor. :D Pokojne by som do toho išla znova.

#test_zlatybazant4  #recenzia
#recenzia_zlaty_bazant_radler

Začni písať komentár...

Odošli