kvetinka_andrejka
19. nov 2018
1247 

Myslela som si, že som sa s tým vysporiadala. Avšak rany na duši od pedofila sa otvorili po 20 rokoch.

Dávam to na koníka preto, lebo viem, že aj tu číhajú na nahé fotky detí tie osoby. Text je možno chaotický, nechce sa mi ho ani čítať po sebe, lebo je veľmi bolestivý. Je tak bolestivý, že v tom prípade zatienilo moje puntičkárstvo a nechcem ani kontrolovať gramatiku a všetky vynechané čiarky. Snáď osoba, ktorá je v pokušení po prečítaní tohto príbehu si poriadne rozmyslí či chce zničiť dieťaťu detstvo.

Moje posledné letné prázdniny pred začiatkom školského roka – prvého školského roka. Veľká vec. Už si nepamätám prečo ale rodičia ma odviezli k starkým na dedinu. Asi to mali byť podľa ich predstáv najlepšie prázdniny v živote. Veď kto by nechcel stráviť dni u starkých, kde vám dovolia jesť sladkosti a byť dlho hore. Veď UŽ mám 6 rokov. Asi bolo všetko fajn a možno mi chýbali kamarátky to si žiaľ nepamätám z tých prázdnin.

Bola tma, dedinské ticho a ja som spala v spáli so starkými. Oni na manželskej a ja na starej veľkej posteli pod stenou. Problém bol v tom, že tá posteľ mala polámané pružiny, čo vytvorilo veľkú dieru v posteli. Dodnes neviem prečo ma tam dali veď každému by tam praskol chrbát. Pamätám si, že som dostala super nápad. Pôjdem si ľahnúť medzi starkých. Prežijem to, že starká chrápe ale aspoň ma nebude tak strašne lámať v chrbte. Bol to omyl a dlho som si myslela, že je to moja vina, že keby som nedostala ten debilný nápad a bola tvrdšia tak by sa nič také nestalo a môj život by bol fajn. Ľahla som si medzi nich a snažila sa zaspať pri tom chrápaní. Nepamätám si to presne ale niečo ma rušilo. Šuchotanie a asi sa mi zdalo, že sa ma niečo dotýka. Ako každé dieťa som sa bála nejakých strašidiel a tak som to šla skontrolovať. Presunula som ruku za chrbát a opýtala som sa čo to je. Nie je to poézia preto napíšem rovno bol to stoporený penis. Náhle som počula „neboj sa dotkni sa“. Nechcela som, lebo sa mi zdalo, že to nie je správne rýchlo som sa robila, že sa mi chce strašne spať. Veľmi mi bilo srdce. Nebola som vychovaná v konzervatívnej rodine ale skôr patologickej, čiže slová ako penis a čo sa s ním robí som vedela. Ráno som sa zobudila a chodila som sa schovávať kde sa dalo. Volala som potajomky rodičom do práce, aby ma prišli zobrať, ale počula som iba, že musím vydržať, lebo oni pracujú a nemá sa kto o mňa postarať. Cítila som sa bezmocná ale stále som rozmýšľala odkiaľ môžem ukradnúť peniaze na autobus, aby som mohla ísť bývať do lesa, ale mimo tej dediny. Moje plány sa nepodarili, lebo starká mala peniaze veľmi dobre ukryté pred tým alkoholikom.

Priviezli moju sestru. Veľmi som sa tešila, že keď bude pri mne tak sa nič nestane. Mýlila som sa. Na dvor prišli moje kamarátky a sestra za nimi vybehla ani sa za mnou neobzrela. To bol malý tajfún energie tá malá potvorka. Chcela som sa pochváliť, lebo moje kamošky boli bohaté a mali všetko najlepšie – od hračiek po oblečenie. Vybehla som do svojej tašky a vzala si šaty, ktoré mi moja matka tak veľmi nechcela kúpiť. Podľa nej neboli také pekné ako tie, ktoré mali tie hnusné pracky na ramenách a boli trošku krátke ale znesiteľné. Znovu moment, ktorý som si vyčítala veľmi dlho. Keby som nebola vzala tie šaty, tak ho nevyprovokujem, mala som si kúpiť tie hnusné s prackami, ktoré chcela matka a nič by sa nestalo. Utekala som na dvor, ale prišiel ON a opýtal sa ma či chcem sladkosti. Celý týždeň som žiadne nedostala, tak som sa potešila, že som hneď šla. Žiaľ nevedela som za akú cenu. Musela som si dať dole moje biele gaťky s modrými kvietkami . dodnes ich mám pred očami. Spravil tie hnusné veci a ja som mohla dostať tie priemerne dobré cukríky. V tom vbehla starká s vidličkou v ruke (piekla šišky). Začala šeptom kričať a hroziť tou vidličkou. Zapieral, ale potom ukázala na gaťky a povedala, že vie čo urobil. (Chcem veriť tomu, že som bola prvá a jediná). Zavolala ma na bok, celá sa triasla a povedala, že to čo sa stalo nemôžem nikomu povedať. Samozrejme ON mi povedal to isté. Dal mi tie cukríky, vraj boli od neho a iba pre mňa. Nebolo to tak, tie sladkosti a to plnú tašku nechali rodičia, že nám majú dávať. Vybehla som s tými cukríkmi a pocitom špinavosti ku kamarátkam a v tom momente som stratila detstvo. Sedela som v tých krásnych šatkách, ktoré som nenávidela, vedela som, že som urobila niečo zlé a som iná ako ony. Už som sa netešila a vedela som, že musím to robiť, keď príde a nemôžem nič povedať. Večer sme spali so sestrou v inej izbe, ale on aj tak prišiel a skúšal mi niečo urobiť. Začala som sa triasť a povedala som, že nechcem. Na moje šťastie odišiel. Už som nespala. Bála som sa, že príde. A viac, že príde k sestre.

Na ďalší deň prišli rodičia. Samozrejme ako to v klasickej patologickej rodine býva, stretnutie sa začalo alkoholom. Potom všetci šli niečo robiť a znovu ma schmatol. Už sa vôbec nekontroloval, v každej chvíli mohol niekto prísť a z oboch strán boli dvere. Plakala som, nechcela som a bála som sa, že keď sa to odhalí dostanem strašnú bitku. Prečo? Dostávala som výprask permanentne za maličkosti ( až do 16r). Nevedela som sa brániť urobil to ešte raz.

Neviem ako ale ďalšie 3 roky som ta vôbec nemusela chodiť. Stále som si vymyslela nejakú výhovorku. Už sa začala škola a ja som mohla hovoriť, že sa chcem učiť. Moja matka neznášala svokru a nikdy keď nemusela tam nešla. Zakaždým som jej hovorila, že ju tiež neznášam a vymýšľala si rôzne zlé veci na ňu, len aby som tam nemusela ísť. Darilo sa, boli sme obe proti nej a za odmenu, že ma nechala doma som jej dávala spať koľko chcela a kým „nehorelo“ nevedela o mne. Je mi ľúto, že som nebola múdrejšia a nepomyslela vtedy o sestre, ktorá tam naďalej chodievala s otcom. V kútiku duše som verila, že starká to nedovolí, lebo dnes s týmto rozumom si vravím, že to nebolo správne – bolo to hrozne, nuž ale mala som iba 6. Môžete si vydýchnuť nič sa jej nestalo a našťastie ani tom nevedela do 15 rokov.

Jediné čoho som sa bála, že ho niekedy stretnem. Bolo ráno, kde sa vracal z nočnej a prišiel nás láskavo navštíviť ale keď som počula ten hlas a cítila cigarety utiekla som do školy už o 7mej ráno. Sestra zostala s matkou.

Moje špinavé detstvo šlo ďalej. Stále som bola niekde v kúte, nechcela som sa vystatovať, aby niekto niečo nezistil o mojej minulosti.

V škole sme mali nejakú hodinu o rodine, menštruácii, rozmnožovaní a všetkých tých špinavostiach, ktoré som už vedela čo znamenajú. Všetci sa chichúňali a to vo mne vzbudilo ešte hrošie pocity. Myslela som si, že keď sa smejú tak to znamená automaticky, že som horšia. Mala som nočné mory. Budila som sa celá spotená, lebo sa mi snívali modré mačky (myslela som si, že tak vyzerá nutria). Strašne na mňa pozerali a sedeli naštvané na skrini. Matka akurát dožehlila a potichu šla dať veci do skrine. Celá roztrasená som jej povedala, že jej musím niečo povedať. Na moje počudovanie nebola naštvaná, že nespím. Normálne by som hneď dostala krik. Chcela len, aby som to rýchlo povedala. Vravím, že nemôžem rýchlo a musí si sadnúť. Povedala som jej, že budem mať bábätko a všetci sa zo mňa budú smiať. Samozrejme sa zasmiala, lebo nevedela o čo mi ide. Začala som plakať ešte viac a povedala som jej, že v škole hovorili, že keď muž a žena uhm uhm tak budú mať dieťa a ja ešte nechcem. Padlo pár otázok a vyklopila som to zo seba. Videla som už len moment ako sa jednej žene zrútil svet. Asi ma objala, alebo si to tak nechcem pamätať. Strašne prestrašne plakala ale potichu, lebo sestra spala. Hádzalo ňou dopredu od žiaľu. Nedokázala ovládať emócie ani racionálne pomyslieť, že treba podržať mňa. Z jednej strany som cítila úľavu, lebo ma nezbila a to znamenalo, že som neurobila zle ja ale on. Utiekla k otcovi do izby, zobudila ho a on naštvaný, že čo sa deje. Trepala ním a tichým vreskotom ak sa to tak dá nazvať, vrieskala to čo sa dozvedela. Prišla po mňa, že mám prísť k otcovi. Nepovedal nič iba som cítila ako mu horúce slzy stekajú na moje líce. Naozaj horúce! To som ešte nikdy nevidela. Nikdy so mnou o tom neprehovoril.

Matka ostala na všetko sama o čom som netušila. Chránila ma, chodila so mnou po lekároch a psychológoch ale nezvládla to. Pri každej najmenšej hádke s otcom kričala „ty pedofilov syn“. Škoda, že bola aj je tak neurotickou osobou, že nedokázala kontrolovať svoje nervy a pri každej hádke ma musela tiež zraňovať a otvárať moje rany. Bohu vďaka, že moja sestra nikdy nechápala o čo ide. Chcela som aby išiel do väzenia ale samozrejme oni nechceli, lebo bude hanba. Viete to je taká tradícia na dedinách východného Slovenska. Moja matka postupom času moje tajomstvo rozpovedala rodine, potom aj kamarátke a potom jej to tak sadlo na psychiku, že po alkohole tvrdila, že sa to stalo jej nie mne. No ale akurát v tomto ju neobviňujem, ak by som mala tak chuj...ého partnera ako ona, tak tiež by mi to zničilo aj posledné zvyšky zdravého rozumu. Jediné čo jej nemôžem fakt vyčítať. Vzdelaná extra nie je, múdra tiež nie skôr prešibaná a to sa v tej situácii nepridalo. Ale aj napriek tomu riešila moju psychiku hneď ako najlepšie vedela. No len si predstavte, alebo radšej nie. Ostala s tým problémom sama a osoba, ktorej sa to tiež týkalo, lebo pedofilom bol jeho otec sa na to proste vysrala. On sa tváril aj tvári, že sa to nestalo. V skratke to bol moment, keď sa zničila naša rodina a môj život má toľko jaziev, že sa mi ani nechce tváriť alebo nebodaj skúšať veriť, že svet je dobrý. Nie je.

Vysporiadala som sa s tým viac – menej sama. Na moje počudovanie to nemalo žiaden vplyv na môj sexuálny život ani v puberte ani teraz. Predstavte si, že keď sa rozpadla moja rodina (to už však je na ďalší román) musela som si vybrať či budem bývať či budem bývať v detskom domove alebo u toho kto zničil moje detstvo a život. Vybrala som si druhú možnosť, lebo som sa v tom čase nachádzala v kresťanskom prostredí, kde viete tie dristy „keď odpustí š bude ti ľahšie“.. Prdlajs. Hlúpa som mu aj povedala, že mu odpúšťam, aby mne padol kameň zo srdca a aby mohol spokojne voňať fialky (ešte žije- jeho trest). Nejaký čas sa mi darilo nemyslieť na to a zdalo sa mi, že sa s tým dá žiť. Aj som to iným dievčatám vravela, že dá sa s tým vyrovnať – nedá.

Ako osoba som nebola nejaká extra múdra, vzdelaná veď som nemala podmienky na normálny rozvoj. Všetci iba vraveli, že som inteligentná ale oni nevideli rozdiel medzi citlivá a inteligentná. Podľa mňa som bola intelektuálne veľmi priemerne mysliaca osoba v tom veku, nič extra. Bolo mi dané vytrhnúť sa z tej spoločnosti a ísť inou cestou. Doštudovala som, našla som si prácu a začala som sa pohybovať medzi ľuďmi, ktorí boli pre mňa ako chodiace encyklopédie, mysleli úplne inak a veľmi ma to tešilo. Naučila som sa viac čítať seba a chápať iným veciam ale to zrejme bol aj môj trest.

Zmenila som sa natoľko, že keď sa moja rodina skúšala nanovo poskladať niektorí členovia vôbec nevedeli čo mi majú povedať. Po pár konfrontáciách kde sa ma snažili márne zmanipulovať zistili, že na mňa tie triky už nefungujú a tak sa našťastie veľký family comeback nekonal. Ako „hlúpej“ sa mi žilo rozhodne ľahšie.

Ubehlo 20 rokov a moje rany bolia viac, než vtedy pri tom veľkom vyznaní matke. Strašne ma bolí, že nikto s tým nič neurobil, bolí ma, že matka ostala na všetko sama a to ako to zvládla bolo na jej sily veľa na ale na moje potreby nič. Je to jediná vec za ktorú mi je jej trochu ľúto. Bolí ma samotná myšlienka že toto sa deje deťom. A bolí ma fakt, že som ho nedobila vlastnými rukami aj keď som mala toľko príležitostí – viem nič by mi to nedalo okrem chvíľkovej úľavy.

Nemôžem sa zmieriť s tým, že moji kresťanskí kamaráti mi tak vymyli mozog, že vraj odpustenie pomôže. Nepomohlo. Keď pedofil bol v nemocnici nikto za ním nešiel, nikto nemal takú potrebu. Ja som šla, lebo som mala vymytý mozog – žiaden štokholmský syndróm. Potom mi samozrejme celá rodina vyčítala, že ich iba využívam a také tam veci. Pritom som bola jediná osoba, ktorá mala právo na neho totálne kašľa, ba ešte viac.

Ale dosť bolo nervov. Teraz som ja mama.................

Už v tehotenstve som sa nemohla zmieriť so strachom pred novou rolou matky a to iba preto, že nejaká psychologička mi neustále pripomínala, že predtým ako otehotniem mala by som podstúpiť terapiu, viete kvôli mojej matke a tak. Samozrejme nikdy som nebola, lebo som na to nemala peniaze. V každom prípade ma čaká ma ťažká úloha. Vychovať dieťa tak, aby nikdy nepocítilo, že sa o neho príliš bojím. Vychovať ho tak, aby mi vždy povedal všetko čo ho bude trápiť. Vychovať tak, aby vedel, že nikto nemá právo ho bozkať ak on to nechce ( žiaľ babky budú musieť prebolieť) a hlavne urobiť to všetko správne. Intuícia vo výchove nestačí ale stále verím, že kým príde ten čas tak sa mi podarí vymyslieť stratégiu tej výchovy.

Dúfam, že ak to prečítala osoba, ktorá je z „tej opačnej strany“ vie ako môže zničiť človeku život jednou jedinou chybou. A spôsobiť, že jej život na tejto zemi bude trestom.

A ak to čítajú mamy, ktorým sa stalo niečo podobné, tak prajem aby vedeli nájsť ten zlatý bod vo výchove aby deti nedržali kvôli tomu silnému strachu príliš na krátko.

😢😢😢

19. nov 2018

Je mi to luto ale drzim silno palce aby sa Vam odteraz darilo, nech je Vase dieta a nova rodina Vase utocisko, Vas novy zaciatok a nech mate okolo seba plno plno lasky.

19. nov 2018

tolka zbytocna bolest a utrpenie. za to aby sa vsetko ututlalo. lebo co by na to povedali ostatni.
prajem ti len to najlepsie do dalsieho zivota a urcite najdes tu najlepsiu cestu ako vychovavat tvoje deti.

19. nov 2018
19. nov 2018

Veľmi smutný príbeh plný bolesti, veľmi zle sa to čítalo, takže prežiť to musela byť hotová nočná mora ☹
Ja ti želám len toľko, aby si našla stratené šťastie v tom malom babatku, aby si mala znova dôvod smiať sa, naplno žiť a tešiť sa zo zivota.
Mat dieťa je najväčší dar na svete, vnesie do života toľko radosti, že sa to nedá ani opisat, dokáže otočiť zivotom ľudí o 180°. A presne to ti prajem, veľmi 🙂

20. nov 2018

Viem si predstaviť (vlastne neviem) aké to pre teba muselo byť ťažké napísať. Ďakujem ti za to, lebo verejne píšeš o niečom, čo je vo veľa rodinách stale tabu. Stále je veľa detí a už aj dospelých, čo žijú s tým, že je to ich vina. Možno práve tvoj príbeh pomôže iným, aby pochopili že nemusia byť ticho, že sa nemusia hanbiť a hlavne, že to nebola ich vina. Prajem ti aby si mala život plný už len dobrých a pekných zážitkov a spomienok. Určite budeš skvelá mamina :*

20. nov 2018

*určite si 🙈🤗

20. nov 2018

Prave si napisala moj najvacsi strach ... ze ak by sa to stalo mojej dcerke, ze sa bude bat mi to povedat a ked nazbiera odvahu, moja reakcia by ju mohla este viac zranit. Je mi neskutocne luto, ze si to musela prezit, posielam ti vela sil a energie. Mojej velmi blizkej osobe to urobil cirkevny hodnostar, chvalabohu uz nebol dieta a dokazal sa ubranit a ujst, no ta rana v nom zostala ... dakujem ti, ze o tom pises ...

20. nov 2018

😢 My sme chceli chlapca ale mame dievca a presne tohoto sa bojime aby jej nejaky pedak uchyl nieco neurobil ale v podstate takto by som sa bala aj o chlapca nedeje sa to len dievcatam ale aj chlapcom.je to strasne a odporne ako niekto moze nieco take urobit, obdivujem ta si statocna a na 100pro skvela mamina poucena hrozou.drzim palceky.

20. nov 2018

😢😢😢😢😢😢 nemam slov. Lezim v posteli citam. Vedla mna odfukuje moja 13 rocna dcera a pri pohlade na nu mi tecu slzy. Verim ze ju dokazem uchranit od takeho svinstva a vam drzim palce aby vam vase dietatko bolo naplastou na tu hlboku bolavu ranu na dusi.❤

20. nov 2018

Strašné 😔

20. nov 2018

hrôza 😢 neviem čo cítim viac, či hrozný žiaľ alebo neskutočnú zlosť, že by som chytila najradšej lopatu a išla toho starého chlípnika umlátiť rovno po tom hnusnom vtáku až by krvácal, tak ako krváca tvoja duša a táto rana na nej celý život. Ja bych za toto dávala strašné tresty, aby si každý uvedomil, ako veľmi to ovplyvní celý život toho dieťaťa, že to nie je len nejakých 10 minút na ktoré za týždeň zabudne. Najhoršie pre mňa je pomyslenie, že takýto zostávajú presne takto nepotrestaní a spokojne si žijú ďalej a stihnú možno zničiť životy ďalším deťom. Nechápem ako to mohla tvoja mama nechať bez trestu, možno aj to bola jedna z veľkých chýb, keby si ty ako dieťa videla, že ona za teba bojuje, že vybojuje tú spravodlivosť, to potrestanie toho sviniara, aj tvoja rana by bola menšia.
Neviem ani, ako vlastne ti pomôcť, viem že slová sú slabá náplasť a vidím, že to máš už v sebe prebraté zo všetkých strán. Prajem ti teda hlavne aby si už v živote teraz zažívala plným priehrštím len to krásne a šťastné, aby to aspoň akotak vyvážilo tento tvoj ťažký štart do života.

20. nov 2018

Ach moja ☹ vyrevala som sa hned z rana. Nedokazem si predstavit co si musela prezivat. Nic na svete by mi nezabranilo rozbit hubu cloveku, ktory nieco take dokaze. Ak mi das adresu, pojdem aj hned! Za teba! 😀 drzim ti palce aby ste to za pomoci manzela spolu prekonali, a aby si dokazala urobit hrubu ciaru za tym vsetkym. Posielam silne a vrucne objatie <3

20. nov 2018

Ani clovek nevie čo povedať, toľko myšlienok mám.
Uvedomujem si však to, že ako je skutočne dôležité stavať vzťah mami a dieťaťa na úprimnosti, skutočnej úprimnosti. Keď dieťa plače nepoviem mu, ale čo plačeš veď to prejde, ale sa ho spýtam...Ako ti môžem pomôcť? Čo sa ti stalo? Je toho samozrejme viac, čo ma po prečítaní napadlo, ale padne to za ťažko komentovať, lebo veľa myšlienok, hnev,emócie, bolesť. Takto raz niekto reagoval, telo nech si zoberie ten hajzel, pre mňa je to aj tak len schránka, oblečenie čo nosím, ale dušu tú si nenechám zničiť, tá patrí len mne.... takýto ľudia si odpustenie nezaslúžia, kto siahne takto na dieťa si zaslúži jedine smrť, to je v mojich očiach smrteľný hriech. Neospravedlniteľné, dokedy toto spoločnosť mieni tolerovať a podporovať? Detské miss, obliekanie detí ako dospelých a toto sa deje i chlapcom. Keď už nemôžme poslať na trest smrti, tak to treba kastrovat ako v Katachstane.
Tebe ďakujem, že si s tým vyšla von, prajem veľa sil, nech zmenis svoj strach radšej na hnev , nech sa teba všetci boja, ale najdôležitejšie, aby si to dokázala prekonať a tešiť sa z prítomnosti a každej maličkosti,, keď budeš mať dieťatko pri sebe a aspoň na ten malý okamih zabudnete a budete si užívať len sami seba. Budeš len ty a tvoje dieťa. A nám ostatným odkazujem, aby sme prestali pred týmto zatvárať oči, lebo deje sa to, skutočne sa to deje i dnes.

20. nov 2018

Po cely cas co som to citala som chcela verit tomu ze toto je vymysleny príbeh usek z nejakej knihy.... Nieco hrozne. Zelam ti z celeho ❤ aby sa ti v zivote uz nikdy zle neprihodilo. Vsetko zle si si uz akoby odzila.

20. nov 2018

@all
👶 Ďakujem dievčatá za milé slová. Moja nová rodina je pre mňa útočiskom a syna milujem nadovšetko. Rozhodla som sa o tom napísať, pretože to čo sa deje vo svete mi nedá pokojne spať. Rozumiem, že nie každý pedofil siahne na dieťa a veľa tých, ktorí to urobili možno ani neboli takto orientovaní, ale skôr ich morálne hranice sú veľmi nízko a často ešte otupené alkoholom. Viem, že sú takto orientovaní chlapi, ktorí chodia na terapie a nikdy nikomu neublížili ale to nič neznamená pre ich obete.
Našla som kvantum výpovedí pedofilov farárov, učiteľov a proste chlapov ALE príbehy obetí bolo veľmi málo. Neviem prečo akurát obete mlčia v dospelosti, keď už vieme rozumne zhodnotiť, že to nebola naša vina a nikto na nás nebude krivo pozerať. Možno preto, lebo to strašne bolí. Ale už nemienim mlčať lebo to nikomu nepomôže. Ak by to malo pomôcť hoci len jednej osobe na svete aj tak budem rada.
👶 Budem písať o tejto téme do kedy budem žiť, aby každá mama vedela, že tieto veci sa dejú a sexuálnu výchovu je potrebné začať už od malička. Myslím si, že od 3 rokov pokojne. Aj keby to malo znamenať IBA to, že učíte deti, že intímne miesta si majú umývať sami, aby sa im v tej hlávke zakorenilo, že toho miesta sa dotýkajú iba oni. Ak by bola situácia, že treba ukázať u lekára vždy iba pri mame. Mrzí ma, že na Slovensku je málo kníh určených pre deti v tejto sfére a je to veľmi potrebné. Keby sa našiel sponzor najradšej by som sa ponúkla ako prekladateľka bez nároku na odmenu. Ale niečo som našla, lebo vie, že rodičom sa ťažko hovorí o týchto veciach a kniha je pri deťoch účinnejšia než nejaké „mamine bľabotanie“.
👶 Ženy učte prosím deti, že pusinky dávame iba keď chceme a najlepšie nie cudzím. Že nedávame babkám, strýkom atď. pusu na ústa. Znie to divne? Nevadí lebo to sa deje. Nielen v 90.rokoch kedy som bola dieťa ja sama ale deje sa to aj teraz: „Terezka daj pusu (hovorí sused)“, „Ukáž pišuľu“ a mnoho príkladov, ktoré keď som ako staršia počula nechápala som ako toto môže vyjsť z úst dospelého človeka. Prosím nezatvárajte pred tým oči, že sa to Vás netýka, lebo existuje na tejto zemi X matiek, ktoré si mysleli to isté a potom sa im zrútil svet a rozpadla rodina ako tá moja „super rodina“. Budujte s deťmi silné puto a správajte sa tak, aby vám dôverovali. Neprezradzujte ich tajomstvá nikomu, ja som prestala keď som mala 11 a keby na mňa siahol niekto znovu tak to matke určite nepovie, lebo by som jej už neverila a dusila by som sa s tým sama. 🙊

20. nov 2018
8. dec 2018
18. aug 2019

s týmto strachom bojujem, od kedy som matkou, bojím sa, či budem schopná dostatočne ochrániť svoje deti alebo či ich vychovám tak, aby sa oni vedeli ochrániť... 🙄 ❤ je mi ľúto, čo sa ti stalo...

3. nov 2019

@lenka_da komunikácia je základ treba s deťmi o tom samozrejme vhodne k veku rozprávať ♥️ škoda že ich nemôžeme chrániť 24/h 😊 ale možno by sme tým narobili ešte horšie

3. nov 2019

Čítala som dnes viac tvojich článkov až som sa dostala sem 😔mrazivé
Tiež sa bojím odkedy som matkou , nikdy nevieš koho deti kde stretnú , a ešte aj takto v rodine 😔dúfam že ich tak naučím aby sa vedeli vzoprieť a nemlcali keby niečo
Si veľmi silná že si to dostala zo seba von a možno pomôže iným , ďalším
Držím palčeky celej Tvojej novej rodinke ❤️

25. máj 2020

Čoho som sa dožila..... " Synček nepočúvaj mama je z patologickej rodiny kde sexujú s deťmi" ..... toho som sa dožila. Nemôžem predýchať že toto mi mohol urobiť. Ešte ma aj chytiť pod krk silno za to že som mu povedala kreten po tejto vete venovanej môjmu synovi. Nemôžem sa pozbierať kdekoľvek idem slzy mi tečú samé. Jak si mohol do pyska Toto zobrat osoba ktorej som verila

26. jún 2020

@kvetinka_andrejka Lebo je narušený, pošahaný psychopat. Takí chodia po tomto svete a vyberú si citlivú, empatickú obeť, aby z nej mohli sať energiu, povyšovať sa nad ňu, urážať ju. Sám je duševný mrzák a takto si vybíja svoje komplexy. Je mi strašne ľúto, čo si musela už všetko v živote prežiť. Nech ho Boh potrestá aj toho hajzla, čo ti tak ublížil. Prajem ti všetku lásku a silu na svete.

31. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli