22 / 82
    Domáce zemiakové gnocchi
    Komentár bol odstránený

    Domáce zemiakové gnocchi
    Budeme potrebovať:
    500g varených zemiakov v šupke
    120g pohánkovej hladkej múky
    80g kukuričnej múky alebo semoliny
    1 žĺtko
    0,5 dcl nesladeného kokosového mlieka
    1čl himalájskej soli
    olivový olej
    Postup:
    Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 časti. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm. Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná). Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Ja som podávala s paradajkovo bazalkovým pestom.

    15. jún 2016

    Hned by som si dala. Mnamkota 🙂

    15. jún 2016

    @flafly veru, chutné to bolo. 🙂

    16. jún 2016

    Recept na pesto máš prosím? Dakujem

    16. jún 2016

    @jajka78 v tom dalsom albume je. Teraz som na mobile. Neda sa mi ta presmerovat. Vecer skusim najst. 😉

    16. jún 2016

    Prosím ťa a môže byť tycovy mixér?
    @lekorica

    16. jún 2016

    @jajka78 Myslím že áno, ak ti rozmixuje oriešky - ináč najlepšie sú píniové oriešky na pesto, len ja ich nekupujem, keďže mám zásoby vlašských orechov. 😉

    17. jún 2016

    @lekorica uz som nasla 🙂 paradajky si davala cerstve, alebo susene?

    20. jún 2016

    @slnieckokati cerstve moja. 😉

    20. jún 2016

    @lekorica dakujem. super 🙂

    20. jún 2016