Ahojky, ďakujem za nakopnutie, tortu som skúšala aj ja a chcela by som sa ťa opýtať, či mi nevieš poradiť, kde som spravila "chybu". Marcipán na torte mi dosť mäkne, akoby sa roztápal. Môže to byť tým, že som ho vyváľkala moc natenko alebo, že možno nebol dobre stuhnutý krém na torte, či možno mi málo chladila chladnička? Máš skúsenosť? Ďakujem
super postup, len by sa tam mozno ziadalo doplanit, ze ten krem, ktory je uvedeny nemoze ist pod potah, lebo ho rozpusti.
Pod potah sa dava maslovy krem, najlepsie maslo, cukor a omrvinky z korpusu vymiesat a to pouzit na obtretie torty. Ak uz davat pudongovy, tak urcite musi byt vacsi podiel masla ako tekutiny pouzitej na varenie pudingu🙂
ale inak super nafotene🙂
@aduskatt práveže bol natenučko to bolo zo zvyškov hmoty na tejto torte čo je na foto, ale krém som dala natenučko a potom zatuhnúť do chladničky a on tak zaschol akoby trochu asi preto to vydržalo, chavierke som aj napísala že nech dá maslovú plnku...len ja som len taký amatér neviem či mám vhodný recepr na maslovú plnku, ako ju robíš ty? 🙂
do torty uplne hocijaku a na obtretie vymiesam ciste maslo s cukrom, omrvinkami z korpusu a lyzicou nutely
nadherna!
@lenadka prosim Ta, aku gramaz masla a cukru treba? Ked chcem davat navrch tu maslovu plnku a na to tu hmotu
@adkasmolka daj celé maslo veľké a cukor dávam podľa chuti - práškový
@lenadka vdaka za radu.Torta spravena,zajtra sa podava,pofotim a poslem.VEEELKA VDAKA ZA TVOJ RECEPT,manzel ma nevie vynachvalit 🙂 ESTE RZ VDAKA :;)
@adkasmolka tak to ma veľmi teší 🙂
ja rada robím taký krem čo sa den vopred vari šlahačka a ptoom sa na druhý den vyšlahá, tuším parižsky, a chutí fajne a nie je tam tolko masla. ale tento je výborný, ked len tak robíme si niečo, rychly a aspon sa pudingy minu🙂len niekedy ani nedám maslo alebo nie tolko🙂)ale to ozobovanie, an to nemám nervy, ale toto je super. asi szbucham malému na 3.narodky a kašlem na vláčiky🙂
vyhrabem ho, som ho vlani robila do vlačika a od vtedy tiež parkrat, bude niekde azhrabaný
za maličko. mam uloženu aj nejaku tvrohovu, ymslím, ež som ju už skušala, smotanovo-pudingovu a čokoladovu s likerom..oni su všetky na jedno kopyto+/- malso alebo šlahačka, či smotana. niekde som mala aj jogurtovo-smotanovu, ta chutila tak sviežo
Postup: bielka oddelíme od žĺtkov, žĺtky v poháriku dáme bokom. Bielka vyšľaháme mixérom do tuha. Ja zisťujem či sú dosť tuhé tak, že keď prevrátim misu hore dnom dobre vyšľahané bielka nevypadnú 😀 /veľa šťastia pri skúšaní 😀/. Keď sú dosť tuhé, počas miešania pridáme postupne cukor. Ten chvíľu vmiešavame kým sa nerozpustí, hneď za ním po častiach žĺtka, pekne jedno po druhom. Potom pomaličky vlievame olej, nesmie sa tam tresknúť naraz inak sa cesto zdrcne. Keď je vmiešaný pridáme postupne prášok do pečiva-celý, 3 PL hrubej, 3PL polohrubej a 3PL hladkej múky - postupne za stáleho miešania nie naraz. Nakoniec po lyžiciach pridáme aj 6PL pomletých vlašských orechov, keď pridáme tie už nemusíme použiť mixér, stačí premiešať vareškou jemne. Vlejeme do vymastenej múkov vysypanej formy a pečieme pri 180-200 cca pol hodinu.