lenka.s
7. aug 2020
1477 

I tak še da...

Večne chudnúca neštastnica a východniarka, ktorá nepije… to je kombinácia ako šitá na koštovku nealko radlera bez cukru. A tak som to teda skúsila. Nie, že by som bola nadšenec a labužník, skôr šťastlivec 😀

Za ostatné 4 roky som schudla takmer 50 kíl. Pýtate sa ako ? Pravda je taká, že kompaktný recept asi ani neexistuje. Kým som prechádzala fázami odriekania, zdravého stravovania a cvičenia, zistila som, že úspech prichádza zaručene iba vtedy, keď som šťastná. Keď žijem a nie prežívam. Našla som prienik medzi tým, čo je správne a tým, čo ma robí šťastnou, aj keď to až tak úplne správne nie je. Áno, zmrzlina a radler - moje sezónne neresti. Vytesnila som keksíky, sladké nápoje, milované palacinky či halušky, jogurty a filmové večery s chrumkami. Naučila som sa nejesť 5 minút pred spaním, neraňajkovať o 11, nejesť porcie ako chlap. Ale vzdať sa zmrzliny a radlera bolo fakt tažké... Priznávam sa, som slaboch, a preto ma vzostup sorbetov, čo by zdravšej verzie zmrzliny a príchod radlera light, veľmi potešili. 

Priznám sa ešte k niečomu. Pivo som nikdy nepila, kým neprišiel na trh prvý radler. Keď prišla “nula nulka”, stala sa mojou srdcovkou. Najvačšmi si ma získala levanduľa (a tá bola tuším aj jednou z prvých v light verzii) a, úprimne, táto chuť mi chýba. Uznávam však, že nové príchute sa Zlatému Bažantu naozaj vydarili. Posúďte sami. 

Mandarínka a jazmín, tak tú som si vychutnávala od prvého momentu. Podmanivá vôňa ako vstupná brána pred prvou ochutnávkou ma dostala. (A že som nebola sama?). Nie je to príchuť, ktorú by som od radlera očakávala, a chvíľu som aj mala obavu, či to nebude skôr malinovka, ale nesklamala. Príjemné spojenie chutí, ani sladká ani horká, príjemne ovocná s bohatou penou. A chladená fakt osvieži. Hodí sa ako k dobrému filmu, tak k dobrej večeri. 

Na Mirabelku som sa od začiatku tešila asi najviac. Neviem prečo. Možno prvotná sympatia k plechovke (obal predáva - priznajme si, koľkokrát kúpime niečo, čo ani nevieme, či chceme, lebo to má pekný obal), lákavý názov (predsa Mirabelka znie lepšie ako slivka), možno zvedavosť. Prepojenie chutí Mirabelka Estragon - tak nejako som od nej očakávala čosi iné ako od bežného modelu radlera, ktorý mnohí stále považujú iba za limonádu. A nebola som ďaleko od pravdy. Je naozaj v niečom iná. Myslím, že je to tým estragónom. Nepopiera skutočnú chuť piva, nepotláča ale ani chuť samotnej slivky. Horkosladká! Vychladená je proste top 🔝

Tmavý citrón je ideálny pre milovníkov tmavého pivka. U nás je jednotkou pre chlapov, preto sa vypil ako prvý (takmer som nestihla odfotiť). Dokonca aj môj muž, odporca všetkého, čo má v názve light, si ho vychutnáva bez výhrad. Kvapka citrónu do tmavej nula nulky je lepšia ako čerešnička na torte a alkohol veru tomuto nápoju vôbec nechýba, v spoločnosti si svoju pozíciu rýchlo nájde. A dokonca aj u nás na východe! Lebo proste I TAK ŠE DA...

Radler od Zlatého Bažanta som mala vždy najradšej práve preto, že si ponecháva ozajstnú chuť piva, no predsa príchute dávajú nádych výnimočnosti. Napriek tomu, že je z plechovky, penou nešetrí a kto si vychutnáva pivo, vie, že pena ma veľké čaro.    

Pre milovníkov bezalkoholových verzií  piva  a radlerov (a tiež pre šoférov, rodičov, marodov, seniorov a abstinujúcich východniarov...) sú dobrou voľbou. Vďaka neprítomnosti alkoholu a 30 % úbytku cukru je vhodný prakticky na každú príležitosť. Na gauči k dobrému filmu či ku knihe, na skvelej rodinnej grilovačke, k firmenému posedeniu pri guláši, s priatelmi na rozptýlenie, k obedu, k večeri, len tak na energiu, či na dovolenke. Na konci tažkého dňa, aj v slnečné popoludnie k jedlu, ktoré si vychutnávam po fakt dlhej pauze. Každopádne, či už ho vypijeme viac alebo menej, na párty či doma, vždy chutí najlepšie správne vychladený. 

Moje testovanie bolo tentokrát iné, sprevádzané chorobou a chvíľami, kedy som mala chuť to vzdať. O to viac som vdačná za túto príležitosť, ktorá mi pomohla uletieť myšlienkami ďaleho od problémov. Lúčim sa s vami chladeným dúškom… a, samozrejme, s mierou, lebo kto chce zostať vo forme, musí rátať kalórie. 

A všetkým, ktorí sa dočítali až sem, ďakujem tiež 🙂

#test_zlatybazant2  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli