lenka9g
22. mar 2021
565 

Poď sa hrať s Linkimals

"Čas strávený hraním s deťmi, 
nie je nikdy stratený."

Dawn Lantero

Keď som sa stala 21-ročnou mamou malého, predčasne narodeného drobca nevedela som, do čoho idem. S materinským inštinktom a pomocou manžela a rodiny som zvládla všetko s ľahkosťou. Dokončiť vysokú školu, zamestnať sa a zrazu mal môj malý drobec tri roky a ja som bola v jednom kole. Jednej veci som ale neprikladala význam a dosť ju zanedbala. Hrať sa s Ironmanom, Spidermanom a Hulkom ma vyslovene nudilo. Radšej som túto činnosť prenechávala manželovi, veď chlap predsa lepšie vie ako sa hrať s chlapčenskými hračkami. Pri druhom dieťatku som si povedala, že toto musím zmeniť. Ale skončili sme pri bagroch, autách a motorkách, čo mi nebolo pochuti, ale čo by som nespravila pre moje dietko. Pri treťom dieťati som to vychytala a trafila klinec po hlavičke a konečne sa môžem hrať s bábikami, kuchynkami,mojkáčikmi lebo mám aj ja dievčatko, krásne, vysnívané, úplne neplánované a veľmi chcené. 

Vladka má 1 rok a pri kupovaní nových hračiek veľmi dbám o to, aby hračky rozvíjali jemnú motoriky, fantáziu alebo boli náučné. Ovplyvnená svetom Instagramu, kde malé deti poznajú písmená, hovoria po anglicky alebo počítajú, sa snažím aj ja učiť Vladku všetko potrebné a asi aj nepotrebné.

Vladka má veľmi rada zvieratká a stala sa testovačkou troch zvieratiek od Fisher-Price. Zvieratká sú vskutku netypické, v obchodoch skôr uvidíte psíkov, medvedíkov a mačičky. Leňochod, los a lama, ale vedia očariť. Poďme si ich predstaviť postupne. 

Leňochod

Je najväčšia a najatraktívnejšia hračka spomedzi testovaných troch. Vladke, ale zo začiatku nebola pochuti. Leňochod pri speve pohybuje hlavou a rukami a nie vždy mu to je pri hre s Vladkou dovolené. Keď ho Vladka zoberie do rúk a snaží sa ho objímať vydáva hlasný rapkavý zub (kvôli nemožnosti pohybu rúk a hlavy) . Tohto zvuku sa najprv Vladka bála a mala rešpekt, potom si už zvykla a už jej nerobí žiaden problém. Ďalšia zlá prvotná skúsenosť s touto hračkou bola to, že si hneď všimla pohybujúce sa ruky a chcela ich preskúmať. Malý prstík si na chvíľu pricvikla do jeho záhybov, hneď ju ale, leňochod jeden, pustil a poučená touto príhodou už nepchá ruky tam, kde nepatria.

Leňochod krásne spieva rôzne pesničky, učí počítať, farby aj abecedu. Má dve tlačidlá, ktoré dieťa obsluhuje jedno je určené pre pesničky a druhé na učenie rôznych vecí. Obľúbil si ho aj starší syn, ktorý sa rapkavému zvuku veľmi smeje a leňochodovi robí naschvály. Dizajn je pekný, ruky leňochoda sú z látky, ostatné telo je tvrdé. V strede bruška sa nachádza veľký, farby meniaci kruh, ktorý bliká do rytmu piesní. Meria približne 24 cm. Reproduktor je v zadnej časti hračky a tak pekne a hlasno počuť hudbu a zvuky, ktoré vydáva. Má dva stupne hlasitosti. Cena leňochoda sa pohybuje okolo 35€.

Náš Leňochod už má poškrabaný noštek. Čudujem sa, že pri tej intenzite hrania a padania z rúk to schytal len nos. 

Los

Milá malá hračka. Pre malú rúčku dieťatka úplne sediaca. Nie je ťažká ani veľká, pre Vladku akurát. Znova krásne spieva, v tomto prípade sa obsluhuje len jedným tlačidlom, ktoré je umiestnené na brušku losa. Tlačidlo aj svieti všetkými farbami a bliká do rytmu. Telíčko sa skladá z tvrdého materiálu a látkové má len uši. Je vysoký 17cm. Reproduktor je opäť v zadnej časti losa a spievanie sa dá regulovať len jedným stupňom hlasitosti. Cena losa sa pohybuje okolo 14€. 

Lama

Hlavne kvôli tejto hračke ma testovanie zaujalo a prihlásila som sa. Tyč, kde sa dajú navliekať kruhy sme doma nemali a už som to mala na zozname potrebných hračiek pre Vladku na rozvíjanie schopností. Som rada, že sa nám podarilo získať práve túto lamu. Pri navliekaní hrá pesničky, nabáda dieťa, aby neprestalo a sústredilo sa, pokrikmi: "navliekaj ďalej," alebo "pokračuj." Vladke táto činnost ide od ruky a po troch kruhoch už nemá čo robiť. Privítala by som viac kruhov a sýtejšie farby. Snažím sa, všade kde sa dá, ukazovať a pomenúvavať aj farby, pri tejto hračke to nerobím, kruhy sú priesvitné a farby nevýrazné. Spodok lamy bliká krásnymi farbami, tak ako u jej kamošov. Meria 25cm. Reproduktor je v spodnej časti hračky, má dve úroveň hlasu a je počutelne tichšia ako ostatné testované hračky. Cena lamy sa pohybuje okolo 27€.

Našej lame už chýba jeden oranžový krúžok, niekde sa skryl a už pár dní sa neukázal. Tipujem, že po zverejnení recenzie sa určite ukáže. 

Veľmi ma prekvapilo a fakt som dovtedy vôbec netušila, že tieto zvieratká navzájom komunikujú a spolupracujú. Aké bolo moje prekvapenie keď sme si ráno pustili lenochoda a pri jeho pozdrave sa z kúta izby sa ozvalo: „Ahoj". Odpovedal a pozdravil sa mu losík, ktorého sme zabudli vypnúť večer predtým. Po tomto zistení, už zvieratká fičia nepretržite spolu. Spolu spievajú, odpovedajú si na svoje otázky a reagujú na seba. Zvieratká nie sú stále zosynchronizované, ak nejaký nereaguje na ostatné hračky, treba hračku vypnúť a zapnúť a už by to malo fičať. Taký je manuál k tomu priložený, prax je trocha iná. Ja som synchronizovala zvieratká aj pol hodinu, predtým ako som urobila videozáznam, nejak to nechcelo ísť a leňochod stále štrajkoval. Video som urobila cez deň za svetla a aj v tme, aby ste videli ako krásne hrajú farbami. Asistovala mi Vladka. 

Pre nás je to neoddeliteľná trojka. Hračky sa, samozrejme, dajú kúpiť aj samostatne, spolu však majú väčší šmrnc. 

Fisher-Price sa môže chváliť kvalitnými hračkami za rozumné ceny. Hračky Linkimals k tomu rozhodne patria a určite nebudete sklamaní. Choďte smelo do toho.

#test_fisherprice3 #recenzia #linkimals_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli