1 / 1

    Obrázok je generovaný AI, tie čo ste upozorňovali na 5 rukého "tradičného muža" 🙂 tak problém už je aj na ich stránke odstránený, pridala som teda i tu opravený obrázok.

    25. apr 2024
    Autor komentár zmazal

    Tradičná rodina sú pre mňa dvaja ľudia, ktorí sa bezhranične ľúbia. Sú obaja sebestační, nie sú závislí jeden od druhého, podporujú sa vo všetkom, ľúbia v prvom rade samých seba a seba navzájom. Ak chcú vychovávajú deti a podieľajú sa rovnakým dielom na chode spoločnosti.

    25. apr 2024

    Tradičná rodina pre mňa keď chlap so ženou sú rovnocenní po každej stránke, nezávislí. Nie žena doma, staraj sa, závislá od muža co jej kedy "vyhodí" s pocitom, že "niekto" je nad.

    25. apr 2024

    Nič také ako tradičná rodina neexistuje, jedine spoločensky akceptovaná.

    25. apr 2024

    Tradicna? Co je to tradicne? Nieco zauzivane? Pochadzajuce z minulosti? Pride otec z prace otvori pivo a sadne pred telku? Potom zbije deti a ide do krcny? Zo zeny ma sluzku a ine nemanzelske tajne deti? Alebo taky co necha zenu samu ktora otehotnie? Nie taka tradicna rodina sa mi mepaci. Rodina je pre mna milujuci ale zaroven respektujuci rodicia a je mi jedno ci je to len matka s babkou, alebo dvaja gejovia. Su to ludia ktori sa o deti staraju a gedu ich k laske respektu a tolerancii.
    Toto pre mna urcite spravna rodina nieje, aj ked je tradicna
    https://www.startitup.sk/hrozostrasny-pripad-z-...
    Rodina je zakladna bunka spolocnosti a ma mnoho foriem.

    25. apr 2024

    ...aj tento príspevok o chvíľu zmažeš? Tradične?

    25. apr 2024

    nie je len jedna forma rodiny. "tradičná'neznamená tá najlepšia. hlavne nech je plná lásky a rešpektu.

    25. apr 2024

    Ach Lenka....zbytocne postujes zeny v hidzaboch, myslim ze ziadna z tuto slovAniek nepotrebuje takyto vzor tradicnej rodiny. Nasa kultura je ina. Zi si svoj islamsky sen, bud stastna ale nenut tento pohlad inym.

    25. apr 2024

    @galganka Ten predtým som zmazala preto, lebo v ňom bola chyba, ktorá už je napravená 🙂 tento nemám prečo mazať.

    25. apr 2024

    @zooeynka Prečo ťa ten obrázok tak rozčuľuje? :D Ono je to vtipné, ako nejaká všeobecná otázka tak niekoho pobúri, že si neodpustí komentár, ktorý sa vôbec netýka témy. Neviem vlastne prečo sleduješ moju nástenku..

    25. apr 2024

    @lenkakravcova Odpusť, ale rozčúlene pôsobíš v tejto diskusii jedine ty....Každý žije ako uzná za vhodné, ako najlepšie vie. Ja vychovávam syna s mužom, ktorý nie je jeho biolologický otec...a je mi jedno, aká je to tradičná rodina, zaujíma ma iba tá moja, lebo sa ma to týka a je pre mňa naj...tak ako pre teba tá svoja. Snáď nečakáš, že model rodiny, aký prezentuješ ti bude niekto na SK závidieť, alebo ťa preň obdivovať. Je to tvoje životné rozhodnutie, buď s tým stotožnená a spokojná. Kto je spokojný, nemusí to nijak extra riešiť, ani obhajovať...

    25. apr 2024

    @andrejka2424 nečakám 🙂 príspevok nie je ani o tom.

    25. apr 2024

    @lenkakravcova pýtaš sa opakovane na tradičnú rodinu na slovenskom fóre. Akú inú odpoveď v drvivej väčšine očakávaš, ak nie, že je to matka, otec a xyz detí? A nikto z nich nemá na hlave ani burku, ani hidžáb, ani nič podobné. Fakt, reálne. Akú inú odpoveď by si v drvivej väčšine čakala? Potom sa nájde ešte pár ľudí, ktorí ti napíšu, že tradičná rodina je minulosť a pre nich je rodina napr. aj mama a dieta6, otec a dieťa, dvaja ľudia a deti, prípadne aj manželia, či partneri bez detí, so psom, mačkou, papagájom, či koňom. Všetci do jedného vedia, že si moslimka. Nikto s tým nemá problém, pokiaľ to tu registrujem, nikdy ti nikto nepredkladal, prečo je jeho viera, či neviera lepšia. Zato moslimských citátov od teba je tu neúrekom, potom zmiznú, príde nejaký iný a furt dokola. Čo od toho očakávaš? Vieš o koľko príjemnejšie by si pôsobila, keby si proste dala fotku zo života, bez zbytočného zdôrazňovania viery? Naozaj, aj ten, kto je tu pár dní si ju všimol.

    25. apr 2024

    @galganka prečo je to, že dám príspevok zo svojej komunity na svoju nástenku pre teba problém?
    Ja nechodím na nástenky, ktoré ma nezaujímajú alebo irituju. Prečo by som nemohla pridať príspevok z ktorý uznáme za vhodný tam kde si myslím, že vhodný je? Aj na modrom koníku je pár muslimiek. Premýšľala si niekedy nad tým, že môže byť určený pre ne a pre tie, ktoré to zaujíma? (Pár ľudí tomu dalo like)
    Tak ako sú príspevky od kresťaniek určené iným kresťanom. Alebo aj ich takýmto útočným spôsobom komentuješ v ich priestore? Správala by si sa takýmto spôsobom aj osobne?
    Ak máš so mnou osobný vlastný problém, nebude jednoduchšie mi napísať, normálne niekam spolu vyjsť von a vydiskutovať si to? 🙂

    25. apr 2024

    Ak len vyberiem z dnešnej čo sa mi zobrazili - napríklad nástenka @kacena4 je tiež tematické zameraná - na určitú kresťanskú vieru (Katka /dúfam, že správne píšem tvoje meno/ prosím nenahnevaj sa, že som ťa tu označila ako príklad náboženský orientovanej nástenky na MK - tvoje príspevky mi prídu úplne v poriadku)
    https://www.modrykonik.sk/blog/kacena4/

    @galganka
    Pýtam sa ťa teda na rovinu (nemusíš odpovedať verejne, len sa nad tým zamysli sama pre seba): máš až takú nenávisť v srdci voči mne alebo islamu, že sleduješ moje príspevky z dôvodu, aby si proste niečo k tomu negatívne alebo uštipačné napísala?
    Ak nie, tak si len míňaš svoj čas.. a ak áno, tak to tiež veľmi nedáva zmysel. Totiž každým komentárom len zviditeľňuješ môj príspevok (ako sa hovorí: "aj zlá reklama je reklamou").

    25. apr 2024

    @lenkakravcova ale ty dobre vieš, že to nedávaš na svoju nástenku. Teda nie iba tam. Veľmi dobre vieš, že sa to zobrazí na hlavnej stene verejného fóra. Veľmi dobre vieš aj to, že to nie je moslimské fórum. Okrem teba som tu ja osobne zaregistrovala, ľudí tejto viery, ktorých spočítaš na jednej ruke. Takže rovnako dobre vieš aj to, že ti na to budú primárne reagovať kresťania a ateisti. Za tie roky presne vieš, ktorým príspevom "rypneš", ktorý vyvolá približne aké reakcie a ktorý dosť možno aj vymažeš. Netvárme sa tu teraz, že si žienka, vyznávajúca milo svoji vieru, nikam ju nasilu nepchajúc, jemne a niekedy aj viac nerovokujúc. Kľudne ti odpoviem verejne, mám tu fotky, ľudia ma môžu na ulici spoznať a toto isté by som ti povedala aj niekde v parku, či na ulici. Prečo ja nebehám po ulici a nevykrikujem, ako som neverec a to je naj? pretože to sa takto proste podľa mňa nerobí. A rovnako, ako to píšem tebe, som to aj povedala naživo svedkom, či tým postavačom, čo veria na príchod konca sveta. A predstav si, na druhej strane som si x-krát výborne pokecala s rôznymi mníškami. Lebo ma nepresviedčali, nevypytovali sa na vieru, nemiešali ju do každej vety...
    A ten dovetok o zlej reklame... ...to radšej ozaj nechám bez komentára, aby to len plynulo. 🤷🏼‍♀️

    26. apr 2024

    Lenka sa opyta na tradicnu rodinu a bachne sem obrazok islamskej rodinky a cuduje sa preco dostava nesuhlasne komentare. Mila Lenka, zijes v Europe, tvoji predkovia(zrejme)neboli moslimovia, mali inu kulturu, tradicie, uvedomenie, nevyznavali Mohameda, mali svoje ritualy, casom prislo Krestanstvo(ano, tiez nic moc co sa cirkvi tyka) ale teda Islam ako taky este Europu nepohltil, za co sme vdacni. Ty tu casto podprahovo aj uplne zjavne tlacis do povedomia Islam, prosim ta nechaj si to pre svoju komunitu, ostatnych to nezaujima. Napriklad Zidia cusia o svojom nabozenstve, nepocujes ze by ho tlacili alebo predstavovali inym atd. Islam je rozpinavy a naozaj este aj na mamickovskom fore nemusime pozerat na zahalene zeny a tesit sa ake je to krasne....a nie, tvoju nastenku nesledujem, vies ze prispevky vyskocia aj na hlavnej stranke MK.

    26. apr 2024

    @lenkakravcova mňa by zaujímalo čo hovorí tvoja rodina na tvoju novú vieru a tieto tvoje aktivity

    26. apr 2024

    Naša tradičná rodina sme my dvaja s partnerom - manželom, naša dcéra a pes 😁

    26. apr 2024

    @dada2610 no, určite sú potešení🙄🤔

    26. apr 2024

    Áno, jediná správna je tá slovenská🙂 Každá jedna, ktorá žije v láske a rešpekte je v poriadku. A áno, napriek tomu, že ja žijem tu a 27 rokov s jedným mužom a našimi deťmi, rešpektujem akúkoľvek dobrú rodinu. Kľudne aj dve ženy a kľudne aj dvoch mužov. Aj sú spokojní a šťastní, nech si žijú. Škoda, že tento svet je totálne v čudu, kde každý človek chce mať pravdu a iba ten jeho pohľad je úplne perfektný. Smutné. Želám každému mier v duši. A to mám tiež názor na moslimské žitie. To neznamená, že nemôžu žiť a byť v pohode.

    26. apr 2024

    Znie to pekne... U nas to v podstate tak je. To ale neznamena, ze zena nemoze aj chodit do prace a tiez byt sebestacna. Len muz zaraba viac a je teda menej doma a ja som zas viac s detmi. Najma ked su deti male. Ked mame obaja volno, tak sme vsetci spolu. Podla mna ma kazdy svoje miesto. Rovnocenný, neznamena, ze kazdy robi presne to iste, mozu sa aj doplnat. Od muza nie som zavisla, ale gro zabezpecuje muz. Ja, sa viac staram o rodinu... Ja varim, lebo to viem lepsie, muz povedzme vymeni ziarovku, atd. lebo to vie urcite lepsie, ako ja.

    26. apr 2024