lenocka1984
3. dec 2017
185 

Konferencia Dream BIG s Marie Claire v Prahe 2. časť

Pokračujem v rozpávaní o tom, ako bolo na konferencii, ktorá bola pre milovníčky módy a krásy, súčasné alebo budúce blogerky, vlogerky a ajťáčky, čím nadväzujem na prvú časť, ktorú si môžete, ak ste tak ešte neurobili, prečítať TU

Skončila som pri tom, že zhruba v polovici dňa na pódium prišla Tereza Salte, oceňovaná blogerka a zakladateľka agentúry Elite Bloggers, ktorá vzala pod svoje krídla špičkových českých a slovenských blogerov a blogerky.

👆 Akcia trvá od 21.3.2024 do vypredania zásob👆

Sprostredkujú dlhodobú spoluprácu medzi značkami a blogermi, pričom reklama je etická. Čiže bloger sa netvári, že odjakživa nosí ponožky danej značky a v skutočnosti si ich nikdy neobuje. Nekamuflujú propagované produkty, ale propagujú  len to, s čím sa stotožnia. Tereza má v celku zaujímavý background. Viac budem vedieť, keď dočítam jej knihu Šlehačková oblaka, ktorú mi tam pribalili k ročnému predplatnému Marie Claire. Neodolala som mu, lebo spolu s časopisom Marianne ich považujem za najlepšie česko-slovenské čítanie. Tereza študovala v Nórsku, za Nóra sa aj vydala a pomerne skoro jej zomrela mamka.

Predtým bola profesionálna gymnastka a teraz sa teší z trojmesačného synčeka. Je to neuveriteľne šikovná baba a tých dvadsať minút na "stejdži" nebolo dosť. Na inšpiráciu spomeniem, čo Tereza vymenovala ako najdôležitejšie faktory, keď štartujete svoj projekt: motivácia, vášeň, odvaha, trpezlivosť, intuícia, túžba učiť sa nové veci, nápad a správne načasovanie. K tomu načasovaniu mám trošku svoju teóriu, lebo veľa krát je vyčkávanie našou výhovorkou na to, prečo sme ešte nezačali. Riadim sa výrokom Napoleona Hilla: "Nečakajte. Ten pravý čas nepríde nikdy." 

A hneď ďalšie speakerky boli sestry Nicole a Lucka Ehrenbergerové, autorky blogu A Cup of Style, ktorých motivačný diár ste už možno spozorovali aj v našich kníhkupectvách. Tieto mladé baby porozprávali príbeh o tom, ako z úplne obyčajných dievčat vznikli vplyvné fashion blogerky, ako sa začali zaujímať o módu, naučili sa pracovať s webom a videom a dostalo ich to tak ďaleko, že sa tým môžu dnes živiť. 

Páčilo sa mi, keď baby spomenuli aj svoju mamku, ktorá ich v hľadisku pyšne natáčala na video. Táto sympatická žena si vraj pod vplyvom svojich dcér tiež založila vlastný blog a kanál na YouTube. Cool mama, že?

Mala som dosť materiálu na premýšľanie a tak som sa vybrala poobzerať sa po vystavovateľoch. To, čo sme si našli doma v goodiebagu, som písala už v predošlom článku a myslím, že nádielka bola bohatá. 

Na záchode boli najnovšie toaletné vody Mexx, ak by sa chcel niekto osviežiť. Celý deň sme sa mohli dať nalíčiť niektorej z vizážistiek od Sephory alebo učesať kaderníkovi z Kerastase. 

Počas celej konferencie bol kompletne catering zdarma, vrátane vody, kávy, džusov, sendvičov, sladkých chuťoviek, ovocia a kávy.

Veľká časť backstagu bola vyhradená H&M a premene, ktorá tam prebiehala v spolupráci so stylistami z Marie Claire pre 10 výherkýň, medzi ktorými som bola aj ja. 

Po hodine obliekania, líčenia a česania je výsledný efekt toto. Ten pocit, keď dva dni vopred nadiktujete svoje miery, že nosíte veľkosť 40, doslova nežeriete a keď si obliekate pripravený outfit, zistíte, že vám dali nohavice 36ky, je na prd! Ale keď ich potom vytiahnete a zapnete, dostaví sa eufória. 

Prostoreká spolubývajúca mojej sesternice, keď som jej fotku ukázala, poznamenala, že ešte šatka na hlavu a vyzerám ako v burke. Aj na môj vkus to bolo príliš tmavé, zahaľujúce, makeup si viem asi lepšie urobiť sama (aj keď vizážistka bola veľmi príjemná) a tie topánky od Ecco boli síce super pohodlné, ja by som po nich nesiahla ešte najbližších 25 rokov. Vlasom by som dala viac objemu. Kaderník, čo ma česal, síce tvrdil, že po slovensky vie, ale keď sa ma po tretí krát spýtal, cože?, mužete to zopakovat?, ješte jednou, prosím?, radšej som začala "mluvit". 

Mladí stajlisti len zbožne zalamovali rukami, aké je to wow. Poznáte rozprávku cisárove nové šaty? Tak som sa cítila, ako ten nahý cisár, ktorému každý obdivuje nové rúcho. Nevadí, bola to super skúsenosť, nič podstatné z konferencie som nezmeškala a keď som sa hodila späť do svojho outfitu, ešte som stihla pár zaujímavých prednášok a poslednú hodinku na networking, ktorú som naplno využila.

A tým nemyslím len to, že som si dala pohár vína a všetky možné chuťovky z podnosov okoloidúcich núkajúcich čašníčok. O dve hodiny na to som už sedela vo vlaku, kde som si užívala prázdne lehátkové kupé. 

Nevedela som spať. V hlave mi vírili myšlienky, ako viem využiť všetko, čo som sa dozvedela, pre seba. Bola som a doteraz som nadšená tou konferenciou a budem z toho čerpať ešte dlho. Zdieľaním svojich dojmov som, dúfam, obohatila trochu aj vás. 

No a doma ma čakalo to najsladšie prekvapenie, moje bábätko, ktoré našťastie v pohode zvládlo dvojdňové odlúčenie. Hlavne vďaka starostlivému ockovi a mojim rodičom, ktorým ďakujem za to, že mi svojou pomocou tento výlet vlastne umožnili. 

Nabudúce nás pôjde dúfam viac!

Ďakujem za krásne a inšpirujúce čítanie 🙂

20. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli