lenocka1984
24. sep 2019
285 

Baby Dove aj pre deti s detskou seboreou

Posledné dva týždne sme testovali kozmetiku Baby Dove. Už dlhšie som po nej pokukovala, no priznám sa, že tým, že obe moje deti majú kožný problém - detskú seboreu, vyberám kozmetiku pre ne veľmi opatrne. Vlastne točíme dookola len dve osvedčené značky. Deti od narodenia nemôžu používať žiadne oleje, ani príliš mastné krémy či preparfumované sprchovacie gély. Na zadoček sme doteraz používali len Sudocrem. Stačí, že som len vyskúšala iný krém, okamžite sa vyhádzali. Ja sama však kozmetiku Dove zbožňujem, a preto som príležitosť vyskúšať detskú kolekciu s deťmi s radosťou privítala. No skúšanie prebiehalo veľmi opatrne. 

U nás doma kúpe ocko

Testovanie začalo sprchovými gélmi a radšej staršou dcérkou, trojročnou Amálkou. Prvý týždeň sme používali len sprcháčik Baby Dove Head to Toe Sensitive Moisture, ktorý je určený práve na citlivú pokožku a neobsahuje žiaden parfém. Pení len veľmi jemne, ale pekne umyje aj vlásky a telíčko. Amálka z neho nemala žiadnu kožnú reakciu. 

Druhý týždeň sme pokračovali s hydratačnejšou verziou Rich Moisture. Najprv som len kúsok vyskúšala Amálke na predlaktí, ďalšie dni si už sprcháč veselo dávkovala sama a opäť bez kožnej reakcie. Nesvrbeli ju z neho ani očká, lebo oba sprchovacie géliky sú antialergénne a nedráždia oči. 

Tento hydratačný má navyše krásnu, jemnú, pre značku Dove typickú vôňu a vlásky jej po ňom rozvoniavajú ešte dva dni. Je to možno detail, ale Amálka veľmi ocenila malý rozmer balenia a vlastný pumpičkový dávkovač. Síce má len tri roky, ale práve tú fázu, keď chce robiť všetko sama. 

Sprchový gél som vyskúšala aj s 8-mesačným synčekom Danielkom, ale priznám sa, že pri ňom som s experimentami opatrnejšia, takže sme vyskúšali len neparfumovanú verziu pre citlivú pokožku. Teším sa, že opäť bez reakcie a po umytí mal krásne čistučkú pokožku aj vlásky. Slzičky neboli žiadne, akoby aj mohli, veď plávanie vo vani s nafukovacím kolieskom on zbožňuje! Keď trošku podrastie, skúsime aj hydratačný sprchový gél, aby po kúpaní krásne voňal aj on.

Skutočne hypoalergénny 

V ďalšej fáze testovania sme siahli po hydratačnom telovom mlieku. Opäť musím zdôrazniť, že preferujem takéto malé balenia, pretože deti toho krému nepotrebujú veľa a navyše ich po každom kúpaní ani nekrémujem. Veľké pollitrové balenia ja ani nemám šancu spotrebovať v rámci záručnej doby. Po porade s detskou lekárkou a čítaní odborných článkov na tému detskej seborei sa časté krémovanie ani neodporúča. 

Rovnako aj telové mliečko je hypoalergénne a vonia tak krásne, že by som ho najradšej používala aj ja sama. Taká ľahká, sladkastá vôňa čistoty. No dobre, priznám sa, že som si ho občas ukradla a dala aspoň na ruky. Môžem potvrdiť, že hydratuje, okamžite sa vpíja a nezanecháva mastný ani lesklý film. Amálka po ňom voňala ešte dlho a Danielkovi zatiaľ zaobstarám bezparfémovú verziu pre citlivú pokožku.

Posledný krok našej testovačky bola skúška krémiku proti zapareninám a vlhčené utierky. Pod plienočkou a v záhyboch majú moje deti pokožku ešte citlivejšiu a práve tam sa im najčastejšie vytvárajú ružové zapareninky. Účinok a konzistenciu tohto krémiku by som kľudne porovnala so Sudocremom. Po prečítaní zloženia som zistila, že je to aj tým, že obe sú na báze oxidu zinočnatého. Akurát tento od Dove mi vonia oveľa krajšie. Stačí naozaj kúsok krémika a zapareninka bola do ďalšieho prebalenia takmer zahojená. Takže funguje. 

Orgován, ruža, sladké drievko

No a vlhčené utierky? Celou radou Baby Dove sa nesie rovnaká vôňa orgovánu, ruže a sladkého drievka, utierky nevynímajúc. Nie sú ale premočené tekutinou, skutočne len mierne vlhké. Sú také hrubšie, takže na utretie “prekvapenia” pod plienkou ich stačí len málo - väčšinou len jedna. 

A ešte taká zaujímavosť - vedeli ste, že v Amerike aj v Anglicku si viete kozmetiku Baby Dove dať vyrobiť v obale na mieru s menom vášho dieťatka? Kto vie, či sa to dostane aj k nám, rozhodne je to originálny nápad na darček!

Ďakujem tímu Modrého koníka a Dove za možnosť vyskúšať ich kvalitné výrobky a ešte sme si pritom užili aj kopec zábavy. 

#test_babydove2

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli