Dnes, 11.apríla, má sviatok sv. Gemma Galgani.
    Krásna mladá žena, vytrpela si toho veľmi veľa... narodila sa blízko mestečka Lucca (Toskánsko) ako 4.dieťa z ôsmich súrodencov. Jej meno znamená v preklade "drahokam" 💎 akoby rodičia tušili, že toto dievča raz bude vzácnym drahokamom v nebi. Už ako 7ročná prišla o matku, neskôr aj o brata a otca a ako 19ročná ostala sirotou. Krátko na to dostala stigmy a niesla na hlave tŕňovú korunu, vždy od štvrtka večera do piatka 15.00hod. Trpela mnohými chorobami, bolesťami ale všetko obetovala za obrátenie hriešnikov. Zomrela v chýre svätosti ako 25 ročná na Bielu sobotu dňa 11.4.1903.
    Patrónka trpiacich úzkosťami, bolesťami chrbtice a hlavy, patrónka opustených, lekárnikov, sirôt a veľká pomocníčka pri obracaní hriešnikov.
    Jeden z jej známych a veľmi silných výrokov:
    "Aj keby som videla pekelné brány otvorené a stála by som na okraji priepasti, nebudem zúfať, nestratím dôveru v milosť, pretože verím v Teba, môj Bože." ❤️
    Modlitba k sv. Gemme:
    Ó, najmilšia svätá Gemma, prosím ťa, buď vždy našou patrónkou a priateľkou. Pomáhaj nám v našich duchovných i materiálnych potrebách a nauč nás poznávať, milovať a slúžiť Pánovi celým srdcom. Sprevádzaj nás spolu s naším anjelom strážnym na všetkých cestách a láskavo nás doveď do neba. Spolu s Ježišom, Máriou a Jozefom nám pomôž v čase našej smrti a zanes našu prosbu pred Boží trón. Pre dôveru v Jeho veľké milosrdenstvo a umučenie Ježiša, tvojho ženícha, nám vypros spásu pre naše duše. Amen.