MŇAMKA NAD MŇAMKY
alebo ako prekvapiť návštevu i rodinu
Konečne som narazila na recept tohto skvostného koláča, keďže moja knižka receptov sa pri sťahovaní stratila a bez nej som bezradná. Neviem si pomaly ani bublaninu urobiť bez presného receptu.
Tento koláč som objavila u tety z Martina a hneď som vedela, že tento rodinný recept získam aj keby som ho mala zlatom vykúpiť 🙂
Koláčik s pudingom a smotanou je úžasným osviežením pre všetkých maškrtníkov. Ja pridávam do pudingu aj višne či maliny a deti sa zalizujú až za ušami. V lete dobre vychladený zasýti aj na celý deň a dobre padne po sparnom dni.
Takzvané hrnčekové koláče mám najradšej. Postup je jednoduchý a rýchly, nemusíte sa báť zložitej prípravy.
Suroviny
Postup prípravy1. Krok
všetky suroviny treba merať šálkou s objemom 250ml
2. Krok
celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva
3. Krok
veľký, hlboký plech vymastíme vysypeme hrubou múkou, na plech vylejeme cesto
4. Krok
z pol litra mlieka pudingu, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte horúci ho lyžicou kladieme na neupečené cesto, puding nemá celé cesto zakryť
5. Krok
koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 15-20 minút
6. Krok
kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a vylejeme na ešte horúci upečený koláč... vrch posypeme kakaom alebo škoricou, prípadne postrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť
Začni písať komentár...