icon
206 / 803
Mliečne rožky
avatar

Potrebujeme:
500g polohrubej muky
30g drozdia
1/4l vlazneho mlieka
30g masla
1CL cukru
1/2CL soli
1 zltok
maslo na vymastenie plechu

POSTUP:
Muku dame do misky.V strede vyhlbime jamku a do nej rozdrobime drozdie.Pridame trosku mlieka a cukru.Kvasok posypeme mukou a nechame prikryty kysnut 15-20min.Maslo roztopime s cukrom a so solou a dobre premiesame.Pridame do vykysnuteho kvasku spolu so zvysnym mliekom a vymiesime kym sa nezacnu tvorit bublinky.Cesto rozdelime na 15 dielikov a vytvarujeme gulky.Kazdu gulku vyvalkame na oval dlhy 15cm a zvinieme,pricom konce stlacime.Zvinute cesto ukladame na pomasteny plech a potrieme rozhabarkovanym zltkom.Nechame kysnut 15minut.Pecieme pri 220C-10-15min.

Odpovedz
18. nov 2014
avatar
Odpovedz
7. jan 2015
avatar

@lillypot dakujem dakujem 🙂

Odpovedz
7. jan 2015
avatar
Odpovedz
8. jan 2015
avatar

@lillypot ďakujem 🙂. Si mi uľahčila hľadanie ;) pekný deň 🙂

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

Prosim Ta, ak chcem dat vymiesit a vykysnut cesto v pekarnicke, tak mozem dat vsetky suroviny naraz, vratane masla a cukru?

Odpovedz
9. jan 2015
avatar

@nikam to ja neviem,ja nepeciem v pekarnicke

Odpovedz
9. jan 2015
avatar

@lillypot Aj tak dakujem, skusim 🙂

Odpovedz
9. jan 2015
avatar
Odpovedz
11. jan 2015
avatar
Odpovedz
11. jan 2015
avatar

@lillypot prosim ta, teraz ich idem robit a mam jednu otazocku. Po vymieseni uz nenechavam cesto kysnut? Rovno ho rozdelim a valkam? Alebo potom necham tie rozteky podkysnut na plechu?

Odpovedz
13. jan 2015
avatar

@barunka nie,cesto uz nekysne,rovno sa robia rozteky a az tie nechame 15min.kysnut potrete rozhabarkovanym vajcom.

Odpovedz
13. jan 2015
avatar

@lillypot uz ich mam hotove 😉 ja som ho nechala trosku podkysnut este. Pre istotu 😀 a su fantasticke, plnila som ich a idu na dracku 😉 dakujem

Odpovedz
13. jan 2015