littlemonkey
10. sep 2012

Prečo práve LittleMonkey?

... skrinka so značkou šarkana, divný pach, škrablavé oranžovo-hnedé koberce, návleky na topánky, tvrdé lehátka bez vankúša, vysýpanie piesku z topánok, obrovská maľovaná Snehulienka s trpazlíkmi na stene v chodbe a milá súdružka učiteľka...

Toto sú moje prvé myšlienky, keď spomínam na svoje škôlkárske časy🙂 

Dnes je ponuka širšia, farebná a voňavá, ale potrebujú deti skutočne len toto?

U nás sa spoločne staráme o zeleninu v záhrade, pozorujeme mravce na svojich potulkoch, pripravujeme si olovrant, staráme sa o naše zvieratká. Láskavo a dôsledne ukazujeme ako trpezlivo počkať, prejaviť vôľu a vyjadriť svoj názor. Cítime u nás citlivú a tvorivú atmosféru a vďaka tomu chodíme do práce s radosťou.

Diplom z našej vysokej školy neznamená garanciu správneho prístupu, viac nám záleží na osobnom príbehu a správaní sa "v akcii".  

Alebo inak:

Neschopnosť akomodácie štátneho školstva na dynamiku trhu so vzdelávaním a výchovou umožnila prudkému a živelnému nárastu súkromných škôlok, často bez odborného dohľadu, aj keď rešpektujúc všetky hygienické požiadavky. Rodičia v úsilí umiestniť svoje dieťa často nehľadia na dôležité detaily a sú ochotní vyhľadávať na oko vábivé, avšak pedagogicky nezmyselné prvky.

Naše občianske združenie má vyše 6 ročnú tradíciu v oblasti starostlivosti o deti a mládež a ich voľný čas. Okrem pravidelných detských a mládežníckych aktivít usporadúvame aj vzdelávacie podujatia pre širšieho percipienta. Pre rodičov, ktorí pre svoje ratolesti nenašli umiestnenie v materských škôlkach i rodičov, ktorým klasické škôlky nevyhovujú, ponúkame alternatívu, pretože vieme, čo deti v tomto senzitívnom období skutočne potrebujú.

Vieme, ako im s láskou a rešpektom pomôcť, aby „to“ dokázali samé.

Začni písať komentár...

Odošli