41 / 633
    Cviklove placky 😊

    Poprosím recept. Ďakujem.

    20. mar 2017

    aj ja a ako chutia? nie je to veľmi cviklové?

    29. nov 2017

    Receptik?

    7. júl 2018
    liv1
    autor

    @henulecka
    @kvetinka75
    @victory1 kocky pozerám že som neodpovedala 😇. Je to cviklove, lebo je hlavná ingrediencia cvikla. Nám veľmi chutia. Sú robené ako zemiakové placky, osolene, čierne korenie, majoránku, cesnak a vajíčko je tam. Môžu sa piecť v trube na papieri na pečenie, alebo normálne na panvici 🙂

    7. júl 2018

    @liv1 waaw...a netreba ziadnu muku..struhanku ,vlocky a poda nepriek tomu drzia spolu? 😊

    7. júl 2018

    @liv1 al je to tak..idem chlapovi vysklbat zahradu 😨😂

    7. júl 2018
    liv1
    autor

    @victory1 paci sa cely recept. a ano ide tam troska muky 🙂
    2 cvikle (väčšie)
    bezlepková múka cca 3 lyžice
    1 vajce
    4 strúčiky cesnaku
    soľ
    1/2 kávovej lyžičky čierneho korenia
    1 ČL majoránu
    olej

    Cvikle si umyjeme a chvíľu predvaríme v horúcej vode. Lepšie sa budú šúpať. Cca 10-15 minút.
    Očistíme, postrúhame ich nahrubo, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, múku a dobre premiešame. Na panvici si predhrejeme trošku oleja.
    Na rozpálený olej nakladáme cviklu napríklad polievkovou lyžicou, vytvarujeme si placku, hrubá je cca 7 mm. približne 5 minút z každej strany.
    Podávame napríklad s varenými zemiakmi.

    7. júl 2018
    8. júl 2018

    @liv1 vdakaaa.este rozmyslam cim tu muku nahradit...ale to sa asi rozpadne 😔

    8. júl 2018
    liv1
    autor

    @victory1 no v zemiakových nahradí muku aj vajce ten skrib ktorý zasadne z vyzmyksnej vody. Tu neviem. Nechceš muku ako takú, alebo konkrétne tuto? Inak možno by sa to dalo ak tam sú tie vajicka

    8. júl 2018

    @liv1 ved presne...ziadna zelenina nie je taka skrobovita ako zemiaky..preto sa tie zeleninove uplne rozpadavsju...no nechcem ziadnu muku 😨

    8. júl 2018

    @victory1 skus pouzit psylium a teosku skrobu

    19. jan 2019

    @janakasp no..vdaka...len uz je po cvikle 😉

    20. jan 2019