231 / 612
    Koláč z tvarohu a jahodového pyré
    lubos
    autor

    Korpus klasicky z mletých vločiek a špaldovej múky (200g múky a vločiek, 150g studeného masla, štipka soli, 50g cukor alebo iné sladidlo). Vypackať do 28cm tortovej formy (alebo inej) a predpiecť asi 13 min. na 180°C.

    Krém z tučného krémového tvarohu (alebo Lučina) - 3ks, 3 vajíčka, vanilka, lyžica kukuričného škrobu, sladidlo podľa chuti. Naliať na predpečený korpus a piecť pri 150°C asi 30 - 40 minút. Pozor neprepiecť. Krém má byť ešte trochu trasľavý.

    Jahody riadne do krémova pomixovať s citrónovou šťavou a sladidlom podľa chuti. Želatínu (4 plátky) namočiť do studenej vody, potom vyžmýkať a pridať do časti zohriatých pomixovaných jahôd - želatínu rozpustiť, pozor, nevariť. Potom spojiť so zvyškom pomixovaných jahôd a cez sitko preliať na upečený a aspoň trochu vychladnutý koláč. Nechať riadne vychladnúť.

    12. jún 2017