234 / 612
    Kokosová panna cotta s mangovým sorbetom a citrónovou medovkou
    lubos
    autor

    Veľmi jednoduchý recept:

    1 plechovka kokosového mlieka (odporúčam DM bio alebo Anatura z Billa, tie sú asi najdostupnejšie)
    1 kokosová smotana alebo smotana na šľahanie
    cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
    vanilka
    5 – 6 plátkov bravčovej želatíny (alebo iného stužovadla, ak s ním viete robiť)

    1. Prevrite mlieko so smotanou, pridajte cukor a vanilku.
    2. Plátky želatíny namočte do studenej vody a počkajte, kým úplne zmäknú. Vyžmýkajte ich a pridajte do smotany a premiešajte. Už ju nevarte.
    3. Smotanu miešajte vareškou a nie metličkou – nechcete príliš veľa bubliniek.
    4. Smotanu sceďte cez husté sitko (niekedy v nej zostanú neroztopené kúsky želatíny) a rozlejte do pohárikov. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

    Mango:

    Zrelé sladké mango očistite a dužinu pomixujte s limetkovou šťavou a trochou cukru, či medu, a pár kockami ľadu v mixéri. Dajte zamraziť a premiešajte každú polhodinku.

    15. jún 2017
    lubos
    autor

    Na sorbete je ešte pár plátkov manga - našúpaného škrabkou na zemiaky.

    15. jún 2017

    Vyzera to uzasne, niekedy vyskusam🙂

    15. jún 2017
    lubos
    autor

    @ajkuska 🎂

    15. jún 2017
    lubos
    autor

    Veľmi jednoduchý recept:

    1 plechovka kokosového mlieka (odporúčam DM bio alebo Anatura z Billa, tie sú asi najdostupnejšie)
    1 kokosová smotana alebo smotana na šľahanie
    cukor alebo iné sladidlo podľa chuti
    vanilka
    5 – 6 plátkov bravčovej želatíny (alebo iného stužovadla, ak s ním viete robiť)

    1. Prevrite mlieko so smotanou, pridajte cukor a vanilku.
    2. Plátky želatíny namočte do studenej vody a počkajte, kým úplne zmäknú. Vyžmýkajte ich a pridajte do smotany a premiešajte. Už ju nevarte.
    3. Smotanu miešajte vareškou a nie metličkou – nechcete príliš veľa bubliniek.
    4. Smotanu sceďte cez husté sitko (niekedy v nej zostanú neroztopené kúsky želatíny), nechajte v ľadovom kúpeli (alebo v studenej vode) takmer celú stuhnúť, potom rozlejte do pohárikov. Nechajte úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke (aspoň 4 hodiny).

    Mango:

    Zrelé sladké mango očistite a dužinu pomixujte s limetkovou šťavou a trochou cukru, či medu, a pár kockami ľadu v mixéri. Dajte zamraziť a premiešajte každú polhodinku.

    29. jún 2018