icon
311 / 612
Fašírky zo 4 druhov mäsa s chrenovou omáčkou
avatar
lubos
autor

Chrenová omáčka je uvarená z cibule, cesnaku, karfiolu, zemiakov a množstva strúhaného chrenu. Je pomixovaná do krémova vo vysokootáčkovom mixéri.

Mäso je hovädzie, bravčové, jahňacie a morčacie.

Odpovedz
23. nov 2017
avatar

Mozem porosit recept?

Odpovedz
23. nov 2017
avatar
lubos
autor

@tomon Ahoj!

Recept je veľmi podobný tomu na mäsové guľky v paradajkovej omáčke (tu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/message/ak...), ale je použitý rovnaký diel hovädzieho, bravčového, jahňacieho a morčacieho.

Vytvaruješ guľky z ochutenej mäsovej zmesi (podľa uvedeného receptu v linke), vytvaruješ fašírky (karbonátky) a tie opečieš iba chvíľu na horúcej panvici z oboch strán. Odložíš na plech alebo do formy a dopečieš v rúre, zhruba 10 - 20 minút.

Zatiaľ na tej istej panvici potom na oleji alebo tuku opražíš nakrájanú cibuľku, cesnak, nadrobno nasekaný karfiol a pár nakrájaných ošúpaných zemiakov, zaleješ ideálne vývarom (bujónom) iba do výšky zeleniny. Povaríš, kým nie sú zemiaky mäkké, necháš trochu vychladnúť a pomixuješ úplne do krémova. Ak treba, zriediš do hustoty omáčky (určite dolej výpek z fašírok, keď ich vytiahneš z rúry). Potom ešte do nej nastrúhaš toľko chrenu, koľko sa Ti bude ráčiť!

Dobrú chuť!

Odpovedz
24. nov 2017