383 / 612
    Medovo orechový syrový koláč
    lubos
    autor

    Spravili sme základný „cheesecake“, korpus je zložený z orechovo medových bebe keksov s prídavkom hrsti mletých vlašských orechov. Korpus je spojený asi 60g roztopeného masla a pár kvapkami vody. Treba ho vtlačiť do vystlanej formy a predpiecť na 180°C dobrých 10 minút.

    Krém je zložený z kila Lučiny (z toho bolo 250g mascarpone), 4 vajec a medu podľa chuti na dosladenie. Vylejete na predpečený korpus a pečiete ďalších 40 minút na 150°C. Stred má byť ešte stále jemne trasľavý. Vychladnúť to treba nechať v pootvorenej rúre.

    Omáčka je zvarená z vlašských orechov, medu, cukru a vody do sirupovej konzistencie.

    Mňam.

    11. apr 2018