474 / 612
    Bravčová krkovička z mangalice, dusená červená kapusta
    lubos
    autor

    Krkovičku treba pred pečením nasoliť, keďže má vyšší obsah tuku, pokojne použite 1% podiel soli, t.z. na 3kg mäsa 30g soli.

    Na suchej panvici opražte celú rascu a celé čierne korenie. Podrvte ich (napr. v mažiari) na prach spolu so soľou podľa hmotnosti a premiešajte s pretlačeným cesnakom.

    Všetko vmasírujte do mäsa a nechajte cez noc v chlade.

    Na druhý deň dajte do zapekacej misy, podlejte vodou, hermeticky uzavrite a pečte pri 160°C 3 - 3,5 hodiny. Pekáč odkryte, výpek zlejte bokom a dopečte mäso do chrumkava na 220°C.

    Kapusta:

    Vytvorte tzv. gastrique: v panvici bez miešania nechajte pomaly skaramelizovať kryštálový cukor, prilejte toľko isto octu a nechajte cukor takmer celý rozpustiť.

    Pridajte nakrájanú cibuľu, nechajte zmäknúť a pridajte nakrájanú červenú kapustu spolu s celou rascou, bobkovým listom a soľou. Duste takto kapustu do zmäknutia. Na záver ešte dochuťte výpekom z krkovičky, octom a medom, ak bude treba.

    23. nov 2018
    lubos
    autor
    23. nov 2018