518 / 612
    Tekutšie krúpkoto s bielou fazuľou, špenátom, chrenom a kačacími prsiami
    lubos
    autor

    .
    1. Na masle osmažte nadobno nakrájanú cibuľu, inú koreňovú zeleninu a jednu kápiu, pridajte pretlačený cesnak, soľ, mleté korenie, mletý sušený rozmarín a oregáno.
    2. Pridajte prepláchnuté krúpky (500g) a olej, ak treba. Opražte krúpky a zalejte ich 1200ml horúceho vývaru, prinajhoršom vody.
    3. Priveďte k varu, prikryte a varte pomaly. Krúpky by mali byť stále jemne chrumkavé.
    4. Prilejte ešte asi 500ml horúceho vývaru, prevarte, odstavte, dochuťte soľou a korením, pridajte hrudu masla, premiešajte. Ak chcete, pridajte nastrúhaný parmezán a listy mladého špenátu. Premiešajte a nechajte špenát zvädnúť.
    5. Opečte kačacie prsia (alebo iné minútkové mäso: kuracie prsia, bravčová panenka, teľacie karé, ...), najprv pomaly asi 10 minút zo strany kože, potom ďalších asi 8 minút z opačnej strany. Nechajte oddýchnuť na tanieri 5 minút a krájajte na plátky. Výpekom pokojne krúpky pokvapkajte.

    7. mar 2019
    lubos
    autor

    Ozaj, uvarenú bielu fazuľu tam pridajte tesne pred podávaním.

    7. mar 2019