539 / 612
    Lasagne con ricotta e spinaci
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Lasagne con ricotta e spinaci
    (Špenátovo ricottové lasagne)

    250g plátkov na lasagne
    1000g očisteného čerstvého špenátu
    500g syru ricotta
    2 celé vajcia
    50g syru parmezán
    Soľ a korenie

    50g masla
    50g múky
    750g plnotučného mlieka
    Muškátový orech
    soľ, korenie

    Ďalší parmezán

    1. Na horúcej panvici s trochou masla postupne, po častiach, krátko poduste všetok špenát. Dajte ho bokom, nechajte vychladnúť, vytlačte z neho prípadnú prebytočnú tekutinu, nasekajte na menšie časti a primiešajte doň syr ricotta, vajcia, dochuťte 50 gramami nastrúhaného parmezánu, soľou a korením.
    2. Uvarte omáčku bešamel. Na panvici roztopte 50g masla, primiešajte doň 50g múky, krátko opražte a postupne, za stáleho miešania metličkou, prilejte všetko mlieko. Povarte omáčku niekoľko minút a dochuťte ju soľou, korením a muškátovým orechom.
    3. Vymažte zapekaciu nádobu maslom. Na jej dno uložte vrstvu lasagnových plátov, na ne navrstvite časť omáčky bešamel a časť špenátovo ricottovej zmesi. Nastrúhajte navrch parmezán. Opakujte vrstvenie cestovín, omáčky, ricotty a parmezánu. Zavŕšte všetko plátkami cestovín, na ktoré natrite zvyšnú časť omáčky bešamel a navrch nastrúhajte parmezán.
    4. Pečte lasagne asi 25 - 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Pred krájaním nechajte lasagne mierne vychladnúť.

    21. máj 2019