546 / 612
    Tvarohovo krupicové guľky s jahodami a marcipánovou omáčkou
    Komentár bol odstránený

    mnaaaam, to vyzera vynikajuco 😍 Mozem sa spytat ako ste robili marcipanovu omacku?

    21. máj 2019
    lubos
    autor

    @marlynko .

    Ahoj! Guľky sú robené tradične: plnotučný hrudkovitý tvaroh, jedno vajce (na každých 250g tvarohu 1 vajce) a krupica (pšeničná, špaldová, celozrnná, pšenová, ...) podľa potreby tak, aby cesto držalo pri varení tvar. Ak chceš, pridaj do cesta vanilku, štipku soli a trocha cukru. Zabalíš doň jahody a povaríš v jemne vriacej vode. Cesto nechaj pred varením a plnením oddýchnuť, nech nasaje vlhkosť z tvarohu.

    Na omáčku uvar veľmi riedky vanilkový puding (možno zo 1/4 alebo 1/2 pudingu) a vmiešaj ešte do horúceho pravý nastrúhaný marcipán (alebo ak chceš, esenciu), prípadne na obzvláštnenie trochu mandľového amaretta (alkoholu). Potom ešte pomixuj ponorným mixérom. Slaď až hotové, nech vieš, aké je to celé sladké (marcipán bude asi sladký).

    21. máj 2019

    ďakujem krásne... hneď ako budú jahôdky idem na to 🙂... nápad na omáčku naozaj originálny 👍

    22. máj 2019

    @lubos v nedelu som ich robila... jahody sice uz neboli, tak som spravila iba gulky s omáčkou a musím povedať, že omáčka je naozaj TOP... ušlo sa aj kolegynke v práci a tiež sa zalizovala až za ušami... ešte raz veľká vďaka za také super a netradičné recepty ;.) 👍👏

    16. júl 2019
    lubos
    autor

    @marlynko ďakujem za príjemný komentár a som rád, že chutilo! Prajem ešte príjemný zvyšok dňa!

    16. júl 2019