563 / 612
    Teľací špíz so šalátom, zemiakovými čipsami a jogurtovou omáčkou
    lubos
    autor

    Jednoduchý a ľahký obed:
    1. Nakrájajte dostupnú zeleninu a šaláty natenko, budú vyzerať elegantnejšie.
    2. Pridajte olivy, syr feta, červenú cibuľu opláchnutú v studenej vode.
    3. Nakrájajte teľacie mäso (karé alebo pekné stehno) na tenké plátky naprieč svalovým vláknom a rovnomerne ponapichujte na špízy.
    4. Zemiaky aj so šupkou nakrájajte naprieč na 3mm plátky, premiešajte v oleji, osoľte, okoreňte, pridajte sušené bylinky a pečte rozložené na papieri na pečenie na 220°C do zhnednutia, najlepšie do vychrumkavenia.
    5. Z plnotučného gréckeho jogurtu spravte dressing: stačí pridať soľ, korenie, čili ak chcete, nasekanú mätu, olivový olej, pretlačený cesnak.
    6. Špízy obaľte v oleji, osoľte, pridajte mleté korenie a grilujte na grile, panvici alebo kdekoľvek inde. Grilujte krátko, mäso by malo byť vnútri ešte ružové. Bude zrejme stačiť tak 2 - 3 minútky s každej strany.

    Mňam.

    22. aug 2019