591 / 612
    Losos a šošovicová omáčka z Horskej šošovice (dostupná v DM)
    lubos
    autor

    Horskú šošovicu som si obľúbil pre jej drobnú veľkosť, chrumkavosť a skvelú chuť.
    Uvarte ju ako obvykle vo vode, ideálne vývare, časť pomixujte a vráťte naspäť k ostatnej šošovici. Všetko zrieďte a podávajte s opečenými kúskami lososa, dochutenou kyslou smotanou a upečenými batátmi (sladkými zemiakmi) a červenou repou.

    Cviklu pečte v alobale asi 2 hodiny, iba osolenú a potretú olejom.
    Potom nechajte mierne vychladnúť a ošúpte. Ak je príliš horká, treba ju dochutiť zálievkou z citrónu, medu, soli, korenia, možno pridať horčicu.

    Jednoduché a mňam!

    30. jan 2020