Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu
Ak si sa ešte stále nerozhodla pre domáci kváskový chlieb, alebo hľadáš, ako ten svoj zlepšiť, je tu pre Teba ďalšia časť seriálu Pečieme z kvásku. Pozeráš sa v ňom priamo na ruky odborníčky!
Doteraz Ťa Lenka Mančíková naučila, ako kvások založiť a zabezpečiť, aby nezahynul. Teraz Ti ukáže, čo treba urobiť pred tým, než si zamiesiš cesto na chlieb.
Pozri si aj iné časti seriálu Pečieme z kvásku:
Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku
Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu (práve čítaš)
Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba
Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba
Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chlieb
Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!
Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom prípravy rozkvasu, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!
S pozdravom,
Lenka a Ľuboš.
...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Juuj aj ja už sa teším na 4. časť, idem už aj ja prvýkrát spraviť rozkvas a bojím sa ze niečo pokazím potom
@katkaseiner este som to neskusala, len som si pozerala videa🙂
@katkaseiner daj vedieť, ako si dopadla. Držím palce!
Ja som vcera skusala z noveho zalozeneho kvasku..lebo zo stareho sa mi nedarilo 3mesiace.....nechcel ist do vysky.....vcera krasne narastol no pri 250st 10min ta prva doba pecenia uz bol dost upeceny, tmavy....bol krasny...no vnutry mjazgavy...jasne ze za 10min sa neupecie....este som potom davala cca 20min pri 180..no tento keby tak nechám tak je ako uhol...ja uz neviem kde robim chybu
@katkaseiner tak ako pises som piekla vzdy...len teraz bol hotovy za 10min
Začni písať komentár...



Kde najdem 4.cast?dakujeem