Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
lubos
28. nov 2017
1856 

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku

Upiecť domáci chlieb patrí k základným a ceneným zručnostiam každej ženy. Prináša pocit hrdosti, zadosťučinenia a radosti z tvorby niečoho prvotného, základného. Ak si ešte tento pocit z pečenia chleba nezažila, dlho už čakať nemusíš!

V spolupráci s Lenkou Mančíkovou, blogerkou, inštruktorkou kurzov kváskového pečenia a autorkou knihy Kvások, Ťa totiž prevedieme celým postupom od založenia kvásku až po upečenie krásneho voňavého chleba.

Toto všetko sa udeje v niekoľkodielnom seriáli s názvom Pečieme z kvásku. Dnes predstavujeme prvú časť, v ktorej Ťa naučíme založiť vlastný kvások.

Pozri si aj iné diely seriálu Pečieme z kvásku:

Pečieme z kvásku, časť 1.: Založenie kvásku (práve čítaš)

Pečieme z kvásku, časť 2.: Prikrmovanie kvásku

Pečieme z kvásku, časť 3.: Príprava rozkvasu

Pečieme z kvásku, časť 4.: Príprava chleba

Pečieme z kvásku, časť 5.: Pečenie chleba

Pečieme z kvásku, časť 6.: Hotový chieb

Spolupracuj aj Ty na tvorbe návodu a pomôž druhým ženám!

Ak máš akékoľvek otázky, skúsenosti alebo pripomienky ohľadom zakladania kvásku, napíš ich do komentárov pod tento článok. Tvoje otázky a Lenkine odpovede sa časom stanú dôležitou súčasťou tohto návodu. Ďakujeme!

S pozdravom,

Lenka a Ľuboš.

...pozri si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.

    Lenka je skvela pekarka a osobka ❤

    23. nov 2017

    Skvela pekarka je aj tu na MK @katkadr

    24. nov 2017
    lubos
    autor

    @sima.p poznám, súhlasím.

    24. nov 2017

    @lubos tesim sa na dalsie časti

    24. nov 2017

    Ahoj, rada by som vyskúšala kvaskovanie ale momentalne mám k dispozícii len starú plynovú trúbu, ktorá casto zospodu pripečie a zhora nedopecie (kolace). Myslite ze kvaskovy chlebík stoji za pokus? Mate skúsenosti s plynovými trubami?

    29. nov 2017
    lubos
    autor

    @monikased Ahoj, určite to stojí za to. Kváskový chlieb Ti bude po čase úžasnou odmenou. Určite to skús a nájdi si spôsob, ako chlebík piecť. Pečenie začína napríklad tým, že naspodok rúry dáš plech s vodou, ktorá zvýši vlhkosť v rúre. Tým sa odbúra to pripekanie zospodu. Časom určite zistíš, čo Ti vyhovuje. Mamičky po celom Slovensku majú rôzne rúry a pečú.

    29. nov 2017

    @monikased Už som piekla aj v starej plynovej, určite treba skúsiť. Podľa mňa piecť kratšie a aj otočiť.

    29. nov 2017

    Idem na to 🙂

    13. dec 2017
    lubos
    autor

    @juliankaaa Držíme palce!

    13. dec 2017

    @lubos kvások založený 🙂 za pár dní dám vedieť ako sa "nám" spolocne darí 😀

    13. dec 2017
    lubos
    autor

    @juliankaaa výborne! Ďakujem.

    13. dec 2017

Odporúčame