icon

Krémeš. Veď niekedy "zhrešiť" musíš.

CESTO:
2 rolované lístkové cestá
Dáš upiecť na 220°C na asi 8 až 10 minút - do zlatohneda. Jedno necháš v celku, druhé potrieš roztopenou čokoládou s maslom (80g horkej čokolády 80g masla). Tú čokoládovú vrstvu necháš chvíľu stuhnúť a nakrájaš na štvorce. Tip: pred pečením polož na cesto ešte jeden papier na pečenie a zaťaž ďalším plechom. Cesto tak v rúre nenarastie, stále však bude chrumkavé.

KRÉM pudingový:
Uvaríš puding z 1 litra mlieka, 120g kukuričného škrobu, 4 žĺtka (plus štipka kurkumy na farbu), 200g cukru, štipku vanilky. Miešaš metličkou. Do teplého pridáš 150g masla a tuhý sneh z tých 4 bielok a 100g práškového cukru (a štipky soli). Natrieš na spodný plát cesta a necháš vychladnúť.

ŠLAHAČKA:
Vyšľaháš do tuha 400ml šľahačky a 1 polievkovú lyžicu práškového cukru (nemusí byť) a štipku vanilky). Natrieš na vychladnutý krém a prikryješ nakrájaným lístkovým čokoládovým cestom.

Necháš poriadne vychladnúť. Nakrájaš podľa vrchného vzoru, odfotíš a pošleš sem do komentárov.

Ďakujem. Ľuboš.