1 / 9
    Krupicová fantázia

    Kukuričná krupica
    Ingrediencie: 3 a 1/2 šálky dojčenskej vody Lucka, 1 šálka kukuričnej krupice-polenty (kúpite takmer v akomkoľvek obchode), dojčenská formula v prášku, hnedý cukor
    Postup: Do hrnca dáme 2 a 1/2 šálky dojčenskej vody Lucka, pridáme hnedý cukor podľa chuti a 1 šálku kukuričnej krupice. Za stáleho miešania privedieme do varu a ďalej miešame, až kým masa úplne nezhustne na tuhú kašu. Hrniec odstavíme a rýchlo kašu rozriedime zarobeným dojčenským mliekom na takú hustotu, ako má Vaše dieťatko rado.

    Ryžová krupica
    Ingrediencie: 250 ml mlieka, 50 g ryžovej krupice (kúpite v bio predajniach), cukor (alebo javorový sirup)
    Postup: Do hrnčeka dáme mlieko spolu s ryžovou krupicou, trochou cukru (javorového sirupu) a miešame kým nezhustne. Ešte horúce vylejeme na tanier a vyzdobíme podľa chuti dieťaťka.

    Pohánková krupica
    Ingrediencie: 50 g pohánkovej krupice (kúpite v bio predajniach), maslo, hnedý cukor, 300 ml pohánkového mlieka (dojčenská voda Lucka s instantným pohánkovým mliekom zarobeným podľa návodu na balení), škorica (alebo kakao)
    Postup: Zarobené mlieko privedieme do varu, pomaličky doň vsypeme krupicu a miešame metličkou, kým nezhustne. Ešte horúce prelejeme na tanierik, položíme na vrch plátky masla, posypeme škoricou (alebo kakaom) a dáme dieťatku, nech si vychutná zdravé jedlo.
    Náš tip:
    Vyskúšajte aj tieto zabudnuté recepty, sú zdravé a naozaj chutné. Každá z krupíc sa dá zarobiť aj s dojčenským mliekom, aj s kravským mliekom.

    22. sep 2011