3 / 9
    Fašírky zo zeleninky

    Fašírky zo zeleninky
    Ingrediencie: 400 g balenie mrazenej zeleniny, 1 vajíčko, 2-3 polievkové lyžice strúhanky (môžete skúsiť kukuričnú strúhanku, morská soľ, 2 polievkové lyžice strúhaného syra, petržlenová vňať, cibuľa a cesnak, 100 g pšena alebo ryže uvarenej v dojčenskej vode Lucka, jogurt a bylinky, olivový olej
    Postup:
    1. Rozmixujeme mrazenú zeleninu, cibuľu a cesnak. Do rozmixovanej zeleniny pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr so strúhankou.
    2. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
    3. Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom otočime a pečieme ešte 10 minút odokryté.
    4. Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a podávame s fašírkami.
    Vhodnou prílohou k tomuto zdravému jedlu sú zemiaky.
    Náš tip:
    Mamičky, nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné Ečok.

    22. sep 2011