mabama
2. júl 2020
212 

Hra s fazuľkami

   Pri týchto hrách budú v hlavných úlohách gumičky a vrchnáčiky z PET fliaš. Faktom je, že všetko sa dá zrecyklovať a vniesť tak veci druhotný význam.

HRA S FAZUĽKAMI

Na výrobu hry budete potrebovať: kartón, vrchnáčiky z PET fliaš, tavnú pištoľ, farebnú fazuľu, papier, fixy a lepiacu pásku.

1. Kartón si vystrihnete do akéhokoľvek tvaru (kocka, obdlžník, kruh).

2. Na kartón nalepíte tavnou pištoľou farebné vrchnáčiky z hornej strany, tak aby sa dali do nich vkladať fazuľky. Snažte sa, aby vrchnáčiky boli rovnomerne farebné, aby nebolo z niektorej farby viac a z inej menej. Najideálnejšie je použiť aspoň štyri farby.

3. Na výrobu kocky som použila starú drevenú kocku, na ktorú som nalepila papier a potom nakreslila guľky s farbami akými disponujú vrchnáčiky na kartóne. Zakaždým je treba použiť inú kombináciu farieb.

4. Pripraviť si dostatočné množstvo fazuliek, množstvo záleží od nalepených vrchnáčikov. Fazule musia byť aspoň dvojfarebné, napr. biele a fialové, aby sa hráči vedeli rozlíšiť.

5. HOTOVO!

Ako sa hra hrá?

     Hádže sa kockou, aké farby padnú na kocke, tam dá prvý hráč svoje dve fazuľky. Potom ide druhý hráč. Hádže kockou a svoje dve fazuľky vloží do daných farebných vrchnáčikov. Ak hráč už nemá voľné farebné vrchnáčiky a má ich znázornené na kocke, stojí. Kocku hádže druhý hráč. Hrá končí, kým nie sú všetky vrchnáčiky plné fazuliek. Vyhráva ten, kto má viac obsadených vrchnáčikov. 

Krásne tvorenie i hranie.

*m

Pre viac fotiek, inšpirácie, postupy ma nájdeš na http://anitrammartina.blogspot.com/ a https://www.instagram.com/_anitrammartina_/.

Ďakujem za každú spätnú väzbu.

Začni písať komentár...

Odošli