majkella
    18. mar 2018    Čítané 168x

    Plienky, ktoré si obľúbilo moje dieťa

    Na príchod nášho malého drobčeka som sa neuveriteľne tešila. Všetko som mala samozrejme nakúpené, nachystané a netrpezlivo som očakávala, kedy sa narodí. Ani si neviete predstaviť (vlastne viete ;)), akí sme boli s manželom šťastní. Bol to neopísateľný pocit.

    Ešte pred pôrodom som však riešila dilemu, ktorá plienka bude najlepšia. Strávila som veľa hodín surfovaním po internete a čítaním diskusií. Hlavne, keď som chcela skĺbiť kvalitu, materiál a aj cenu (materská nepustí). Čo však pre mňa bolo najdôležitejšie, chcela som sa vyhnúť tomu, aby náš malý nemal nejaké vyrážky či začervenanie na pokožke. Hlavne, keď som uvidela fotografie detičiek po tom škandále s pamperskami. :(

    Našťastie mi pomohla moja dlhoročná kamarátka. Tá má o rok staršieho syna a tiež mala problém s plienkami. Takmer mesiac spolu s malým bojovali s plienkovou dermatitídou. Spravila sa mu v záhyboch na stehienkach a v miestach, kde má plienka gumičky, aby z nej nič nevytieklo von. Látkové plienky nechcela vyskúšať, hoci ju mama prehovárala, že by to mohlo pomôcť. Nakoniec jej doktorka odporučila japonské plienky, keďže Japonci majú o dosť prísnejšie štandardy ako krajiny Európskej únie. Bola z toho prekvapená, ale teraz nedá na ne dopustiť.

    Tak som si povedala, že ich vyskúšam aj ja. Objednala som si Moony Air Fit z Drogerka.sk, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov. Najprv som si však prečítala, čo sa píše na obale. Čo je super, plienky nie sú parfumované a ani v nich výrobcovia nepoužili formaldehydy a rôzne zlúčeniny chlóru. Malému dobre sedia na telíčku a majú aj absorpčný prúžok, vďaka ktorému viem, kedy mám prebaliť svojho drobca. Na stránke píšu, že udržia dieťa suché až 12 hodín, vďaka čomu budeme mať obaja nerušený spánok. Môžem to potvrdiť, ale s tým spánkom je to teraz zaťažko. Malému sa akurát začínajú prerezávať zúbky, takže máme doma veselo. ;)

    Vy máte aké skúsenosti s japonskými plienkami?