Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mamkaroka
    18. aug 2023    Čítané 120x

    Neferové poisťovne- Časť 1 Poistiť nehnuteľnosť či nie

    Skoro každý z nás rozmýšľa, či sa oplatí poistiť nehnuteľnosť či domácnosť. A aj keď sa teda rozhodneme poistiť alebo sme nútení poistiť kvôli hypotekárnemu úveru, je otázka v akej spoločnosti túto poistku uzavrieť.  Je jasné, že pre rozpočet je to výdavok naviac a samozrejme pri platení poistného nikto z nás nevidí ten benefit.... až do tej chvíle kým sa niečo nestane. 

    Pre tromi rokmi som poistila nehnuteľnosť kvôli hypotekárnemu úveru. Poisťovňu som uprímne vyberala podľa vyšky ročného poistného. Áno, snažila som sa ušetriť, preto som vybrala ponuku z poisťovne Wuestenrot a presne tú čo vyznela vhodne pre mňa, kryla to čo minimálne potrebujem a zároveň bola najlacnejšia. Asi možno už tušíte prečo otváram práve túto tému.

    Poistenie som mala fixované na 3 roky. Táto doba uplynula na začiatku júna tohto roku. Na konci Mája 23.5.2023 sa mi ale na neštastie stala škodová udalosť. Pri prívalových daždoch sme zistili, že masivne zateká do žumpy (bolo to počuť z vonku). Otvorili sme žumpu a potvrdilo sa, že z jednej strany žumpy sa leje voda. Vtedy nebolo jasné, či je žumpa prasknutá alebo len vyvod prasknutý či odtrhnutý. Vodu sme odčerpali jako sa dalo, a odčerpávala sa až voda ustupila tak, že nenatekala do žumpy.

    Na druhý deň ráno sme volali na poisťovňu Wustenrot, aby sme nahlásili škodovú udalosť. Celá situácia bola celkom stresujúca, ale stále ma vnútri ukludňovalo, že som poistená a všetko bude v poriadku. Prosila som poisťovňu s urgenciou, aby prišiel ich technik sa na to čo najskôr pozrieť. Vyhoveli. O dva dni neskôr technik prišiel, spísal report a kedže žumpa bola z časti pod zámkovou dlažbou, kazál nám to rozbúrať, aby sa zistilo, kde presne je chyba. Následne som svoj nález mala oznámiť poisťovni. Po rozkopaní  sme si prizvali aj odborníka na vlastné náklady, aby to zhodnotil. Skratený verdikt mojími vlastnými slovami bol nasledovný: Prívalové dažde spolu so spodnou vodou nadvihli/posunuli žumpu tak, že sa prívodové rúry vzpriečili a rúra sa vykĺbila zo žumpy. Nikdy by ma nenapadlo, že voda môže byť takáto silná.

    Všetky tieto skutočnosti boli oznamené poisťovni spolu so všetkými informáciami a papiermi. Bolo im zaslané video, a taktiez ponuknuté ďalšie video cez úložisko v prípade záujmu, keďže bolo príliš veľké. 

    Prešiel týždeň, dva....tri nič sa daľej nedialo...Volala som na poisťovnu asi 5 krát....odpoveď bola len, že majú moje papiere a mám čakať....

    Nuž ako možem tak dlho čakať..... dvor rozkopaný, informácie žiadne. Teda jednu zásadnú informáciu som po viacerých volaniach dostala. Mám stále čakať a nechať to rozkopané, keby náhodou prišiel likvidatór na doobhliadku. Tak čakám štvrtý týždeň, piaty....a stále nič. Hluché....Číslo priamo na likvidátora, ktorý to má na starosti mi nechceli poskytnúť. Na šiesty tyždeň im volám znovu a s radosťou mi  pani na call centre oznámila, že pred dvomi dňami mi poslali vyrozumenie poštou....

    Neočakávala som žiadne komplikácie, keďže v kruhu mojich známych, ktorí poistenie využivajú cez inú poisťovńu boli vždy aspoň priemerne spokojní. 

    S veľkým očakavaním som teda bola zvedavá, koľko mi preplatia...a v duchu som ďakovala tam hore, že som poistená. Áno je lepšie byť poistený.  

    Avšak realita vs. moje očakávania bola aj tak iná.....! Myslím, že hlavne preto, lebo som si vybrala poisťovňu, ktorú som si vybrala. 

    .........Viď pokračovanie časť 2 ....