Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Baby, mame doma strasny hic, vyvetrat sa to neda, ani ked otvorime vsetky okna do prievanu. Klasicku klimu sme vylucili, lebo to by bolo treba burat, na mobilne som citala same negativa, je este nejake ine riesenie? Nejake folie na okna alebo vykonnejsie ventilatory alebo? Budem vdacna za vsetky rady a skusenosti .🙏

    mariadarina
    21. máj 2021    Čítané 80x

    Ako som menila názory na pivo

    Na úvod musím napísať, že ja pivo nepijem. Myslím klasické pivo. Nikdy ma to k nemu neťahalo. Tá horká chuť a pena až na nose. No, čo ja viem, nič pre mňa. Potom prišli na trh radlery. Ale až keď som z každej strany počula skloňovať slovo radler, odhodlala som sa ochutnať. Prvotná reakcia u nás doma bola - odkedy ja pijem pivo?! Oponovala som, že je to skôr malinovka ako pivo. Priznám sa, chutilo mi. V lete sa žiada aj niečo iné ako len voda, voda, voda. Vtedy som si zafixovala, že pivo sa pije len v lete a je to sezónna záležitosť, podobne ako zmrzlina. A nerozoznávala som značky - kúpila som vždy to, ktoré bolo práve v akcii. Ako totálny neznalec piva som si hovorila, že základ je všade rovnaký - chmel, slad a voda plus, pre takých ako ja, príchuť, aby to dali vôbec do úst. Podotýkam, že sa stále bavíme o nealkoholickom, alko nikdy nebolo pre mňa. V ďalšej fáze som vylúčila jednu konkrétnu značku, lebo mi po nej prišlo naozaj zle. Doteraz som presvedčená, že to bolo z toho piva a vtedy mi veľa nechýbalo, aby som sa vrátila do starých čias, keď som tento nápoj nepila vôbec. Tento môj blok zmenil až Modrý koník. Váhala som, či sa prihlásiť do testovania, keďže som práve bola vo fáze, keď som si myslela, že som s pivom nadobro skončila.  A potom som si povedala, že keby ma náhodou vybrali, bude to asi znamenie, aby som radlerom dala ešte jednu šancu.

    Keď som otvorila prvý Radler Extra svieži Citrón, s malou dušičkou som čakala, či sa nezopakuje moja negatívna skúsenosť s posledným pivom inej značky. Zapíjala som zeleninové placky a obed mi v ten deň skutočne padol na úžitok. Hoci musím napísať, že samotný nepatrí k mojim favoritom, ale s dobrým jedlom stojí za to. 

    Do príchute Radler Svieži Brusnica & ríbezľa sa mi veľmi nechcelo - jedno balenie som posunula otcovi, nech testuje on. Bol to však predsudok z predchádzajúcich skúseností, keď mi prišli takéto netradičné príchute ako presladená umelina. Teraz môžem s čistým svedomím napísať, že tento radler je ten naj, aký som kedy pila. Naozaj. Hodil sa mi úplne ku všetkému, najviac však len tak na zahnanie smädu a k relaxačným činnostiam. 

    Radler Extra svieži Grep som začala testovať neskôr a hoci som bola zvedavá na ďalšiu príchuť, nedávala som mu veľké šance. Však grep je vo všeobecnosti kyslý, tak ako by mohol chutiť v pive, keď je úplne bez cukru? Lenže on zaujme už vôňou. Hneď po otvorení plechovky vás donúti uveriť, že bude chutný. Krásne totiž vonia po pravom grepe a chuť napodiv vôbec nie je taká horko-kyslá, ako som čakala. Priznám sa, mám rada ten pocit, keď otvoríte plechovku, ona pukne a vy zacítite príjemnú vôňu. U grepového radlera to presne tak bolo. Dokázala som ho piť po dúškoch aj tri hodiny.

    Musím priznať, že k predchádzajúcim návykom sa už asi nevrátim. Nebudem už striedať pivá rôznych značiek. Počkám si na Zlatý Bažant a kúpim si viac plechoviek naraz. Však pivo sa tak ľahko nepokazí. A budem ho piť nielen v lete, ale vždy, keď budem smädná. Lebo Zlatý Bažant 0,0 % má kopec výhod:

    a) Dá sa piť pri práci aj počas jazdy autom, keďže v ňom nie je alkohol. 

    b) Je prírodný a neobsahuje zbytočné chuťovky v podobe konzervantov a umelých farbív. A o prírodnom pive sa vie, že má aj svoje pozitívne zdravotné účinky, všakže.

    c) Extra svieži neobsahuje žiaden cukor a napriek tomu je naozaj chutný. Veľmi sa hodí ako voľba k dobrému obedu.

    d) Keď má človek predsa chuť na sladké, môže si dať Svieži radler, ktorý zaženie smäd a nie je zbytočne presladený.

    e) Zlepšuje pitný režim - kým som pila len vodu, pila som ozaj málo, často sa mi krútila hlava a napila som sa až vtedy, keď som cítila závrat. Radler Zlatý Bažant popíjam "preventívne".

    f) Radler spája ľudí. Môžem si posedieť a relaxovať pri pivku napríklad s maminou, ktorá doteraz pivo nepila, ale na tento radler sa nechala „namotať". 

    g) Pozdvihuje náladu a pomáha relaxovať (okrem iného pri dobrej knihe). 

    h) Môžem si ho hocikedy a hocikam zbaliť so sebou a otvoriť v príhodnú chvíľu - či pri práci, relaxe, športe, na výlete, na stretnutí s kamoškami alebo len tak doma s nohami vyloženými pred telkou.

    Takže za seba, manžela, ocina a maminu, ktorých som tiež prizvala k testovaniu, aby bola testovacia vzorka čo najširšia, môžem Zlatý Bažant Svieži a Extra svieži všetkým vrelo odporučiť. Rozhodne stojí za ochutnanie, a či ostanete len pri prvej vzorke, je na vás, ale myslím si, že je to málo pravdepodobné a zamilujete si ho, podobne ako ja.

    #test_zlatybazant3  #recenzia #skusenosti_zlaty_bazant_extra_sviezi10