maryostler
5. dec 2020
96 

Čaje Mistral na každý neduh

„Na pitie čaju je vždy vhodná doba.” Lewis Carroll 

Testovanie čajov Mistral v týchto posledných týždňoch mi padlo ozaj vhod. Veď november už tradične so sebou prináša veľmi chladné dni a k tomu mi popíjanie horúceho čaju dokonale sedí. O to lepšie, že išlo o čaje, určené na pomoc pri rôznych problémoch. 

Čaje Mistral Exclusive Tea od Popradské, ktoré som mala možnosť vyskúšať boli určené na imunitu, trávenie, urologický, na priedušky a na nachladnutie. Všetky sú balené v aroma seal bag, čiže v obale na udržanie arómy a chute čajovej zmesi. To sa mi zdalo ako super nápad a nikdy mi nenapadlo, že pri nesprávnom skladovaní môžu čajové vrecúška prísť o svoju vôňu a príchuť. Avšak na druhej strane je to ďalší obal navyše. Čaje sú už balené v papierovej krabičke a ešte aj v tomto vrecku. Príde mi to trochu zbytočné vytváranie odpadu navyše.

Poďme sa najprv bližšie pozrieť na to, ktorý čaj má aké účinky a príchute.

IMUNITA - čajík určený na podporu obranyschopnosti organizmu a zvyšovanie imunity. Obsahuje rumanček, rozmarín, šípky, echinaceu a rakytník + vitamín C. Práve vďaka nemu je čaj osviežujúci, ale zároveň vďaka rumančeku upokojujúci.

TRÁVENIE - pomáha po ťažšom jedle a uľahčuje trávenie. Obsahuje koriander, mätu, repík, rascu a vôňovec. Rasca stimuluje a podporuje trávenie, ale zároveň zmierňuje pocit plnosti. Mäta zasa pomáha udržiavať zdravý žalúdok. Kvôli obsahu sladkého drievka by ho nemali konzumovať srdciari.

UROLOGICKÝ - čajík pomáha udržiavať zdravé močové cesty a činnosť obličiek. Obsahuje brusnice, žihľavu, listy brezy, zatobyľ a prasličku roľnú. Žihľava podporuje vylučovanie vody a má protizápalový účinok. Listy brezy zasa podporujú vylučovaciu funkciu obličiek. Brusnice dotvárajú vyváženú chuť čaju.

NACHLADNUTIE - čajík na nachladnutie, kašeľ či príznaky chrípky. Obsahuje šípky, zázvor, rooibos, rakytník, mätu a lipu. Zázvor je skvelý pri podpore prirodzenej obranyschopnosti organizmu, šípky podporujú funkciu dýchacích ciest a pri ich podráždení pomáha lipa.

PRIEDUŠKOVÝ - pomáha na dýchacie cesty, kašeľ a boľavé priedušky. Obsahuje tymian, fenikel, lipu, stavikrv a sladké drievko. Tymian pomáha pri suchom kašli a celkovom zdraví dýchacích ciest. Fenikel má upokojujúce účinky na hrdlo aj ústnu dutinu. Sladké drievko podporuje aj duševný pokoj. Srdciari by opäť nemali piť veľké množstvo.

Tak a ktorý mi chutil najviac? Myslela som si, že to bude ten na imunitu. Rakytník, rumanček, echinacea sú všetko moje obľúbené príchute čajov. Ale myslím, že ten na nachladnutie mi "šmakoval" o niečo viac. Celkovo mám rada brusnicové čaje, takže asi moji dvaja favoriti boli práve urologický a na nachladnutie.

Za tak krátku dobu, akú sme čaje mali možnosť testovať sa ich všetky účinky overiť nedali. Bohu vďaka prieduškový som naozaj len ochutnala. Ale zato boli dva, tri dni, keď mi nejaké jedlo nesadlo a čajík na trávenie mi pomohol upokojiť žalúdok a dobre mi po ňom vytrávilo. Po jednom chladnejšom dni, keď sme s Meliskou posedávali vonku aj na lavičke som zasa mala pocit, že mi trochu nachladol mechúr. Chodila som cikať častejšie ako obvykle. Ten deň som si popíjala iba tento urologický a nutkanie ísť na WC sa už ďalší deň nevrátilo.

Všetky návštevy si pochutnávali na čajíku na imunitu. Veď v dnešnej dobe, to asi aj najviac potrebujeme. A všetkým chutilo.

Myslím, že po týchto čajíkoch ešte určite siahneme. Síce pri niektorých asi naďalej budem preferovať radšej verziu z čerstvých surovín ako sú šípky či zázvor a mäta. Ale mať po ruke aj takéto kombá nie je na zahodenie.

Ďakujem Modrý koník, za túto príležitosť. #test_mistral3 #recenzia #recenzia #caj_mistral_skusenosti

ĎAKUJEME 🙂

14. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli