mastichaterapia
    14. jún 2015    Čítané 0x

    Chioská masticha zbaví vašu rodinu helikobaktera a iných chorôb

    Ešte ste nepočuli o Chioskej mastiche? Vôbec sa vám nečudujem. Gréci z ostrova Chios ju dlhé roky skrývali a strážili ako poklad. Potrebovali totiž ochraňovať svoje územie pred dobyvateľmi a preto museli byť zdravší a teda silnejší ako ich protivníci. Masticha spoľahlivo liečila ich problémy s trávením, bolesti brucha, zápaly či dokonca žalúdočné vredy. Deti vyrastajúce v usadlostiach špecializujúcich sa na zber mastichy, odmalička konzumovali mastichu v rôznych formách, čo im zabezpečilo aj zdravý chrup. Látky obsiahnuté v mastiche ničia baktérie spôsobujúce zubný kaz a zubný kameň. Masticha bola neodmysliteľnou súčasťou každej rodiny na ostrove Chios a dodnes pomáha celým generáciám. Dnes, keď sa situácia  upokojila a naša Zem je prerozdelená medzi obyvateľov  jednotlivých štátov, Gréci sa rozhodli podeliť sa o svoje bohatstvo s okolitým svetom.

    Čo to vlastne masticha je a ako vzniká?

    Je to živica, vytekajúca zo vzácneho stromu -  pistáciovníka mastixového. Ostrov Chios je jediným miestom na Zemi, kde tento strom rastie. Vytekajúca živica sa nechá skryštalizovať do malých slzičiek, tie sa následne melú na mastichový prášok. Chioská masticha má dnes široké uplatnenie. Používa sa v potravinárstve, v kozmetike aj v chemickom priemysle. Existuje mnoho receptov, ktorých neodmysliteľnou súčasťou je práve živica z ostrova Chios, top kuchári po celom svete ju radi používajú  na dochutenie svojich jedál. Prášok z  Chisokej mastichy sa v Turecku používa napríklad aj pri výrobe zmrzliny.


    Masticha, je vyhľadávaná najmä ako účinná prírodná liečba ľuďmi, trpiacimi baktériou helikobakter pylori.  "Pre človeka je veľmi bezpečná, nie však pre helikobakter pylori" s úsmevom hovorí americký doktor, svetovo uznávaný odborník na dlhovekosť – Ward Dean.

    Masticha môže pomôcť celej rodine.Aj keď doposiaľ z veľkého množstva štúdií nebol zistený ani jeden vedľajší účinok, stále chýbajú konkrétne vedecké výskumy, ktoré by potvrdzovali bezpečnosť jej užívania u detí pod 6 rokov. Podľa odporúčaní výrobcu je pre deti mladšie ako 6 rokov vhodné žuť len mastichové žuvačky a kryštály. Veľmi zriedka sa však u ľudí môže vyskytnúť alergia na živicu, preto odporúčame na začiatok zvoliť menšie dávkovanie a konzumáciu surovej mastichy konzultovať s detským lekárom.

    Nižšie si môžete pozrieť zoznam zdravotných problémov, ktoré podľa vedeckých  štúdií masticha pomáha riešiť.


    18 zdravotných problémov liečiteľných mastichou

    1.Baktéria helikobakter pylori - štúdie potvrdili fakt,  že masticha dokáže potlačiť a prípadne úplne redukovať helicobactera pylori, spúšťač žalúdočných vredov. Pravdepodobne v súčasnosti neexistuje iná substancia s podobným účinkom.

    2. Pálenie záhy

    3. Vysoká hladina cholesterolu

    4. Zápalové choroby čriev

    5. Ťažkosti s dýchaním

    6. Vredy na žalúdku

    7. Dvanástnikový vred

    8. Zápalové a bakteriálne ochorenia

    9. Poruchy trávenia

    10. Bolesť brucha

    11. Zubný kaz – masticha je výrazne účinná pri ničení baktérie Streptococcus mutant (typ baktérie, ktorá vytvára  zubný kaz).

    12. Zubný kameň

    13. Zápach z úst

    14. Rakovina niektoré látky obsiahnuté v mastiche bránia rastu rakovinových buniek

    15. Ateroskleróza

    16. Vysoký krvný tlak

    17. Cukrovka kombinácia  Chioskej mastichy s inými bylinami je účinná pri cukrovke

    18.  Crohnova choroba

    Chioská masticha má antioxidačné, antiseptické, antimykotické a antibakteriálne účinky, čo znamená, že ničí baktérie, zápaly, plesne a obsahuje látky schopné kompenzovať nebezpečné oxidačné reakcie prebiehajúce v našom organizme. Spomenutým zdravotným problémom sa v dnešnom svete nevyhne takmer nikto, a preto je dobré mať tento zázrak doma vždy po ruke. Navyše u nás je v súčastnosti podľa epidemiologickej štúdie nositeľom baktérie helikobakter pylori asi 40 percent obyvateľstva, dve tretiny ľudí o tom ani nevedia. Veľa detí sa nakazí už v škôlke a helikobakter im neskôr môže spôsobiť závažnejšie zdravotné problémy. Prítomnosť helikobaktera v tele sa dá zistiť jednoduchým testom v pohodlí vášho domova. Takýto test nájdete na stránke www.mastichaterapia.sk - obchod špecializovaný na Chioskú mastichu, kde sa nachádzajú aj produkty z mastichy, ako napríklad mastichový prášok, mastichové kapsule, mastichové kryštály či mastichové žuvačky.

    Postarajte sa o to aby bola vaša rodina šťastná. Zdravie je pre život  kľúčové. Na to, aby sme si vedeli naozaj vychutnať krásne chvíle s priateľmi a rodinou, musíme byť najprv zdraví. Starovekí Gréci vedeli ako na to a ich potomkovia sa s vami rozhodli podeliť o svoje bohatstvo.

    mastichaterapia
    31. mar 2016    Čítané 41x

    Masticha terapia

    MASTICHA Z CHIOSU

    Masticha z Chiosu je živica zo stromu Pistáciovník mastixový, ktorý možno nájsť na gréckom ostrove Chios. Produkovanie tejto živice sa podporuje kvôli priaznivým účinkom mastichy pri rôznych zdravotných problémoch (najmä problémoch s tráviacim traktom). Využitie mastichy je však oveľa širšie – napríklad na poli kozmetiky, potravinárstva, či priemyslu. Od roku 1997 má pravá chioská masticha chránené označenie pôvodu (CHOP).
    viac tu: www.mastichaterapia.sk

    VŠEOBECNÉ ÚČINKY MASTICHY

    Masticha sa vďaka obsahu 80 účinných látok preukazuje priaznivé účinky vo viacerých oblastiach:

    • pôsobí antibakteriálne
    • pôsobí antisepticky
    • pôsobí antimykoticky
    • redukuje helikobakter pylori
    • redukuje pálenie záhy
    • zmierňuje bolesti žalúdka a zápal žalúdka
    • podporuje činnosť hrubého čreva

    Ďalej sa masticha z Chiosu odporúča užívať pri postihnutí:

    • peptickými vredmi (žalúdočné vredy, dvanástnikové vredy…)
    • aterosklerózou
    • Crohnovou chorobou

    viac tu: www.mastichaterapia.sk/kategoria/kedy-uzivat/

    skúsenosti s užívaním mastichy: http://mastichaterapia.sk/masticha-skusenosti/

    KTORÝ PRODUKT Z MASTICHY UŽÍVAŤ?

    MASTICHOVÝ PRÁŠOK / MASTICHOVÉ KAPSULY

    Mastichový prášok a mastichové kapsuly sa odporúčajú užívať najmä pri problémoch s trávením. Keďže poľom pôsobnosti týchto produktov z mastichy je primárne žalúdok, tak najviac pôsobí na žalúdočné ťažkosti ako sú helikobakter pylori, žalúdočné vredy, pálenie záhy, bolesti a zápal žalúdka.

    MASTICHOVÉ ŽUVAČKY / SUROVÁ MASTICHA

    Mastichové žuvačky a surová chios masticha sú určené na žutie v ústnej dutine a do žalúdka sa nedostávajú, preto je vhodné ich užívanie najmä pri problémoch ako sú bakteriálne bujnenie v ústach, kazivosť zubov, zubný povlak, či rôzne mykózy v ústach.
    viac tu: www.mastichaterapia.sk/produkty/

    mastichaterapia