Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    matiatko1
    9. okt 2017    Čítané 130x

    Testovali sme TePe

    Testovali sme. Juchú. To bola radosť, keď nám napísali z koníka, že sme boli vybraní. Ďakujeme. Prišiel kuriér a milá Modrá kobylka poverená testovaním nám každú chvíľu pripomínala, že ak čokoľvek potrebujeme, žee už len toľko času a nakoniec, že už je ten čas, keď treba napísať recenziu a vraj byť hlavne úprimní. Tak idem byť úprimná. Tri-štý-ri teraz!

    Keď som vybalila veci z krabice, zistila som, že jedno moje dieťa si nebude mať čím umývať zuby, pretože test bol postavený pre dve deti. Ja mám tri. Tak som dobré tri dni zháňala kade-tade po drogérkach a lekárňach ďalšiu kefku. Nepodarilo sa mi to. Vzdala som to a jednému dieťaťa som dala inú, drahšiu, no dobre dostupnú kefku, ktorú už máme vyskúšanú. To bolo prvé mínus. Že sa to nedá zohnať. Neva.

    Testovali sme čo to šlo. Malému som na náprstníček dala gélik, no keď som sa mu tým snažila umyť tých jeho 7 zubov, tak ma kúsal, vytláčal mi prst jazýčkom, otáčal hlavu, veľmi nespolupracoval, chcel sám, ale sám nevedel a stále chcel babám zobrať ich kefky.

    Náprstníček pohoda, nemám čo vytknúť, číry silikón s kratučkými frclíkmi, ideálny na masírovanie ďasien pri prerezávaní zúbkov. Ak už dieťa nejaké tie zuby má a kúše, prekusne. Gél je taký tuhší a trochu zle sa nanáša a dávkuje.

    Zubná pasta je tiež skôr vo forme gélu. Tiež je tuhšia, je to úplne iné, ako klasická pasta. Chuť je jahodová, ale potom ostane akoby po kokosovom mlieku, čo mne teda nechutí. Dievčatám to bolo divné, staršia sa vyjadrila, že je to "bublifuková pasta",  všelijak sa tvárili, no v princípe neprotestovali a zuby si umyli, akurát, že som musela dávať vždy viac pozor, aby hrčku gélu poriadne rozotreli po zuboch a nezhltli rovno ako si dali kefky na začiatku umývania do pusy. Pre mňa opäť mínus, čo sa týka konzistencie. Pasta obsahuje fluorid. Ja preferujem bez.

    Čo sa týka kefky, tak ja osobne som najprv myslela, že je príliš dlhá a úzka, ale dcérke sa zrejme drží dobre, lebo v tomto nič nereklamovala. Tvar a dĺžka štetiniek ok, zmestí sa a dosiahne až dozadu kam treba. Ja by som ocenila variant s prísoskou na konci kefky, alebo aspoň zakončenie, ktoré umožňuje postaviť kefku. Tiež protišmykovú úpravu na rukoväti, alebo trochu hrubšie telo kefky.


    No. Čo ešte? Asi nejakýzáver. Tak za mňa... Kefku dopoužívame a keď budeme kupovať ďalšiu a natrafíme na TePe, tak dám deťom vybrať, no pastu by so sama od seba túto zrejme nekúpila. Tú, čo sme roznačali, budeme mať v pohotovosti, keď sa minie naša a nestihneme kúpiť ďalšiu.

    Ďakujeme za možnosť vyskúšať si tieto produkty a keď budete potrebovať otestovať vytunovanú kefku a pastu, tak nás neváhajte kontaktovať ako overenú pomocnú (a verím, že aj nápomocnú) vzorku. 😉😇 

    matiatko1
    23. aug 2013    Čítané 0x

    Ako na opakujúce sa bronchitídy/laryngitídy

    Môj prvý článoček. A to som na Modrom koníku už nejakú tú dobu 🙂

    Viem, že sa to bude zdať jednoduché, ale možno o takejto možnosti liečby / doplnku liečby neviete a ak máte niekto s dieťatkom taký problém ako my, možno Vám to pomôže.

    Náš hlavný problém spočíval v tom, že Lilinka bola v zime chorá, mala vysoké horúčky a potom nasledovali donekonečna sa opakujúce ťažkosti s dýchacími cestami. Vďaka nesprávne nasadenej liečbe všetkými možnými sirupmi a inými vymoženosťami dnešnej doby, ktoré sú dostupné v lekárňach a tak veľmi podporované farmaceutickými spoločnosťami sa Lilinkin stav stále nelepšil (vravím o týždňoch až mesiacoch). Práve naopak. 

    Predchádzajúca choroba a úžasné sirupčeky jej zničili v dýchacích cestách tie brvičky, čo pomáhajú pri čistení dýchacích ciest a vykašliavaní a prvú vrstvu buniek a odkryli jemnučké nervové zakončenia. Uzlinky na krku v jednom kuse s niečím bojovali a spracovávali niečo, čo im očividne dávalo dosť zabrať. Dva týždne liečený chripot a kašeľ opäť vystriedalo chrapľavé zahuhňané hrdielko, opuch dýchacích ciest, zatekajúce soplíky, plný noštek, problém s papaním, odsávanie a pod. a s tým spojená nervozita a obavy o zdravie našej Bublinky. Riešili sme to, konzultovali so známymi, hľadali riešenie, zmenili doktorku. Nechcem to zakríknuť, pretože sa blíži ďalšie obdobie spojované s podobnými zdravotnými ťažkosťami, ale možno je riešením na pohľad celkom jednoduchá schéma.

    Základom je diéta, ktorá v preklade znamená odkyslenie organizmu, čiže dieťatko by nemalo jesť nič, čo prekysluje alebo zahlieňuje organizmus, žiadne mlieko, kravské ani umelé, žiadne sladké, obmedziť pečivko, ovocíčko iba povarené a určite nie exotické (južné, citrusové). Cukor / sacharidy sú vo všetkom a treba ich v maximálnej miere kontroľovať a vylúčiť. Aspoň dva mesiace. Ono to trvá, kým sa tie dýchacie cestičky zregenerujú a dorastie v nich to, čo tam chýba. V súvislosti s týmto nám náš nový pán doktor povedal, že vývar je snáď to najlepšie, čo jej môžeme dať spapať. Hneď som si pomyslela, že jasnačka, ale potom mi povedal, no viete, taký poriadny vývar a ja som celkom nechápala, čo tým myslí, veď ja robím poriadny vývar. A tak ma pán doktor učil, ako urobiť naozaj poriady vývar 🙂 No naozaj som to nevedela.

    Najprv sa majú 15-20 min. vyvariť odrezky a vňate zo zeleniny, petržlenová, mrkvová, zelerová vňať, kalerábové listy, odrezky, čo ostanú pri čistení zeleniny (samozrejme, že najvhodnejšia by bola zo záhradky od babičky), potom v tomto vývare variť zeleninku, mäsko, urobiť z neho ryžu a tak. Jedno také varenie som si trochu nafotila. 

    Uvarila som to podľa doktorkových rád so zapojením vlastných schopností, ale hlavne s láskou a tak, ako som najlepšie vedela 🙂 Chutilo. A ja dúfam, že splnilo aj ten zdravotný účel. Lilinka rada piije polievočku(samotnú šťavičku aj z pohárika, slamkou, lyžičkou z tanierika.

    Najprv som dala variť tie vňate a listy spolu už aj s kuracími krídelkami, lebo veď mäsku to trvá dlhšie (áno viem, chrbátiky by boli lepšie, ale ja som mala zrovna iba krídelká a Lilinka ľúbi to mäsko z nich). 

    Ja vegetím, ale tou podravkou bez glutamánu a dosoľujem hymalájskou soľou. Ale táto polievočka bude krásna žltučká aj bez vegetky a bude oveľa krajšie voňať, uvidíte. Variť treba pomalinky, aby sa polievočka z mäska nezakalila, čiže malý oheň. Potom som vňaťky vybrala a polievočku scedila, pretože keď v nej plávajú tie kúsky sušenej zeleninky z vegety, to mi vadí.

    Do hrnca som dala očistenú, nakrájanú zeleninku a zaliala scedeným vývarom. Mäsko sa môže variť ďalej.

    Do toho som uvarila superské domáce cestovinky (niťovky). Bez toho ja osobne nemôžem existovať 🙂 Podotýkam, že domáce sú doma robené, tzn. nie z obchodu. Má to svoje čaro. My máme to šťastie, že máme zdroj 🙂

    Polievočku som varila, kým sa mäsko nerozpadávalo tak fajn samo a kým nebola zeleninka takpovediac akurát

    No a potom už len podávať a papať 🙂 Dobrú chuť.

    Rada by som zdôraznila, že polievočka nie je to jediné, nenahradí liečbu. Ale nie vždy sú najlepšie lieky, sirupčeky alebo skrátka medicínky z lekárne. A nie vždy je dobré svojmu lekárovi (pediatrovi / zdravotnému systému) slepo dôverovať. Naša prvá pani doktorka nezvolila práve najšťastnejší spôsob liečby. Zmenili sme doktora. Bolo tam viac dôvôdov. Lilinka dostala od nášho nového pána doktora bylinky v kvapkách, konkrétne deväť síl, sladké drievko a čiernu ríbezľu ... a diétu. (Najlepšie je mať babu bylinkárku, čo už dnes nie je tak bežne vidno. My máme babu bylinkárku 2v1 v našom pánovi doktorovi.) Podávali sme poctivo. Teraz je to fajn, všetko ok (len sa bojím, aby som to nezakríkla) a ja dúfam, že takéto dlhodobé ozdravné procedúry už nebude treba.

    Šmolinka moja, prajem ti (a aj nám všetkým), aby si už bola len zdravučká 🙂 Milujem ťa.

    Jaj a super je natierať hrudníček a chrbátik tymiánovou mastičkou. Poprípade aj chodidielka a tie uzlinky na krku. Ale opatrne, je to véééľmi aromatické.

    No, ak by som si ešte na niečo dôležité spomenula, doplním 🙂 Verím, že tento článok si prečíta ten, komu by mohol pomôcť a zároveň dúfam, že nebude príliš často potrebné využiť informácie v ňom obsiahnuté. Ono to nie je vôbec sranda ustriehnuť dieťa, tatinka a okolie, keď kam sa pohnete by niekto rád niečo ponúkol pod zub. A hlavne deťom. Prečo keď chce niekto urobiť dieťaťu radosť, dá mu do ruky čokoládku, cukríček, keksíček, piškotku a podobne? Veď to vôbec nie je pre ne vhodné. A vlastne pre nikoho.

    No, oki doki, to by bolo asi vsjo. Tak pá a buďte zdraví.