Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    matulik7
    28. okt 2018    Čítané 259x

    Marťankovia u nás doma

    Na začiatok by som chcela poďakovať koníku za možnosť testovať vitamíny Marťankovia Futura.

    V našej domácnosti sú dvaja testovači. Vikinka, v deň keď začala testovať, oslávila 4 roky a Samko má 1,5 roka. Viki chodí už druhý rok do škôlky a myslím, že má dobrú imunitu. Nebýva často chorá, za čo vďačíme určite častým pobytom na čerstvom vzduchu za každého počasia a prísunu vitamínov z domáceho ovocia a zeleniny.

    Až teraz na jeseň sme začali prvýkrát dopĺňať vitamín C a D v kvapkách. 

    Vitamíny vo forme sirupov či tabliet moje deti zatiaľ neužívali, takže táto možnosť nás potešila. 

    Keď nám kuriér priniesol balík, Viki bola v škôlke, no pri rozbaľovaní mi ochotne asistoval Samko.

    Od začiatku si pýtal každé ráno ešte jednu lyžičku, ale samozrejme, dávkovanie sme dodržiavali, predsa len, nie je to žiadna výživa. Po niekoľkých dňoch som sa rozhodla aj ja ochutnať, čo vlastne testujeme, a prečo mu to tak chutí. Musím povedať, že tá sladká chuť ma trochu nepríjemne prekvapila. Viem si sirup predstaviť aj s oveľa nižším obsahom sladidiel a určite by to na chuti neubralo. Povedala by som, že práve naopak. 

    Už samotné zloženie Marťankov Futura Sirup 1-3 (viď foto) uvádza jablkové a jahodové pyré, čomu skutočne zodpovedá aj jeho konzistencia, farba a chuť. Sirup krásne vonia a ako som už spomenula, je sladký, vďaka čomu si ho drobci hneď oblúbia.

    Marťankovia Futura Tablety 3-6 majú tvar klasických tabletiek, nie postavičiek marťankov, ako som bola zvyknutá v minulosti pri iných druhoch Marťankov. Ale ani toto nebol problém v tom, aby začala s testovaním aj staršia sestrička. Prvé dni si sama vitamín pýtala, no po niekoľkých testovacích ránach Viki ochorela, a keďže ju začalo bolieť hrdlo a mala kašel, konzistencia vitamínov ju viac dráždila a začala ich odmietať. Možno sú z tohto hľadiska vitamíny v podobe gumených cukríkov pre menšie deti prijateľnejšie. S testovaním teda Viki na niekoľko dní prestala a po vyliečení sme to opäť skúsili, ale žiaľ, bez úspechu. Musím teda skonštatovať, že u staršej táto forma vitamínov neuspela, no určite sa nájdu deti, ktorým bude vyhovovať viac a budú sa na ne denne tešiť. Viki si radšej pýta čerstvé a sušené jablká a hrušky, bylinkové čaje s citrónom a medom, takže nedostatku vitamínov sa nebojím. 

    Musím povedať, že Marťankovia k nám zavítali práve v období invázie vírusov do našej rodiny a tak neviem, či je toto testovanie úplne objektívne. No možno aj vďaka Marťankom deti vyzdraveli o niečo rýchlejšie. Dokonca možno práve sirup napomohol tomu, že Samka zasiahlo nachladnutie len okrajovo, aj keď bol s chorou Viki v kontakte 2 týždne nonstop. 

    Na záver môžem skonštatovať, že Marťankovia Futura sú pre deti určite chutný a vhodný variant, ako im posilniť imunitu predovšetkým v tomto chladnejšom období. No čerstvá zelenina a ovocie by mali zostať na prvom mieste, načo hlavne rodičia niekedy zabúdajú.