mblazekova
9. júl 2018
318 

"Všetko v jednom" s pomocníkom Klarsteinom

Dnes začnem asi tým, že sme s manželom spolu 8 rokov, a zapojiť sa do testovania s Klarsteinom bolo bezprostredným rozhodnutím oboch, dúfajúc, že si ma ako jednu žienku domácu z toľkého množstva žien predsa len vyberú. Keď sme si pred pár rokmi ako manželia zariaďovali svoje prvé, a stále aktuálne bývanie, boli sme radi sade hrncov od Tescomy 🙂 Netvrdím, že to bola zlá voľba, držia ešte aj dnes a slúžia, no napriek tomu, keď videla vyhlásenie súťaže od spoločnosti Klarstein, nedalo mi nezapojiť sa.  Veľmi často nahliadam na MK kvôli svojim známym, ale i kvôli novinkám, ktoré stránka spostredkuje, a takým istým spôsobom som zahliadla aj súťaž na výrobky spomínanej firmy.

Klarstein ma oslovil nielen svojim jednoduchým dizajnom, ale i svojou funkcionalitou. Doteraz vlastním ako väčšina žienok, len klasický mixér, ktorý vždy doslúži, keď to najmenej čakám 🙂, ponorný mixér a nejaké misky, ktoré z nás väčšina potrebuje, nerátajúc jednu sadu hrncov. Nuž, a tak som neváhala.

Predtým ako som sa do súťaže zapojila som si zvážila, čo asi najviac potrebujem, preštudovala som si čo sa dalo,a voľba padla na mixér, alebo multifunkčný hrniec, ktorý aj nakoniec úspešne k nám dorazil.

Prvá ho s veľkou radosťou odbalila moja dcérka so sestrou, keďže som bola v práci.

Radosť, ktorú som mala ja sa asi nedá ani opísať.  Bola veľká, a to nielen z pocitu zo samotnej výhry, ktorý je neopísateľný, ale aj to z možnosti testovať niečo, čo človek nepozná a sprostredkovať ľuďom svoje dojmy a postrehy sú pre mňa niečo, čo ma doslova teší a napĺňa.

Nikdy som sa netajila tým, že rada píšem, a je to pre mňa spôsob relaxu aj v týchto neskorých hodinách, keď tento článok publikujem a moje  dieťa sladko spí 🙂

Ako zadefinovať tento multifunkčný výrobok? Podľa názvu z vás väčšina vie, že ide o nemecký produkt. Spočiatku ma veru zaskočil, pretože na ňom bola nastavená poistka, a myslela som si, že mi došiel chybný kus. Takže ak si ho objednáte, počkajte aj Vy do ďalšieho dňa, pretože to nebude chybným produkt, ale jednoducho ochranou zo strany predávajúceho. Na druhý deň po príchode už frčal ako mal. Od dňa kedy som testovala som sa nevedela dočkať príchodu z práce a skúšala na ňom všetky možné funkcie, ktoré som sa priznám všetky nedoskúšala ani teraz 🙂

Ale aby ste však vedeli čo má po jeho príchode doraziť, tak tu je zoznam:

  • 1 x zariadenie
  • 1 x vnútorný hrniec
  • 1 x sieťový kábel
  • 1 x vložka pre varenie v pare
  • 1 x odmerka
  • 1 x stierka
  • 1 x naberačka
  • Manuál

Plastové produkty priložené k samotnému výrobku sú veľmi dôležité, nakoľko zabraňujú poškriabaniu a jeho znehodnoteniu. Ak by ste náhodou stratili jeden z týchto priložených pomocníkov ani drevo rozhodne neublíži.  Celkový objem nádoby je označený po 3 litre, ale v návode sa píše, že zvládnete uvariť aj päť, čo je reálna možnosť a môžem potvrdiť, že som veru aj merala 🙂

Produkt má 23 programov s výkonom 950 W s dotykovým panelom a digitálnym dispelom, ktorým je potrebné prísť na chuť podľa toho, čo práve v danom momente potrebujete a varíte. Mne doteraz najviac vyhovovali programy Multicook, Fast cook, Slow cook a program na udržanie teploty, ktorý je na nezaplatenie. Mužovi, ktorý chodil neskoro z práce som vždy musela večeru zohrievať, avšak v tomto prípade bola teplá stále. Každá gazdinka si v ňom nájde niečo, čo naozaj ocení. Mne hádam najviac učarovalo to, že som mala hrniec aj pokrievku v jedom a práca pre mňa, ktorá sa týkala umývania hrncov jednoducho odpadla a aj umývačka riadu si oddýchla. Ďalšie plus Klarsteinu vidím v úprave akéhokoľvek mäsa, ktorého dusenie, restovanie či varenie mi trvalo výrazne kratšie ako s hrncom s pokrievkou. Je to najmä v dôsledku pevného uzavretia celého zariadenia, čo sa odráža aj v samotnom skrátení doby pripravovaných pokromov.

Nevýhodou pre menšie domácnosti, hoci ani ja nemám kuchyňu obrovských rozmerov a bývam v menšom domečku je možno jeho veľkosť a oválny tvar, ktorý sa nie vždy prispôsobí veľkosti kuchynskej linky a menej podrobný manuál. Čo oceňujem je však krátky súhrn receptov a pri nich uvedený program, ktorý Vás navedie ako hrniec používať. Zvyknúť si je síce trošku dlhšie, ale pre komfort, ktorý prináša to stojí rozhodne za to. 

Uvádzam preto pre gazdinky, ktoré sa rozhodujú zakúpiť si uvedený produkt,  jeh rozmery, ktoré sú nasledovné:

  • Rozmery: cca 28 x 27 x 43 cm (ŠxVxH)
  • Rozmery vnútorného hrnca: cca 21 x 14 cm (OxV)
  • Hmotnosť zariadenia: cca 4,6 kg

Ja osobne by som no však na dovolenku ako parťáka brala, už len kvôli hygiene, nakoľko sa ľahko a bez problémov čistí, a komfortu, pretože v ňom uvaríte pri uvedených programoch naozaj čokoľvek a v jednom hrnci. Okrem varenia, dusenia, zohrievania a iných činností zvláda aj pečenie a dokonca bez plechu 🙂 Počas testovania som uviedla niekoľko jedál spolu s programmi, ktoré som vyskúšala. 

Ja osobne som v ňom vyskúšala a zvládla naozaj mnoho receptov, a pár nevyskúšaných funkcií ako som spomínala mi ešte chýba. Nezúfam však a určite zameškané dobehnem a veľmi sa na to teším, pretože si Klarstein skutočne našiel svoje miesto v mojej domácnosti. Slúži mi dizajnovo, funkčne aj výkonne.

Ak preto aj vy milé gazdinky hľadáte spoľahlivého pomocníka do kuchyne značka Klarstein Vašu predstavu určite dizajnovo, technicky, ale ani finančne nesklame. Okrem multifunčného hrnca som si preklepla ďalšie produkty, a myslím si, že naozaj stoja za to. Mať dobrého a spoľahlivého pomocníka v kuchyni je pre nás ženy predsa na nezaplatenie 🙂 

Na záver by som sa veľmi rada poďakovala spoločnosti Klarstein a Modrému koníkovi za možnosť testovať tento jedinečný produkt, a byť aspoň na chvíľu ich súčasťou 🙂

Ď A K U J E M.

#test_klarstein

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli