1 / 1

    Moji rodičia majú a má už vyše 2 m😀

    12. júl 2017

    Podľa toho, v akej výške je naštepená (Japonská vŕba je pôvodne ker). Ďalej rastie už len koruna. A samozrejme od zostrihu, ja strihám raz ročne doslova na pahýľ. Sama už potom rastie do gule.

    12. júl 2017

    Trojročná, štep cca 1,20, s korunou má určite vyše 2m. Do výšky rásť nebude, len štep bude postupne mohutnieť. Všetko, čo vidno zelené je sezónny prírastok, ostrihaná bola na pahýľ. Ak by sa nestrihala, nemala by tie farebné výhonky.

    12. júl 2017

    My sme ju minulý týždeň zasadili a ak chcem iba ako ker nízku co mam robiť? Dostala som ju a všimla som si ze niekto ju má ako strom a niekto nízku tak možno 1,5 max. To mam potom aj konáre strihať? Vďaka

    12. júl 2017

    @iwetkaa keď ju chceš ako ker, musíš aj ker kúpiť 🙂 V tom prípade nemá kamienok s rastie do polkruhu zo zeme. Pokiaľ ste už kúpili naštepenú na krátkom kmienku a chcete malý tvar udržať, tak treba robiť radikálny rez najlepšie v septembri. Stíhajú sa len výhonky vŕby kľudne na pár očiek. Čím hlbší rez, tým krajšia bude farebnosť, keďže sa sfarbujú len mladé výhonky.

    12. júl 2017

    * kmienok, nie kamienok 🙂

    12. júl 2017
    micak
    autor

    Dakujem za odpovede aj foto! Ja by som rada cca 2.5-3m. Neviete, kde by som zohnala? Aj za slusny peniaz?

    12. júl 2017

    @micak Skús pozrieť Lumigreen, odtiaľ máme my a bola som celkom spokojná so stavom rastliny. Ale aj v obchodoch pre kutilov mávajú, len sa nenechaj znechutiť, že má len pár pahýľov, určite sa krásne zoberie. Plus v bežných zahradníctvach mávajú, ale tam bude cena asi vyššia.

    12. júl 2017