Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Milé mamičky, ďakujeme za veľmi príjemný týždeň, ktorý sme vďaka vám strávili s našou žabkou Bupi tu na Modrom Koníkovi. Ďakujeme za všetky vaše príspevky, ktoré ste nám poslali a tešíme sa na vás opäť nabudúce 🙂

    Krásnu slnečnú nedeľu vám praje žabka Bupi.
    Dnes vám predstavuje svoje vlhčené utierky Ultra Soft, ktoré sú jemné ako bavlna a čisté ako voda. Sú BEZ parfumu, vďaka čomu sú vhodné nie len na utieranie malých ritiek 🙂, ale aj na tváričku a rúčky, ktoré sa potom nelepia. Sú vhodným pomocníkom všade, kde sa vaša rodinka rozhodne tráviť čas. Viac informácií nájdete tu: http://www.bupi.sk/produkty/starostlivost-o-det...

    Milé mamičky, je tu Bupi súťaž na nedeľu.
    Poznáte naše produkty? Priraďte správne prírodnú zložku k jednotlivým produktom Bupi. Správnu odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž trvá do 14hod. Nápovedu nájdete na www.bupi.sk v časti produkty.

    Naše detičky čaká 1.júna ich Veľký deň. Oslávte ho spoločne s nimi vo veľkom štýle 🙂

    Milé mamičky, žabka Bupi pre vás vymyslela aj tento rok novú, veselú súťaž, v rámci ktorej budete môcť vyhrať Bupi balíčky, ale predovšetkým, vaše detičky sa budú môcť zabaviť so žabkou Bupi. Ak máte radi zábavu, sledujte v mesiacoch jún až august náš FB Bupi žabka a môžete sa zabávať s nami 🙂
    Tešíme sa na vás! 🐸

    Dnes vám Bupi žabka predstavuje svoje väčšie balenie Bupi telového mliečka.
    Väčšie balenie má až 500ml a je s praktickou dávkovacou pumpičkou, ktorá mliečko chráni pred vyliatím a uľahčuje mamičke aplikáciu na dieťatko. Obsahuje hojivú kamilku, ktorá je pre pokožku prospešná najmä v lete. Toto väčšie balenie vám vydrží počas celých troch letných mesiacov 🙂 Viac informácií nájdete tu: http://www.bupi.sk/produkty/starostlivost-o-det...

    Milé mamičky, opäť tu máme pre vás súťaž na dnes.
    Napíšte nám, aký produkt prinesie Bupi žabka na trh ako Novinku toto leto? Nápovedu nájdete na www.bupi.sk v časti produkty. Správnu odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž trvá do 15hod.

    Produkty Bupi odporúčajú pre bábätká aj slovenskí pediatri. Prečo?
    Lebo jemné a šetrné zloženie Bupi produktov minimalizuje riziko vzniku podráždenia a alergií. Receptúry produktov sú navrhnuté s cieľom podporovať prirodzený vývoj zdravej detskej pokožky už od prvých dní po narodení. Preto Slovenská pediatrická spoločnosť udelila Bupi produktom svoju pečať kvality.

    Milé maminky, dnes vám predstavujeme tradičné, dobre známe tuhé mydielka od Bupi.
    Používali ich už naše maminky, keď kúpali nás ako bábätká, a stále sú tu s nami, aby pomáhali teraz nám - dnešným mamičkám, postarať sa o naše detičky s tou najvyberanejšou jemnosťou a krásnou vôňou. Nájdete ich v 3 farbách a vôňach - modré, ružové a žlté.
    Viac informácií nájdete tu: http://www.bupi.sk/produkty/detske-mydla

    michaela_bupi
    27. máj 2016    Čítané 105x

    Návod ako sa vyznať v zložení detskej kozmetiky

    Čítať zloženie produktov pre deti je veľmi dôležité, pretože detská pokožka je veľmi citlivá a tenká. Hlavný dôraz treba brať na to, aby sa pokožka nezaťažovala chemickými a syntetickými látkami.

    Všetky údaje o produkte nám prezradí jeho Zloženie / Ingrediets. Zložky sú v ňom zoradené za sebou podľa obsahového zastúpenia v danom výrobku - od najväčšieho množstva po najmenšie.

    Legislatívne je predpísané uvádzať zoznam zložiek výrobku v latinskom jazyku, čo však nie je pre laickú verejnosť príliš zrozumiteľné.

    Pokúsime sa vám preto priblížiť niektoré zložky, ktoré dokážete zo Zloženia odčítať a ktorým by ste sa mali pri detskej kozmetike radšej vyhnúť:

    1. Látky ropného pôvodu (parafín, vazelína) – najčastejšie označené ako mineral oil, praffinum, paraffinum liquidum, petrolatum, vaselina – tieto látky upchávajú póry detskej pokožky, ktorá potom nemôže prirodzene dýchať a môžu tak vzniknúť jej podráždenia.

    2. Silikóny – obsah silikónov vo výrobkoch spoznáte podľa najčastejšie používaných koncoviek -cone, -thicone, -thiconol, -siloxane alebo -silane – tieto látky blokujú prirodzené funkcie pokožky, taktiež upchávajú póry a môžu spôsobiť podráždenie ba až ekzém.

    3. Propylenglykol – je rozpúšťadlo, bežne používané v kozmetike, preto sa s ním môžete stretnúť pomerne často aj v „dospeláckej“ kozmetike. Dáva sa do úzkeho súvisu s potenciálnymi alergiami.

    4. Polyethylenglykol – označovaný ako PEG. Pod touto skratkou sa skrývajú syntetické emulgátory, ktoré môžu spôsobovať alergie pokožky a pri styku s očami aj podráždenie očí.

    5. Parabény – veľmi často diskutované látky – spoznáte ich pod označením Methylparaben, Propylparaben, Etylparaben a Butylparaben – ide o konzervanty, ktoré sú možným spúšťačom alergií a ekzémov.

    6. Ftaláty – najčastejšie označené ako DBP/DMP/DEP/DEHP. Sú to veľmi nebezpečné látky pre telo aj pre životné prostredie. Pri ich dlhodobom používaní v kozmetike môžu poškodzovať dokonca aj vnútorné orgány tela a negatívne vplývať na plodnosť.

    Ak tieto názvy a skratky v Zložení detského produktu nenájdete, máte istotu, že ste si vybrali správne 🐸.

    Vaša žabka Bupi

    A je tu opäť súťaž na dnes - tentokrát nebudeme počítať ale skúsime potešiť našu oslávenkyňu žabku Bupi.

    Napíšte krátky narodeninový veršík Bupi žabke k jej 25. narodeninám a vyhrajte!
    Veršíky napíšte do komentára a jeden krásny veršík od vás žabka Bupi odmení darčekom.
    Súťaž trvá do 16hod.

    Žabka Bupi oslavuje narodeniny. Má krásnych 25.rokov!
    A stále patrí medzi detičky 🐸

    Dnes Bupi žabka predstavuje svoje väčšie balenie Bupi šampóniku na vlásky. Obľúbený Bupi šampón v rovnakej receptúre prinášame vo väčšom a ekonomickejšom 500ml balení, s praktickou dávkovacou pumpičkou, ktorá vám uľahčí umývanie vláskov vášho dieťatka. Viac informácií môžete nájsť tu: http://www.bupi.sk/produkty/detska-kozmetika-na...

    A je tu naša Bupi súťaž na štvrtkový deň:
    Tento mesiac prebehlo testovanie produktov Bupi mamičkami na Modrom koníkovi. Pozrite sa na výsledky hodnotenia našich produktov na tomto linku: https://i.modrykonik.sk/recenzie_zabky_bupi, a napíšte nám, koľko mamičiek otestovalo Bupi produkty a napísalo recenziu? Správnu odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž dnes trvá do 16hod.

    Ak sa vám páči naša žabka Bupi, pridajte sa k nám aj na facebooku Bupi - Žabka tu: https://www.facebook.com/bupi.kozmetika?ref=boo...
    Ďakujeme. Bupi žabka vám praje krásny deň!

    Milé mamičky, dnes vám predstavujeme Bupi Jemný Kúpeľ 3 v 1.
    Ide o spojenie 3 pomocníkov v jednom produkte – jemný šampón na vlásky, umývací gél na celé telíčko a bohatá pena do kúpeľa. To všetko vám dokáže zastúpiť tento jeden produkt vo vašej kúpeľni 🙂. Obsahuje ošetrujúci nechtík lekársky, ktorý dokáže ukľudniť aj podráždenú pokožku dieťatka a zjemniť jej povrch. Viac informácií nájdete tu: http://www.bupi.sk/produkty/detska-kozmetika-na...

    Milé mamičky, je tu opäť naša dnešná súťaž, tentokrát troška matematická 🙂
    Napíšte nám správny výsledok poslednej rovnice na obrázku! Odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž dnes trvá do 13hod.
    Tešíme sa na vaše odpovede!

    Leto sa blíži a nás čakajú príjemné letné dovolenky s našimi drobcami. Žabka Bupi vám praje, aby ste si ich užili v pohode a zdraví, nech majú vaše detičky zážitky, na ktoré budú radi spomínať 🐸!

    Predstavujeme novinku od Bupi - Umývací gél s levanduľou.
    Príjemná a veľmi jemná vôňa levandule vykúzli rozprávkovú atmosféru pre večerné kúpanie vášho drobčeka a prinesie vášmu bábätku sladké sny. Gél môžete použiť na umývanie telíčka ale aj ako voňavučkú penu na kúpanie. Balenie je v objeme 500ml, môžete si ho s vašim dieťatkom užiť viac dní 🙂. Viac informácií tu: http://www.bupi.sk/produkty/detska-kozmetika-na...

    Milé mamičky, je tu pre vás dnešná Bupi súťaž:
    Napíšte nám, koľko Bupi Umývacích gélov s levanduľou sa nachádza na obrázku? Spočítajte a správnu odpoveď napíšte do komentára. My jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž trvá do 15hod. Tešíme sa na vaše odpovede! 🙂

    michaela_bupi
    24. máj 2016    Čítané 104x

    Návod na dobrý spánok našich detí.

    Uspávanie detí je niekedy namáhavá „športová disciplína“, ktorá z rodičov vyčerpá poslednú energiu, ktorá im po celom dni ešte zostala. Je ale možnosť, ako z uspávania detí spraviť rozprávkovú, príjemnú chvíľu a jedným zázračným slovíčkom priniesť deťom sladké sníčky. To zázračné slovíčko je Levanduľa.

    Modrofialový kvet levandule má skutočne široké využitie. Okrem toho, že krásne vyzerá a vonia, táto fialová bylinka aj lieči. V prvom rade upokojuje dušu a zmysly. Jej vôňa sa podľa odborníkov dostane až do centra pocitov, kde potom pôsobí. Vďaka tomu sa ukľudníme, bude sa nám ľahšie zaspávať a ustúpi aj bolesť z hlavy.

    Už naše staré mamy vedeli o liečivých účinkoch tejto zázračnej rastliny. Pod vankúš nám vkladali voňavé vrecúška a my sme sa vďaka nim vždy dobre vyspali. Môžu za to tzv. vonné silice, ktoré levanduľa obsahuje. Tieto majú upokojujúce účinky na nervový systém a zlepšujú psychickú odolnosť. Okrem toho majú protizápalové, dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Tieto silice sa najčastejšie získavajú destiláciou čerstvých kvetov a stoniek pomocou vodnej pary. Čiže sú čisto prírodne získané, bez akejkoľvek chémie a sú vhodné aj do detskej kozmetiky.

    Práve takýto malý kúsok prírodnej levandule dokáže v rámci večerného kúpeľa vášho dieťatka zabezpečiť jeho ukľudnenie po celodennom vystrájaní a spoznávaní sveta a jeho uvoľnenie pred uložením do postieľky. Vôňa levandule je jemná a príjemná pre dieťa aj mamičku a navodí rozprávkovú atmosféru, ktorá vaše dieťatko pripraví na sladký a príjemný spánok po celú noc...

    Vaša žabka Bupi

    Predstavujeme Umývaciu penu Bupi - najobľúbenejší produkt od žabky Bupi - vo väčšom, ekonomickejšom balení (500ml).
    Nová Bupi Umývacia pena má až pol litra a so svojou obľúbenou speňovacou pumpičkou vytvorí ešte viac hravej peny pre vaše detičky. Je zábavná, je šetrná a jemná pre pokožku, a nikdy jej nie je dosť 🙂. Viac informácií nájdete na: http://www.bupi.sk/produkty/detska-kozmetika-na...

    Milé mamičky, máme tu pre vás prvú súťaž na tento týždeň. Sledujte nás každý deň, až do nedele, denne vám jednu súťaž prinesieme. Súťažíme opäť o pekné Bupi darčeky.

    Napíšte nám, aký objem (koľko mililitrov) má Bupi Umývacia pena?
    Správnu odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi darčekom. Súťaž trvá do 15hod. Nápovedu nájdete na www.bupi.sk v časti produkty 🙂

    Milé mamičky aj budúce mamičky. Je nám potešením stráviť opäť tento týždeň s vami tu na Modrom koníkovi. Budem tu s vami opäť ja – Michaela, mama štvorročného synčeka Lucasa a súčasne „krstná mama“ žabky Bupi. Máme pre vás pripravené zaujímavé diskusie a články. Už teraz sa tešíme na vaše príspevky. Okrem veľkej súťaže na Fóre budeme každý deň súťažiť aj na Blogu. Veríme, že s nami opäť strávite príjemný týždeň 🙂

    Milé mamičky aj budúce mamičky, ďakujeme vám za všetky vaše príspevky, ktoré ste nám tento týždeň venovali. Tešíme sa z vášho aktívneho zapájania sa či už do diskusií alebo do súťaží.
    Trom z vás, ktoré ste nám napísali produkt Bupi, ktorý by ste chceli vyskúšať, pošleme zajtra ráno správu do internej pošty a vybraný produkt vám pošleme.
    ĎAKUJEME za váš čas, ktorý ste nám venovali 🙂

    Váš Bupi team

    Milé mamičky, ďakujeme vám, že ste sa zapojili do našich Bupi súťaží. Užite si krásnu nedeľu s vašimi detičkami, nás čaká teraz veľa príjemnej práce s balením a posielaním Bupi výhier pre tie z vás, ktoré v súťažiach vyhrali.

    SÚŤAŽ na DNES: Napíšte aké tri druhy Bupi produktov vidíte na obrázku a spočítajte koľko kusov z každého druhu? Správnu odpoveď napíšte do komentára a my jednu z vás odmeníme Bupi gélom na pranie, Bupi mydelničkou a mydielkom. Súťaž trvá do 14hod.

    Pracie prostriedky Bupi BABY sú bez enzýmov a fosfátov, bez farbív či bielidiel. Sú vyrobené a testované podľa prísnych pravidiel tak, aby boli vhodné pre ľudí s vysoko citlivou pokožkou. Navyše obsahujú len veľmi jemný parfum bez alergénov. Vďaka svojmu extrémne šetrnému zloženiu síce menej voňajú ale nedráždia jemnú pokožku dieťatka. Vybrať si môžete variant Sensitive alebo Color. Viac o produktoch tu: http://www.bupi.sk/produkty/detske-pracie-prost...

    Viete že… FOSFÁTY a BIELIDLÁ v pracích práškoch síce bielizeň krásne vyperú ale zostávajú v malých množstvách na vypratej bielizni aj po pláchaní, čím sa môžu dostať do organizmu dieťatka a spôsobiť mu alergie? Preto sú pre žabku Bupi absolútne vylúčené.

    Každá mamička vie, že odstrániť škvrny z oblečenia dieťatka tak, aby prací prostriedok nedráždil jemnú detskú pokožku a nezničil bielizeň, nie je vôbec jednoduché. Bupi BABY mydlo na škvrny a na pranie vám v tom pomôže. Mydlo na odstránenie škvŕn je určené na zapranie akýchkoľvek biologických škvŕn z jedla (ovocie, zelenina, čokoláda), z trávy či blata. Je možné ho aj nastrúhať do práčky ako mydlové vločky. Je dermatologicky otestované a nedráždi pokožku. Viac sa dočítate tu: http://www.bupi.sk/produkty/detske-pracie-prost...