@koska31
Korpus:
300gramov ovsene vlocky, 100gramov orechy (moze nemusi),100gramov maslo....sladidlo podla chuti a potreby.....ja som dala #tekmar ovsene vlocky so susenym ovocim, takze sladke to bolo z prirodneho cukru z ovocia...
ale treba zmes ochutnat
Mozete to spravit aj inak a improvizovat a date 200gramov celozrne susienky +100gramov ovsene vlocky...
Ovsene vlocky (+ keksiky, orechy)...co si vyberiete mixnete najemno.Ja do toho zvyknem nalamat na malicke kusky orechy....kolegom sa paci, ak ostanu mensie kusky a chrumka to :D
Do tejto zmesi vlejete rozpustene maslo a premiesate.
Takuto zmes nasypete do tortovej formy a utlacite poriadne na spodok.
Ja zvyknem korpus na 10min dat do rozohriatej rury, nesype sa mi to potom tak ale niekto to len utlaci a do rury nedava...za mna ale rura ano.
Telo torty:
5ks Skyr syro-jogurtu vymiesate s jednym kelimkom (150gr) kyslej smotany...ovocim (ja som mala cucoriedky + mrazene jahody), podla chuti pridate cukor.
Skyr moze byt natur alebo rovno ovocny...Kludne ovocny a uz nemusite pridavat cukor...a hlavne samotny aj ochuteny skyr ma malo cukru a vela bielkovin.
To vsetko vymiesate do hladkeho kremu.
Pripravite si zelatinu a postupne ju vmiesate do vymixovaneho kremu.
Zmes nalejete do formy na korpus a date zachladit a stuhnut na aspon 4 hodky...
Ozdobite ovocim a jete 🙂

Mnaaaam