icon

Spojenie "funkčné potraviny".... viete aké potraviny sa za ním skrývajú?
Jedna z nich je napríklad na obrázku.
Úhadnete za 5 ❤, ktorá tyčinka to je a prečo ju môžeme považovať za funkčnú potravinu?

Laicky a v skratke:
Pomenovanie funkčné potraviny môžeme chápať tak, že potraviny majú novú prídavnú funkciu – preventívnu, alebo podpornú – pomáhajú predchádzať niektorým ochoreniam,
majú liečebnú funkciu – pomáhajú v procese liečby ochorení. Prípadne sú určené k stimulácii niektorého fyziologického procesu.

Spoločnosť TEKMAR sa funkčným potravinám venuje od roku 2004 keď priniesla na trh výrobky s označením Antioxidant, Echinacea, Vitamin C, Calcium a Multivitamin Bar.
Šlo o produktovú rad, ktorá svojim účinkom nahrádza tabletový príjem jednej z uvedených aktívnych látok. Pridanou hodnotou je chuť tyčinkovej pochúťky.
Výrobky sa predávali najmä v lekárenskom segmente a skúsenosti boli dobrým základom k zisteniu vnímateľnosť trhu a spotrebiteľa na funkčnú potravinu.
Dnes je spoločnosť TEKMAR technologickým a inovatívnym lídrom v oblasti výroby funkčných potravín.

Viac o funkčných potravinách si môžete prečítať na #tekmar blogu:
http://www.tekmar.sk/sk/Blog/viete-co-su-funkcn...