Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mishell23
    13. feb 2018    Čítané 460x

    BIOderma, tu pohlaď MA! 🤗👌✋

    Áno je to tu...

    Ja viem. Mamičky na MK sa teraz rozdelia do troch táborov.

    1. Tie, ktoré budú nadávať, že zase testovanie ktoré ich otravuje (tak vypni na chvíľu net, zober knihu a čítaj tú... Uvidíš, je to naozaj dobrá psychohygiena. Odporúčam Paulo Coelho, mám od neho všetky a ani jedna nie je zlá 😊 a usmej sa, ženám úsmev pristane 😊🤗)

    2. Tie, ktoré sú smutné, že ste ich nevybrali.

    ... Nuž, treba skúšať. Tiež sa nezapájam všade. Ale raz sa šťastie usmeje na každú. A ak nie. Ten pocit, že máš aspoň šťastie v láske je na nezaplatenie.. 😊

    3. Tie ktoré, čakajú na recenziu, tak poďme na to... Nemusím vám písať ako som sa tešila na balík a bla bla bla...

    Manžel prišiel domov z práce s balíkom, keď som akurát krájala mäso na večeru 😀

    Tak po dokrájan,í som nožom otvorila a pozrela obsah. - Balíka, nie manžela 😂😂😂

    Na  prvý pohľad ma prekvapil objem krému - 500 ml. Sprchový olej je 200 ml.

    Ale to už pri mne stepovala dcéra (4 roky) že: "Čo to jeeeeee mamiiii". Zdvihla som ju na pracovný stôl, a vysvetlila jej, čo ideme testovať. 

    Keď mala 6 mesiacov, prvýkrát sa mi vyhádzala. Najviac na hrudi, brušku a chrbáte, vtedy mi ju dal doporiadku jeden mladý doktor ktorému som doteraz vďačná, ekzém jej zmizol a znovu sa objavil túto zimu. Raz mi prišla zo škôlky a hovorí: "Mami, pozri mám ekzém na ručičkách ako ty."

    Oblial ma pot a... Áno, revala som. 😥😥 Lebo len človek, ktorý to zažíva na svojej koži, a vie aké je to trápenie, to o to horšie prežíva, keď to vidí aj na vlastných deťoch.

    Usúdila som, že teda ekzém sa jej v zime objavil rovnako ako mne z dôvodu alergie na chlad.

    No ale k veci. Ako som ju vyložila na stôl ku mne už aj pumpičkovala a krémovala si rúčky. Tak som si dala aj ja. Čo ma prekvapilo, že mi povedala po chvíľke že ju štípe, čo mňa naopak vôbec a ruky mám horšie. Ale keď som sa jej spýtala či ešte, povedala že nie. 😀 Bosorka malá.

    Priznám sa patrím k tým ,,nezodpovedným" matkám, čo nekúpu deti každý deň. Niežeby som nemohla, ale nie vždy je čas a niekdy sa mi už proste nechce 😀 Tak to už chodí keď doma máte okrem dvoch malých detí aj jedno veľké - to je to chlpaté, ktoré občas tiež musíte popohnať, že už je čas na sprchu. Hahaa.

    Takže prvý deň sa u nás testoval na všetkých len krém a ja som si dala večer rýchlu sprchu.

    Ďalšie dni sa niesli v znamení - krémovať malému celé telíčko pretože posledné mesiace sa mu objavili suché fliačiky hlavne hore na ručičkách a na stehnách a riťke. Nebudem klamať ale natierala som ho len večer a za tri dni "účinnými " a nie lacnými krémami a nepomohlo.

    V tento týždeň testovania môj malý schytal zápal priedušiek takže kúpanie som obmedzila len na nutné umytie odspodu. Keďže mal antibiotiká, a napriek probio veľmi často kakal strašne sa mu vyštípala riťka. Raz sa tak strašne rozplakal, že bolo vidno že ho to naozaj bolí. Brala som ho do vane umyť od spodu a s malou dušičkou som ho namydlila Biodermou - a vôbec ho neštípala. Bohu vďaka! Inak by som si to vyčítala.

    Takže tento olejový sprchový gél prešiel testom naozaj citlivej a podráždenej pokožky. 💪👌👍

    Čo sa týka sprchového oleja, je pravda že ak si ho napumpujete na ruky tak nepení. Ja som preto používala "hubku" a stačilo málo oleja a vznikla krásna pena, hubka zbaví telo odumretej kože a olej sa už postará o jej hebkosť.

    Po kúpaní sa vždy krémujem. Mojím problémom hlavne túto zimu boli rozsiahle suché mapy popraskanej kože. Takmer do krvi. Tento rok som sa vytrápila naozaj veľmi. Mala som ich hlavne na rukách, na vnútorných stehnách - najhoršie, v záhyboch pod kolenami, pár fľakov na bruchu, chrbte, a dokonca aj na prsiach.

    No problém bol suchá pokožka a akýkoľvek krém mi spôsoboval hrozné štípanie a bolesť. Tým myslím krémy určené na suchú a atopickú pokožku.

    Takže keď som si 1x išla dať Bioderma Atoderm na stehná, zavrela som oči a čakala na ten moment bolesti, ktorý však neprišiel. Naozaj. Toto je naozaj prvý krém ktorý ma neštípe a verte mi mala som ich už desiatky.

    Ďalšie plus tohto krému vidím v tom, že zanecháva na pokožke ,,film" do ďalšieho kúpania no bez pocitu lepkavosti pokožky čo sa mi pri iných krémoch stávalo . To asi znamená že pokožka je chránená aj pred vonkajšími vplyvmi ako je v mojom prípade chlad. Čo môžem potvrdiť lebo keď som išla von, neštípal ma ekzém ako inokedy.

    Za týždeň testovania sme sa zbavili fľakov na synčekovi (15m), dcéra momentálne tiež nemá červené suché ručičky.

    A ja?

    Pozrite si fotky pred a po. Lebo na čo to budem zbytočne komentovať. Na fotkach su obe moje stehná 7 dni rozdiel

    Na fotkách sú vidno biele miesta. Po zmyznutí ekzému mi akokeby vytiahlo pigment. Stáva sa to často. Takže momentálne som úplne bez ekzému a flakatá bielo-biela 😂

    Ale dôležité že bez ekzému.

    Viem však že atopický ekzém je boj na celý život. Treba tomu prispôsobiť životný štýl a nájsť si pomocníkov, ktorý tento boj dokážu uľahčiť a zmierniť príznaky.

    Niesom typ čo by niečo chválil len tak, ale za seba môžem potvrdiť že u nás bude mať svoje miesto už aj Bioderma Atoderm.

    Cena sa môže zdať niekomu vyššia ale pri pomere: objeme/kvalita je podľa mňa veľmi dobrá.

    Týždeň pred testovaním sa ku mne dostal sprej istej značky ktorý je na ekzém veľmi účinný. A samozrejme aj veľmi drahý. Avšak dozvedela som sa že pravdepodobne má skryté kortikoidy. Čo pre mňa nieje cesta k liečbe ale len k potláčaniu príznakov s vedľajšími účinkami.

    Preto som rada že Bioderma prišla na trh s niečím podobným a rada sa dozviem viac aj o spreji, keďže si myslím , že táto firma by nezavádzala zákazníkov použitím kortikoidov vo svojich výrobkoch. Verím že sú všetky testované a pomáhajú tam kde treba.

    Nakoniec mi ostáva len posledné. Poďakovať za to, že ste ma vybrali.

    Horúca vaňa a kúpeľ je jediný čas ktorý si kradnem sama pre seba. Čas na môj relax a uvoľnenie od všetkého čo ma ťaží. Tak už aj s BIODERMOU. (aj tak sa mi tam vždy dotrepú deti a robia mi do vody,, panči panči" ale taký je už život mamky 🤣 a to predsa všetky dobre poznáme... )  Tak ich aspoň potom zapájam do masáže a natierania 😂

    Tak možno niekedy nabudúce pri ďalšej zaujímavej recenzii 😉

    Miša

    Ako správna žena, miluje krémiky... A maže a mažeeeeeeee,občas ho ma aj vo vlasoch. Nevadí. Suchá pokožka si zaslúži starostlivosť.
    Prezradím len toľko že ja som zatiaľ milo prekvapená.
    Uvidíme čo ďalej..
    #test_bioderma

    mishell23
    Správa bola zmenená    30. jan 2018    

    Za všetky vás co sa denne trapite so svojou atopickou pokožkou alebo s pokožkou vašich detičiek idem testovat tieto produkty. A ze to bude mať #test_bioderma ťažké to viem iste.
    Ja aj moje deti sme atopici. Ja teda teraz v zime potrebujem obzvlášť veľkú dávku odvahy bojovať s tým. Takže som sama zvedava na vysledok.

    mishell23
    22. apr 2017    Čítané 239x

    Dmu nás doma, ako doma

    Sledujem, že veľa z vás vyslovene už asi neznáša tieto koníkovské testovačky, no uznajte, koho by nepotešilo získať v dnešnej dobe niečo zadarmo a vyskúšať to.

    Okey, nie každá z vás vie variť alebo piecť. Ale naopak, ja trávim v kuchyni väčšinu času. Práve preto som sa o testovanie dmBio produktov zaujímala a veľmi potešila keď ma vybrali. 

    10 produktov, z ktorých hneď niekoľko veľmi rada a často využívam vo svojej kuchyni, keďže pečiem nielen pre svoju rodinu ale aj pre iných. Už len zistiť či dm výrobky sú niečím špeciálne alebo sú kvalitou rovnaké ako bežne dostupné potraviny. 

    Na začiatok by som chcela napísať ze nie som extrémny zástanca bio stravy. Lebo popravde, kto mi vie zaručiť čo bio je alebo nie je? Napriek tomu chcem pre seba a svoju rodinu to najlepšie, na potravinách sa u nás naozaj nešetrí a radi si doprajeme pestrú a zdravú stravu. Pokúsim sa objektívne zhodnotiť každý produkt.

    Hneď ako kuriér priniesol balík vybalila som ho, dcéra zbadala nugátový krém a vykríkla že chce palacinky.  Jasneeee, veď čo iné.
    Veľká škoda, že som nemala doma banány lebo radšej ako palacinky pripravujem zdravé banánové lievance preliate javorovým sirupom.
    No ale späť k palacinkám - nič jednoduchšie neexistuje, ale čo nespravím pre Miu? Tak tu je recept:

    ZDRAVÉ PALACINKY :

    • 500 ml ryžové mlieko dmBio
    • 250 g celozrnná múka dmBio
    • 1 PL trstinový cukor dmBio
    • 2 vajíčka
    • 1 KL kokosový olej dmBio
    • Štipka prášku do pečiva dmBio ( zvyknem dávať trošku minerálky, ale nemala som doma tak som nahradila troškou , prdopeču')


    Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom, tak sa nemôže stať že by ostali hrudky múky. Kokosový olej dávam do palaciniek vždy, aby sa cesto nelepilo na palacinkáreň potom uz stačí dávať len kvapku aj to len na každú druhú palacinku. Po upečení som natrela pol strany palacinky nugatovým krémom dmBiio a druhú polovicu malinovým džemom dmBio, preklopila dvakrát. A dozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou s vanilkovým cukrom.

    Mhhhh, ospravedlňujem sa, že v tomto prvom recepte som nespravila lepšie fotky ale zjedli sa skôr ako som stihla lepšie nafotiť.  Mia hneď musela otestovat. A teda musím povedať, že toto je naozaj velmi chutná a hlavne zdravšia verzia tohto obľúbeného detského pokrmu a v tomto prípade už klasické robiť ani nebudem. Naozaj vynikla jemne oriešková chuť múky. Milujem kombináciu sladkého s kyslým, takže malinový džem super doplnil nugátový krém. Z daného množstva víde cca 13 klasických palaciniek.

    CRÈME BRÛLÉE TARTALETKY

    Cesto:

    • 250 g špaldová múka celozrnná hladká
    • 50 g trstinový cukor (mletý)
    • 125 g maslo
    • 1 vajce
    • štipka soli

    Náplň:

    • 500ml šľahačková smotana 33%
    •  5 žĺtkov
    • 55 g bio trstinový cukor
    • 1 vanilkový lusk

    Smotanu dáme do hrnca so zrniečkami vanilky, plus pridáme aj celý vanilkový lusk. Privedieme k varu a hneď odstavíme. Žĺtka jemne zmiešame s cukrom aby sa nespenili. Pridáme asi 1/3 šľahačky a rýchlo zmiešame aby sa žĺtka neuvarili. Potom pridáme aj ostatnú smotanu. Týmto naplníme tartaletky a dáme do vyhriatej rúry na 150 stupnov - pozor nie na klasické pečenie ale na ventilátor. Na cca 20 minút. Krém sa musí hýbať ako želatína. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Pred podávaním dáme 1 lyžičku bio trstinového cukru a spravíme karamel brule pištoľou. UPOZORNIE - VYSOKO NÁVYKOVÝ DEZERT!!! Manželovi veľmi chutil. Mne osobne chutí Crème brûlèe najviac klasicky urobené bez cesta v miske (vtedy sa dáva do rúry na ventilátor a do vodného kúpeľa)

    Ďalší recept som zvolila:

    ŠPALDOVÉ CESNAKOVÉ TROJUHOLNÍKY:

    • 1 sušené droždie dm bio + 1 dcl mlieka + 1 PL dm bio trstinový cukor
    • 500 g špaldovej celozrnnej múky
    • 250 ml mlieka
    • 1 dcl oleja
    • 1 Čl soli

    Maslová plnka: 

    - 125 g masla + 1 ČL soli + veeeela cesnaku

    Postup:
    Urobíme si kvások. V ohriatom ocukrenom mlieku necháme napučať droždie. To vmiešame do špaldovej múky. Pridáme olej, mlieko a soľ. Vymiesime cesto, ktoré sa bude odliepať zo stien misky. Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme hodinku kysnúť. Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Cesto si rozdelíme na 2 časti a každú postupne vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 5 mm, potrieme maslovou plnkou, stočíme ako roládu a nakrájame na trojuholníky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo čo máme radi. Pečieme asi tak 20-30 minút. Všetkým chutili len mne nie, mala som dať viac cesnaku. Preto som napísala že ho dajte veľa 🤣

    SLANÉ ŠPALDOVÉ KRÚŽKY:

    • 250g dmBiio špaldová celozrnná 
    • 250g masla,
    • 1 vajce,
    •  morská soľ,
    • mandle lúpané
    • 200 g tvrdého syra

    Z múky, nastrúhaného syra a masla vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme pomúčenou formičkou krúžky alebo iné drobné tvary pečiva. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, zľahka posolíme a uložíme mandľu. Pečieme pri 180°C asi 5-10 minút. Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň. 🙂 

    Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň 🙂

    Ďalšie som zvolila Francúzske vanilkové eclairs.

    Recept nepíšem zámerne.


    Nedopadli dobre. Preto si myslím že špaldová celozrnná múka nieje naozaj vhodná do každého receptu. Chuťovo neboli dobré a po upečení niektoré splasli. Neboli nadýchané. Ale foto prikladám aby ste mali predstavu o čom tu píšem 🤣

    Ďalšie som spravila moje veľmi obľúbené Cookies. Robievam ich na akýkoľvek spôsob. S ovocím, čokoládové, s ovsenymi vločkami. Dajú sa akokoľvek kombinovať.

    COOKIES S KÚSKAMI HORKEJ ČOKOLÁDY:

    • 220 g dmBio trstinového cukru
    • 150 g zmäknutého masla
    • 1 celé vajíčko a 1 žĺtok
    • 200 g dmBio špaldová celozrnná múka
    • 100g hladká múka
    • 1 dmBio vanilkový vanilkový cukor (alebo ak máte 1ČL extrakt) 
    • 1/5 KL sóda bikarbóna
    • 2 ks Horká čokoláda dm bio 70% (200g)

    Mokré suroviny zmiešame spolu, pridáme spolu premiešané suché suroviny. Vypracujeme cesto na koniec pridáme na kúsky nasekanú horkú čokoládu. Rukou som odoberala po troškách a dávala na papier na pečenie malé,, placky" Treba myslieť na to že sa trošku zväčšia. Do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Vyšli mi dva plechy. Prvý som nechala dlhšie, tak do trošku hneda. Po vychladnuti boli ako originál chrumkavé cookies. Ale druhý plech som nechala kratšie. Boli bledšie a aj na druhý deň príjemne mäkké. Tak to chutí mne. 

    Na svojom blogu som zverejnila aj fotku: MOJE KAŽDODENNÉ RAŇAJKY 

    Dlhé roky som sa trápila s atopickou dermatitídou. Popri dojčení prvej dcéry - 15 mesiacov som prišla o polovicu vlasov. Bola som stále unavená a celkovo doslova vycicaná. Naj kamoška mi raz priniesla tento zázrak, keďže jej známa si tým vyliečila ekzém, že nech vyskúšam. Spomeniem ešte že od narodenia som mala problém s vyprázdňovaním 

    Toto od druhého dňa nehrozilo. Stačilo si každé rano a večer spraviť napoj firmy ,,xy" (nebudem robiť robit v tejto recenzii reklamu inej firme), rozmixovať ráno s banánom v mlieku a vypiť. Večer len bez banána. Okrem tohoto jesť desiatu, obed a olovrant. A dodržiavať pitný režim. Aké jednoduché že? Po týždni mi prestali absolútne padať vlasy- čo si všimol hlavne manžel ktorý si všimol že zrazu je doma čisto a niesu moje vlasy všade. Určite to poznáte. Za 3 týždne som si všimla ze mi začal miznúť ekzém. A po mesiaci a ukončení balenia som sa odvážila a mala o 4 kilá menej. Ekzém zmizol. Kilá sa vrátili až pri ďalšom otehotnení o dva roky.
    Teraz som začala piť znovu keďže zase kojím a toto tehotenstvo sa na mňa nalepilo viac kíl.

    Namiesto mlieka som ho minuly týždeň pila s rastlinnými mliekami z dm. Jediné čo môžem dodať - MŇAM!!! Ja ich milujem.
    Ryžové v balíku padlo samozrejme prvé.

    Posledný receptík som zvolila pre tie, ktoré na pečenie nemajú až také nervy. Alebo pre tie, ktoré čakajú návštevu a chcú mať niečo na stole.

    NUGÁTOVO-BANÁNOVÉ CROASANTY:

    • Lístkové cesto
    •  Nugátový krém dmBio
    • Banán
    • Lieskovcové oriešky
    • Maslo na potretie zvnútra
    • Vajíčko na potretie zvonka

    Postup:

    Trošku rozvaľkáme lístkové cesto. Potrieme maslom. Prerežeme na dve časti a následne krájame trojuholníky. Na každý dáme kopček nugátového krému, koliesko banánu, posekané oriešky, zatočíme. Potrieme vajíčkom a vrch este posypeme orieškami. Pečieme na 180 stupňov podľa potreby do zlata. Zamilujete si ich ;)

    Na záver uz len dodám, že jediné čo si z tohto balíčku určite nekúpim je džem. Chuťovo je veľmi dobrý, ale pre mňa džem nie je džemom, pokiaľ nieje domáci a nemá 100% ovocia  Ten, kto však nemá inú možnosť ako si džemy kupovať, určite ocení jeho chuť aj konzistenciu.

    K ostatným výrobkom sa budem rada vracať v regáloch dm. Chcem veľmi pekne poďakovať za možnosť otestovať ich. Bola to pre mňa príjemná skúsenosť. Škoda však, že akurát v nabytom týždni, kedy som nemala čas venovať tomu ešte viac pozornosti. Verím však že sa vám niektoré recepty budú páčiť.


    Miša

    Silná 3ka
    O týchto mojich kazdodennych ranajkach vam napisem v recenzii.
    Bude to mat co docinenia s atopickym ekzemom a váhou! Tak tie co to zaujima sa dočítate tentp tyzden v mojom blogu.
    #test_dm10

    Aj vy mate radi zdrave mlsanie?

    Tento tyzden bol náročný, priprava velkej noci, pečenie tort pre zakaznikov, prechladnuta staršia a chranenie mladsieho.
    a testovanie ale stihla som niekolko receptov. Recenzia a recepty tento tyzden.
    Aj na tieto cookies ;)
    #test_dm10

    Čo to bude az to bude? #test_dm10

    Taky ten klasicky jarny slnecny pondelok u mna. Jedno dieta spi v kociku, druhe vnutri pozera rozpravku kedze spolocnost jej zacali robit zelene sople a tie pani učiteľky v skolke radi nemaju :D
    Akosi tak zveladujem zahradku zrazu zvoni telefon:,, kurier, mam pre vas balik"
    Huraaaaaaa idu sa testovat dm bio produkty.
    Kedze pecenie je moja obrovska zaluba a uz tak trosku aj praca, tesim.sa ze mozem otestovat dm vyrobky kedze u nas v meste akurat minuly mesiac dm otvorili.
    Hura ide sa na to.
    🙂
    #test_dm10