Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    miskamiky
    27. júl 2019    Čítané 207x
    Image title

    BILLA - ovocie a zelenina od Slovenskej farmy

    Ahojte, milé maminky,

    na úvod musím povedať, že toto testovanie bolo pre nás ako stvorené. Ja a moja rodinka totižto milujeme ovocie aj zeleninu.

    Každý deň musí byť u nás na stole v akejkoľvek podobe. Či už v surovom alebo varenom stave, v podobe domácej šťavy alebo domáceho sirupu - my proste zeleninu a ovocie milujeme najviac na svete. 

    V tomto článku nájdete zopár receptov, ktoré som uvarila pre rodinku a moju úprimnú recenziu, ako som bola spokojná s nákupom v Bille a ako som spokojná s ovocím a zeleninou od Slovenskej farmy. 

    Takže na úvod budem hneď úprimná. Billa je ten posledný obchod, kam chodím nakupovať. Jednoduché dva dôvody. Je trochu drahšia, a u nás v meste som nikdy nebola spokojná s výberom zeleniny a ovocia. To musí byť u nás proste základ. 

    Moje nakupovanie sa teda začalo. Išla som do Billa, bohužiaľ som sa hneď zvrtla na päte, pretože som zbadala oznam že prebieha rekonštrukcia. Tak som rýchlo utekala na námestie do druhej Billy, o dosť menšej. 

    Výber ovocia a zeleniny katastrofálny. Ušla sa mi zo zeleniny mrkva, zemiaky, cuketa, kukurica, cherry rajčiny a z ovocia broskyňe a ríbezle. 

    Prvá vec ktorá zarazila, ak si všimnete na foto, všetko je zabalené do plastu, okrem cukety. Toľko zbytočného odpadu, no to je na zamyslenie. 

    1. Prvé za obeť padly zemiaky (tie v sieťke) - zemiaková kaša. 

    No mala som pocit, že máme na obed vodovú kašu a nie zemiakovú... Tie druhé zemiaky v plastovom obale už boli OK. 

    2. Mrkvu chválim do nebies, tá bola výborná. Tú sme papali na viacero spôsobov. Surovú len tak na hryzkanie, surovú do šalátika, aj nasladko s jabĺčkom, či už na kyslo s kapustou. Ďalej sme si spravili jabĺčkovo-mrkvovú šťavu, a nakoniec skončila aj v polievočke, a dokonca vyšlo aj na cuketovo-mrkvové placky. 

    Zeleninovú polievku, ktorú robievam, sa dá vždy spraviť na milión spôsobov, napríklad:

    - obmieňam vždy zeleninu

    - mením tvar zeleniny (krájam, strúham, mixujem atď...)

    - ak máme chuť, do polievky spravím halušky (aj halušiek je veľa druhov, či už špenátové, s vňaťkou, krúpy veľké alebo malé, zemiaky atď...

    - mením bylinky: raz dám majorán, raz oregano, raz petržlenovú vňať, inokedy pažitku, bazalku, atď, alebo nedám žiadnu bylinku

    - zalejem zeleninu vodou alebo vývarom 

    - aj domáca vegeta má svoje čaro.

    Recept na konkrétne túto polievočku:

    - olivový olej

    - cibuľa

    - malé krúpky

    - mrkva, cuketa, petržlen, celer, hrášok, brokolica, kaleráb, 

    Na olivovom oleji osmáhneme cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu, hrášok a brokolicu a prepláchnuté malé krúpky a pridáme do hrnca. Zalejeme vodou, dochutíme domácou vegetou, prípadne soľou. A necháme variť dokedy sa nám uvaria krúpky - malé sú za 10-15 min. Veľké sa varia aj 45 min. Tak pozor na to, aké kúpite. 

    3. Ďalej za obeť padla kukurica. Tú sme spapali na večeru ako varenú, klasika, a na druhý deň som ju skúsila pridať do obeda. Kukuričku tak isto chválim - bola výborná.

    Recept:

    - bravčová panenka

    - hranolky

    - kukurica 

    - cibuľa 

    a

    Domáca tatarka:

    - 2 dcl oleja

    - 1 vajce

    - 1 veľká lyžica plnotučnej hořčice

    - 1 kávová lyžička octu

    - 1 kávová lyžička cukru krystal

    - 1 menšia cibuľa

    - 1 väčšia zaváraná uharka

    - štipka soli

    - štipka korenia 

    Postup:

    Do mixéra si hodím najskôr cibuľu a uhorku, mixnem, a potom pridám všetko ostatné a mixujem ďalej, min. do zhustnutia.

    Najskôr som si dala variť kukuricu, to je tak na 20 min. Keď bola hotová, rozkrojila som ju na menšie časti. Mäso som si naklepala, pridala grilovacie korenie, osolila, okorenila a na panvičku dala olej (slnečnicový) a postupne som mäsko osmažila z každej strany a odložila som si ho bokom. Potom som na ten olej pridala cibuľu, osmažila. Ďalej som pridala vývar, zahustila som si to múkou, a nasoäť vložila mäso, na ktoré som ešte pridala maslo. A na záver som pridala kukuricu a nechala dusiť. Stačí len tak, aby sa múka prevarila. 

    4. Na ďalší deň padli za obeť broskyne. Skúsili sme aj surové, aj varené. Ako surové OK, do varenia, samozrejme, boli kyselkavé. Najlepšie je, keď sú zavárané broskyňe na varenie. Ale nevadí, skúsili sme, zjedli sme, nabudúce si spravíme obed zo zavaraných 🙂 

    Kuracie prsia s broskyňou, šunkou a syrom:

    Úplne jednoduchý recept. Mäsko naklepeme, pridáme soľ, vegetu, osmažíme na oleji alebo na masle a poukladáme na plech. Následne na každé mäsko uložíme šunku, na šunku položíme broskyňu a na broskyňu postrúhame syr. Najlepší je udený. Podlejeme v tomto prípade vodou/vývarom. (Ak robíte zo zaváraných, tak pridáme aj trochu šťavy z pohára.) Príloha zemiakovo-cuketová kaša.

    5. Cuketa 

    Cuketu som pridávala všade, kde sa dalo, do polievky, aj do zemiakovej kaše, do placiek, a najviac išli do špagiet. 

    Recept:

    - cibuľa, cesnak

    - cuketa, rajčiny, paprika

    - domáci pretlak

    - oregáno alebo bazalka

    Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané rajčiny, papriku a nastrúhanú cuketu. Pridáme pretlačený cesnak (3-4) a posypeme oregánom ALEBO pridáme čerstvú bazalku. Oregano a bazalku by som nemiešala, tak si vyberte iba jednu možnosť.

    Zalejeme domácim pretlakom (alebo kupovaným) a necháme dusiť. Nakoniec dochutíme soľou, korením, poprípade ešte pridáme bylinku alebo cesnak. Pridáme špagety a hotovo. Na tanier si na vrch vždy strúham syr. 

    (Keď spomínam cuketu, milujem ratatoulle (ratachuja), tak podľa seba. Ak by bol záujem, pridám recept 🙂 Hneď zajtra sa naň chystám 🙂

    6. Cherry rajčiny 

    Tie boli výborné. Kto ma pozná, tak vie, že ja milujem rajčiny a zjem ich denne na kilá. Najviac ich milujem surové. Len tak samotné, posolené alebo v šaláte mojom každodennom :D 


    Moje rajčiny zo záhradky ani netreba soliť, to proste prídem, odtrhnem a zjem ako jablko. Neexistuje nič lepšie. MŇAM!

    Recept na šalát:

    1. Akákoľvek zelenina (najčastenšie rajčiny, cibuľa, šalát)  - posoliť, pridať trošku olivového oleja (keď nemám, tak normálny) a trochu vytlačenej šťavy z citróna. 

    7. No a posledné prišli na rad ríbezle

    Tie deťúrence spapali čerstvé 🙂 Mala som v pláne robiť smotanovú tortu, no ale nezostal na ňu čas. Odložila som si ešte balík do mrazáka, tak snáď sa k nej ešte dostanem 🙂  

    Na záver hodnotím Slovenskú farmu veľmi dobre, až na to množstvo plastu v baleniach. Nad tým by sa mali zamyslieť. No a k Bille, zas a znova ma nepresvedčila, že by som tam mala chodiť nakupovať. Výber zeleniny a ovocia slabý, to, čo som potrebovala, som tam nekúpila. 

    Skúste aj vy každý deň zjesť ovocie a zeleninu, v akejkoľvek podobe 🙂  

    miskamiky
    28. sep 2018    Čítané 647x

    Dm drogerie - babylove

    Ahojte milé dm-žienky. 🖐

    Tentokrát si predstavíme pár produktov od spoločnosti dm, ktorú väčšina z vás určite dobre pozná (a miluje). Pri testovaní mi pomáhali moje dve (tri) deti Vanesska - skoro 4r. slečna (pardon, nie slečna ale veľká baba) a Miško - 6 mesačný mladý muž. Zapojil sa aj môj manžel, (chcel-nechcel, musel). Čiže dostanete v podctate 4 rôzne názory na určitý produkt.  

    👇 Poďme nato 👇

    💙 1. babylove krém proti zapareninám s extraktom zo šalvie a oxidom zinočnatým 💙

    💲 (cena 2,49)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-krem-proti-zapareninam-s-extraktom-zo-salvie-a-oxidom-zinocnatym-p4010355333339.html 👈

    Zbožňujem ho!!! 

    - Je hustý, a keď ho natrem večer na ritku, tak ho tam nájdem ešte aj ráno. 

    - Cena je veľmi prijatelná.

    - Vydrží dlho.

    - Voňia,  ale že prekrááásne .

    Miškovy sa taktiež páči takže odporúčame 10/10. 👍

    💙 2. babylove vlhčené utierky sensitive s pantenolom 💙

    💲 (cena 1,79)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-vlhcene-utierky-sensitive-s-pantenolom-p4010355130365.html 👈

    Aj tieto obrúsky zbožnujem. Ani mokré, ani suché, voňavé (nie tak umelo ako niektoré).

    Cena je síce trošku vyššia. Ja som zvyknutá kupovať lacnejšie, pretože u nás je teda spotreba obrúskov nekonečná, a servítky využívame všestanne (však to poznáte - na ritku, pri jedení, pri utieraní prachu, stola, topánok, rúk, na odmalovanie, keď dôjde wc papier 🤣, vlastne sú všade a používame ich asi pri všetkom.) Takže zase raz 10/10 👍

    💙 3. babylove umývací gél od hlavy po päty s extraktom zo slezu a pantenolom 💙

    💲 (cena 2,39)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-umyvaci-gel-od-hlavy-po-paty-s-extraktom-zo-slezu-a-pantenolom-p4010355141811.html 👈

    Doteraz som kupovala len sprchové mlieka a pod. ani ma nikdy nenapadlo kúpiť gél, doteraz neviem prečo som to aspoň neskúsila, pretože tento gél je mega. Dostane sa všade, všetko mu krásne umyjem, nezostane ani jedno miesto neumyté, prenádherne voňia, ale naozaj prenádherne!!! A tá pokožka je taká príjemná na dotyk, keď ho umývam, veď pozrite ako si to užíval: 

    Odporúčame 10/10 👍

    💙 4. babylove jemný šampón 💙

    💲 (cena 1,79)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-jemny-sampon-p4010355141859.html 👈

    Tak isto ako aj pri sprcháči vyššie, som spokojná aj s týmto šampónom. Voňia tak isto nádherne ako gél vyššie. Odteraz sa teším na každý jeden deň keď budem kúpať deti 😊😊😊 Cena opäť raz prijatelná, takže nemám ani jednej najmenšej výhrady. Odporúčam voňavých 10/10 👍

    💙 5. babylove telové mlieko Ultra Sensitive 💙

    💲 (cena 2,69)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-telove-mlieko-ultra-sensitive-p4010355142139.html 👈

    Doteraz som len chválila, teraz trošku uberiem. Nevoňia, a po natretí je koža taká lepkavá, a mne to hrozne vadí. Takže musím skonštatovať že u nás neprešiel. ALE: Toto si musí každý odskúšať sám, pretože každý máme inú pokožku a ako to už aj býva 100 ľudí 100 chutí. Aneb každému vyhovuje niečo iné.  Preto dávam hodnotenie -  5/10.  

    💙 6. alverde Mama telový olej 💙

    💲 (cena 2,99)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/alverde-naturkosmetik-mama-telovy-olej-p4010355384614.html 👈

    Cena je veľmi dobrá, olej je veľmi, veľmi, veľmi voňavý.  Mne už po dvoch tehotenstvách s mega bruchom žiadny olej nepomôže, ale zato si užívam jeho vôňu. Ale viete čo Nehádžem flintu do žita, budem natierať aj ďaľej, možno sa stane zázrak. (a keď nie, aspoň budem voňať 😂 ) Odporúčam 10/10 👌

    Teraz sa presunieme do kuchyne -

    💙 7. babylove bambusová jedálenská súprava 💙

    💲 (cena 9,99)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-bambusova-jedalenska-suprava-p4010355581945.html 👈

    No prvotne mala táto súprava u nás úspech, pretože sama konečne raňajkovala, sama jedla obed, a sama dokonca večerala. Ešte v ten deň jej padol pohár na zem a rozbil sa.

    Nadšenie z nových tanierov samozrejme časom prešlo, takže ich nechávam drobcovi na príkrmy. Takže hodnotím 7/10 👍

    💙 8. babylove jahodové čipsy 💙

    💲 (cena 1,49)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-jahodove-cipsy-p4010355199973.html 👈

    No čo dodať, toto bude veľmi stručné hodnotenie nás troch, a susedy a vlastne všetkých ktorým som čipsy ponúkla. 

    Nie... 🤢

    Blé... 😖

    Fuj... 🤮

    Preboha, to čo je?... 😫

    Už nikdy v živote... 😰

    Ja som to nedokázala ani prehltnúť. A to som sa nato tešila úpne najviac, aj Vaness. Prvotne som si myslela že sú to naozaj čipsy, klasické ako poznáme, ale sú to vlastne sušené jahody, kyselé, a nie chutné. Ale dávala som aj otázku na mojom blogu ako chutia vám, a zdá sa že sme jedini komu nechutia, lebo vám skoro všetkým áno 🤣🤣🤣 Neodporúčam 0/10 👎

    💙 9. dmBio šťava jablko, hruška 💙

    💲 (cena 0,95)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/dmbio-napoj-pre-deti-feniklovy-caj-s-jablkom-a-hroznom-p4010355327000.html 👈

    Áno, tak toto odporúčam, je to super vodička pre bábätká. Ja som dávala drobcovy, vyšlo mu to na 3 dni, tak dlho sa to môže aj skladovať. Je to príjemná zmena oproti vodičke čo pije teraz. Určite zájdem do dm a pohľadám aj iné. Bola som ešte majú v ponuke fenyklový čaj s jablkom a hruškou. Raz za čas takáto mňamka určite poteší 😋 A vyzeral že mu aj chutí 😊 Odporúčame 10/10 👍

    💙 10. babylove ryžovo-šošovicové chrumky 💙

    💲 (cena 0,79)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-ryzovo-sosovicove-chrumky-p4010355584199.html 👈

    Cítiť naozaj šošovicu 😊 Takže kto má rád šošovicu, tak sa mu budú chrumky určite páčiť. U nás som ich ďobkala asi len ja, keby mal krpec 8 mesiacov určite by mu chutili, on je veľký papkáč a spapká takmer všetko. Skúsim ich teda kúpiť o dva mesiace. Cena je super, takže smelo dámy 👌 Odporúčam 7/10 👍

    💙 11. dmBio prosné chrumky 💙

    💲 (cena 0,95)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/dmbio-prosne-chrumky-p4010355502100.html 👈

    Taká neutrálna chuť, ale priznám sa že moc neoslovili nikoho u nás doma.  Ani neviem čo vac dodať, asi prvý krát v živote nemám slov 😂 To asi preto že tie churmky sú také nijaké a nedajú sa ani opísať. Odporúčame 5/10 😶

    💙 12. dmBio kapsička jablko, hruška, jahoda 💙

    💲 (cena 0,95)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/dmbio-kapsicka-hruska-jahoda-jablka-p4010355389077.html 👈

    Je to skvelý pomocník na cesty, ideálna pochúťka na desiatu pre deťi. Odceňujem nápad.

    Chutnala som aj ja, a chuťilo 😊Určite si kapsičky kúpim do zásoby keď niekam pôjdeme na výlet 😋 Mňam 😍❤ Odporúčame 10/10.

    💙 13. dmBio ovocná tyčinka jablko mango 💙

    💲 (cena 0,59)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/dmbio-ovocna-tycinka-jablko-mango-p4010355333193.html 👈

    Tak vám poviem, že sa poňej zaprášilo, že sa mi ani kúsok neušiel, takže je asi naozaj dobrá 🙂 Cena je veľmi prijatelná, ako všetko doteraz. Vanesska vyzeraka spokojne, takže pri ďalšej návšteve dm určite beriem do košíka 😊 Vaness odporúča 10/10.

    💙 14. babylove detské mlieko  💙

    💲 (cena 4,25)

    👉 Kúpiš tu: https://www.mojadm.sk/babylove-detske-mlieko-p4010355244420.html 👈

    Nechala som si toto mliečko nakoniec, pretože sme ho nevyskúšali. Vanesska má skoro 4 roky, a mlieko moc neoblubuje. A Miško má ešte len 6 mesiacov, takže si ho odkladám na pol roka do šuflíka.  Apropo cena je veľmi dobrá, ba priam až nízka by som povedala. Takže ak bude Miškovy chutiť tak zostaneme pri tomto mliečku. 😊

    Ďakujem za možnosť testovať, bolo mi potešením 💙💙💙 😊😊😊

    miskamiky
    13. okt 2017    Čítané 184x

    BUPI mami - ako sa dobre cítiť vo svojom tele

    Ahojte BUPI-žienky, 

    mala som tú možnosť vyskúšať si kozmetiku pre miminky a som veľmi príjemne prekvapená, najmä tým že značka Bupi sa rozhodla myslieť aj na nás mamy.

    Ja ako mama, veľmi času pre seba nemám, ale keď prišla táto možnosť, neváhala som a zapojila som sa do testovania. Počas testovania bola moja dcérka chorá, takže mi naozaj padlo vhod, keď som sa večer zavrela do kúpelne, a ponorila sa do sveta relaxu. Môžem povedať, že Bupi ma naštartoval k zamysleniu sa nad sebou, že sa mám venovať nie len svojim blízkym ale aj sebe.  

    Zapojila som do testovania aj moju malú žabku, (prezývku dostala práve vďaka Bupi žabke, pretože túto kozmetiku používam pre ňu už od narodenia) Každý večer zoberie olej proti striám, a natiera mi bruško. Aj keď ja už strie mám a viem, že už sa ich nikdy nezbavím, je to krásny moment medzi nami a vidím že ju to veľmi spája s jej budúcim bráškom či sestričkou 🙂

    Olej má nádhernú vôňu a veľmi dobre sa sním pracuje. Koža zostane príjemne hebká, vôbec nie mastná a čo je hlavné, nezanecháva stopy na tričku. Ešte by som chcela zoznámiť tento olej s rukami môjho manžela na mojom chrbáte, ale vidím to skôr na moje ruky a jeho chrbát  😀 

    🐸  Viac info tu: 

    http://www.bupi.sk/produkty/bupi-mami-starostlivost/bupi-mami-jemny-olej-proti-striam

    Každé ráno pre zmenu zase používam spevňujúce telové mlieko, perfektne sa rozotiera, dodá mi pocit takej sviežosti, že ma to ráno hneď nakopne a cítim sa super - plná energie. Či spevňuje, za taký krátky čas neviem posúdiť, ale určite ho miniem do poslednej kvapky a verím, že účel splní 🙂. Toto telové mlieko mi voňia najmenej zo všetkých produktov, ktoré som testovala. (Tým nechcem povedať že mi nevonia, ale že tam cítim  vôňu najmenej.)

    🐸  Viac info tu: 

    http://www.bupi.sk/produkty/bupi-mami-starostlivost/bupi-mami-spevnujuce-telove-mlieko

    Teraz sa dostávame do kúpelne, kde sa odohráva záverečná fáza testovania. 

    Na rad prišiel intímny umývací gél.

    Imtímny gél som začala používať asi tak cca 2 roky dozadu. Skúšala som nie jednu značku, takže viem s istotou povedať, že tento mne vyhovuje. Mám rada ten pocit keď sa cítim taká svieža, taká fresh 🙂 Gél má úplne vyhovujúcu konzistenciu, príjemnú vôňu a stačí ozaj málo na to, aby splnil svoj účel, takže aj dlho vydrží. Určite s ním počítam do budúcnosti 🙂

    🐸  Viac info tu:

    http://www.bupi.sk/produkty/bupi-mami-starostlivost/bupi-mami-intimny-umyvaci-gel

    A na záver si nechávam to najlepšie :

    Sprchový balzam s vôňou jarných kvetov

    🐸  Viac info tu:

    http://www.bupi.sk/produkty/mami-sprchovanie/bupi-mami-sprchovy-balzam-s-vonou-jarnych-kvetov

    a

    Sprchový balzam s vôňou exotických kvetov

    🐸 Viac info tu:

    http://www.bupi.sk/produkty/mami-sprchovanie/bupi-mami-sprchovy-balzam-s-vonou-exotickych-kvetov

    Viac som si zamilovala vôňu jarné kvety, ale oba budem isto používať aj ďalej. Pokožka mi zostáva taká hladká, hebká, že to som ešte nezažila. A vôňa so mnou zostane aj po sprche. Samozrejme, že nezaostáva ani moja dcérka pri testovaní, a nejedenkrát mi ho ukradla 🙂 Takže veselo ho môžem používať ďalej 😀. Priznám sa, že ho používam namiesto mydla (Stačí malá kvapka). Pretože tá hebkosť a tá vôňa ma dostáva do nenormálne dobrej nálady, nie jedenkrát som sa pristihla ako si hladkám ruky a ovoňiavam ich 😀 

    Privítala by som určite ešte šampón, balzám na vlasy, mydlo a vlhčené obrúsky na intímnu hygienu pre nás ženy. Nejaký šikovný malý krém na ruky do kabelky a od veci by nebol ani dezodorant alebo antiperspirant. 

    Na záver teda musím jednoznačne povedať, že som spokojná a Bupi mami určite odporúčam ďalej. 

    Ďakujem za príležitosť testovať 🙂

    Tak ja dávam Vaness polievočku a pýtam sa jej, tak čo Vanesska dobrá je polievočka? A ona že nie. Zobrala sa a išla do svojej kuchynky niečo pohladať. O chvíľu prišla a doniesla kečup 😀 😀 😀 Samozrejme že skončil v polievke 🙂 🙂 🙂

    13.01.2015 o 9:50 sa Nám narodila dcérenka Vanesska. Vážili sme 3440g a merali 49cm. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥