6 / 389
    Ja som dala mrazené jahody+maliny a gulky som zahustila celozrnnou kašou miesto struhanky a krupice a pomastila kokosovým olejom
    monda17
    autor

    Jahodová omáčka:

    500 g jahody čerstvé
    200 g cukor kryštál
    2 ks citrón

    Guľky:

    500 g tvaroh
    80 g krupica
    50 g strúhanka
    2 ks vajce

    Postup

    Čerstvé jahody očistíme a nakrájame. Do hrnca nasypame cukor a zalejeme vodou len tak, aby cukor vodu vypil...a dáme variť. Jahody rozmixujeme. Z cukru uvaríme sirup, ktorý dochutíme šťavou z dvoch citrónov. Vmiešame doňho rozmixované jahody, minútku prevaríme a vypneme. Omáčka je hotová.
    Cesto : Do misky dáme dva tavrohy, dve vajcia a vymiešame s piatimi polievkovými lyžicami krupice. Zahustíme jemnou strúhankou podľa potreby tak, aby sa nám spravilo pekné cesto. (Ja som dala celozrnnu kašu miesto struhanky a krupice)
    Z tohto cesta narobíme maličké guľky. Ruky je dobré namáčať si vodou, aby sa nám na ne cesto nelepilo. Tieto guľky dáme do vriacej osolenej vody variť. Vareškou sem-tam od spodu jemne premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď guľky vyplávu na povrch, ešte tak minútu ich povaríme a sítkom povyberáme. Prepláchneme ich studenou vodou.
    Hotové uvarené tvarohové guľky vložíme do teplej jahodovej omáčky.

    19. mar 2014

    MNAm, mnam

    12. apr 2014

    vážne hotové za 30 minút? vyzerajú lákavo 🙂

    3. dec 2015