icon
204 / 350
Snickers čokoláda
avatar
monda17
autor

Na čokoládový krém potrebujeme:

100g horkej čokolády aspoň 70%
100g mliečnej čokolády alebo čokolády na varenie
2 lyžice hnedého cukru
150ml smotany na varenie
štipku soli
Na solený karamel potrebujeme:

4 lyžice doma vyrobeného dulce de leche alebo karamelové salko
1/2 čajovej lyžičky soli (ja mám rád ešte viac soli)
2 lyžice mlieka alebo smotany

Postup:

Čokoládu nalámeme, pridáme soľ, cukor a smotanu a pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli (nad vriacou vodou). Odstavíme. Karamelový krém spolu so smotanou a soľou roztopíme v menšej nádobe. Odstavíme.

Keď sú obe prísady chladnejšie, vrstvíme ich do priesvitných pohárov. Nie je dobré vrstviť okamžite, aby sa nám vrstvy nepomiešali. Taktiež nie je dobré nechať karamel a čokoládu úplne vychladnúť, lebo sa bude s nimi ťažko manipulovať.

Dezert môžeme podávať vychladnutý a jesť lyžičkou, alebo ohriať a namáčať do neho Grissini.

Odpovedz
11. apr 2014
avatar

@monda17 no Moni, ty si normalne restiku mozes otvorit 🙂

Odpovedz
11. apr 2014
avatar
monda17
autor

@brnka 😀

Odpovedz
11. apr 2014
avatar

@monda17 tak sem islo salko 😉 😀

Odpovedz
11. apr 2014