199 / 389
    Ja som urobila tvarohovú variantu a žltko pre deti je tiež tvaroh (zafarbený), Pre maminu a tatina je žltko z vaječného likeru :-)

    m§am, dobre to vyzera. co to je?

    19. apr 2014
    monda17
    autor

    cca 6 väčších čokoládových vajíčok
    150 g mascarpone
    40 g práškového cukru
    lyžičku citrónovej šťavy
    120 ml smotany na šľahanie
    vaječný likér, marhuľový džem

    Čokoládové vajíčka som si do polovice rozbalila, tak sa mi neroztopilo, keďže som držala obal pri plnení. Vrch opatrne odrežeme, ostrým nožom, potom odlámeme kúsky, ako na fotke. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrón. šťavu. Smotanu na šľahanie takisto vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k mascarpone. Krémom naplníme čoko vajíčka a uhladíme lyžičkou/prstom krém na vrchu, aby bol hladký. Pred podávaním nalejeme na vrch krému lyžičku vaječného likéru, čím nám vznikne “žĺtko”. Poprípade si rozpustíme v mikrovlnke marhuľový džem a ten nalejeme navrch. Kto nemá rád mascarpone, nech skúsi s tvarohom.

    Tip: Čoko vajíčka sa dajú aj oddeliť (ideálne asi Kinder vajíčko) a polovice čoko vajíčka naplniť krémom a dať štipku likéru alebo džemu.

    22. apr 2014

    juuuuuj to je super napad 🙂

    1. apr 2015

    ...úžasnéééé

    1. apr 2015

    genialne

    1. apr 2015

    boze bohovskeee, a je ze co s tolkymi coko vajcami urobim. super napad

    18. máj 2015