285 / 389
    Škoricový Apple Pie z celozrnnej múky
    monda17
    autor

    INGREDIENCIE
    na cesto
    150g celozrnnej špaldovej múky
    40ml kokosového oleja
    50ml studenej vody
    stévia (ľubovoľné sladidlo, stačí len trocha)
    1/2 ČL škorice

    na náplň
    3 jablká (350g)
    20g sušených hrozienok
    20g vlašských orechov
    2 ČL škorice
    20ml javorového sirupu

    POSTUP
    Na cesto zmiešame sypké suroviny do ktorých vlejeme roztopený olej a vodu. Vytvorené cesto vtlačíme do tortovej formy a pečieme 12 minút na 170°C. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Posypeme ich škoricou, pridáme hrozienka, nasekané oriešky a prisladíme javorovým sirupom. Jablkovú zmes dáme do predpečeného cesta a pečieme ďalších 40-50 minút na 170°C , dokiaľ jablká nezmäknú.

    30. jan 2017